№62

Податки & бухоблік, серпень, 2020/№ 62 Інші номери журналу ›
  • Насущні питання блокування Питань, пов’язаних з блокуванням ПН/РК, величезна кількість. Платників цікавить не лише сам процес розблокування, але й маневри щодо його уникнення. Сьогодні надамо відповіді на запитання, що виникають найчастіше. Сподіваємося, вони допо- можуть платникам визначитися і впоратися з блокуванням.
  • ПДВ-декларація єдинників за липень: з кварталу на місяць З липня платників єдиного податку (ЄП) перевели на звітний період з ПДВ — місяць. Квартальний ПДВ-період для них був скасований. Про те, на що звернути увагу при переході з квартальної декларації на місячну, зараз поговоримо.
  • Виплати після звільнення Іноді роботодавці стикаються з ситуацією, коли необхідно виплатити належні працівникові суми вже після його звільнення. Про те, коли такі ситуації можуть виникнути, а також про порядок оподаткування постзвільнювальних сум і їх відображення у звітності ми з вами зараз і поговоримо.
  • Облік кількості товарів у РРО З 01.08.2020 р. збільшився розмір відповідальності за проведення розрахункових операцій через РРО без використання режиму попереднього програмування найменування кожного товару, ціни товару (послуги) та обліку їх кількості. Тому у багатьох виникає запитання, як вести облік кількості товарів за допомогою РРО, щоб не наразитися на цей новий штраф.
  • Liqpay і Ко: платіж із нізвідки в нікуди Можливість оплатити придбання прямо на сайті інтернет-магазину сьогодні надає практично кожен онлайн-торговець. І це незважаючи на чималу комісію, яку продавцям доводиться платити банку-еквайєру. Усе тому, що в покупців інтернет-еквайринг користується великою популярністю. Адже такий платіж здійснити легко, швидко й зручно. Але є в цього виду розрахунків особливість, яка іноді хвилює як продавців, так і покупців — це їх анонімність. Чи варто перейматися щодо цього? І про що взагалі мова? Зараз розповімо.
  • Пальне: недовитрати і «перевитрати» У цьому матеріалі ми розглянемо два питання — дві досить різні ситуації, які об’єднує одна субстанція — пальне. У першому — мова йде про недовитрати пального до законодавчо встановлених норм витрат. У другому — про «перевитрати», а точніше, про випадки, коли працівники, використовуючи транспорт підприємства, витрачали пальне на власні цілі (або втрачали його), а потім компенсували підприємству його вартість.
  • ПРРО: порція роз’яснень від ДПСУ Починаючи з 1 серпня набирають чинності зміни до Закону про РРО. В тому числі запрацює законодавча база для впровадження програмних РРО (далі — ПРРО). У зв’язку із цим ми підготували для вас спеціальну статтю, присвячену саме цим РРО**. І от податківці теж вирішили висловитися. Давайте подивимося, що у них вийшло. Зауважимо: ми не брали до уваги суто технічні роз’яснення, а також голі цитати з нормативних актів, які, по суті, нічого не роз’яснюють.
  • Ставка дисконту: Мінфін за вільний вибір! Інформаційне повідомлення на сайті Мінфіну
  • ДПС передумала: адмінштрафи поза мораторієм! За матеріалами категорії 201.09 Бази знань
  • СЕА пального та спирту: КМУ оновив Порядок Постанова КМУ від 22.07.2020 р. № 626
  • Трудові перевірки Держпраці: знову зміни Постанова КМУ від 08.07.2020 р. № 617
  • Бухгалтерський тест за липень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми липневих номерів.
  • Чим запам’ятався липень Основою нормального функціонування підприємства є наявність достатнього обсягу фінансових ресурсів. Адже коли грошей бракує, про розвиток і мови не може бути. Тут би хоч поточну діяльність забезпечити. Але і це в нинішніх кризових умовах виходить далеко не у всіх.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі