№61

Податки & бухоблік, липень, 2020/№ 61 Інші номери журналу ›
  • РРО-зміни. Короткий дайджест З появою змін РРО-законодавства вся підприємницька громадськість скипіла хвилею обурення, звинувачуючи законодавців мало не в усіх своїх бідах. З боку законодавців напрошувалося якесь послаблення, хоча б перенесення реформи на якийсь час, щоб підприємці змогли підготуватися. Але відтермінувати дату початку реформи змусило не обурення ФОПів, а коронавірус. Зсунення в середньому на квартал, а в основній частині — на триваліший період. Але час летить невблаганно. Цей період закінчується. А отже, потрібно вивчати зміни. У цьому номері розбиратимемося, що насправді привносить РРО-реформа і коли зміни набирають чинності. А розпочнемо з короткого огляду основних нововведень.
  • Безконтактні оплати під РРО-ярмом З 01.08.2020 р. таки набирає чинності Закон № 128, який робить мініреволюцію у правилах застосування РРО. Враховуючи це, всіх суб’єктів господарювання хвилює, чи змінилися вимоги до найголовнішого запитання — коли треба застосовувати РРО?
  • Програмні РРО: початок Ще з осені 2019 року всім суб’єктам господарювання було відомо, що 2020 рік стане переломним щодо застосування РРО. Першою контрольною датою стане 01.08.2020 р. Цього дня, зокрема, будуть уведені у використання поряд зі звичайними РРО програмні. Про те, що це за «фрукт» та з чим його їдять, поговоримо далі...
  • Кешбек, або Винагорода викривачам РРО-порушень Кешбек — це одне з тих слів, яке найчастіше звучало в контексті ухвалення законів № 128 і № 129. Деякі ЗМІ навіть окреслили ці закони «законами про кешбек». Але в чому полягає кешбек та яким чином його застосовувати? Давайте із цим розберемося!
  • Фіскальний чек РРО по-новому: що змінюється? Продавець, використовуючи РРО, в обов’язковому порядку повинен надати особі, яка отримує товар/послугу або повертає товар, фіскальний касовий документ установленої форми та змісту на повну суму проведеної операції. На які ж зміни в цьому документі чекаємо?
  • Відповідальність за РРО-порушення: до і після Ми вже багато говорили про підвищення штрафних санкції за РРО-порушення, набуття чинності якими з 19.04.2020 р. було відкладено на 01.08.2020 р. Ця дата вже на порозі, тому давайте порівняємо розмір штрафів до дати «Ч» і після.
  • РРО-зміни для ФОП Починаючи з 01.08.2020 р. набуває чинності Закон № 129. Одна з ключових новацій цього Закону — розширення кола ФОП-єдиноподатників, які зобов’язані застосовувати РРО. Які ФОП і з якої дати будуть зобов’язані застосовувати РРО? Давайте розбиратися!
  • Облік товарних запасів у ФОП: як воно буде У цій статті розглянемо наболіле протягом років питання: як ФОП має вести облік своїх товарних запасів на виконання вимог Закону про РРО? Яку позицію у цьому питанні наразі займають податківці? Якою є судова практика із цього питання? І яка відповідальність чекає на тих ФОП, які порушили цю вимогу? Тим більше РРО-революція, датована 01.08.2020 р., зачепила і це питання. Давайте поговоримо про це!
  • КОРО на РРО/ПРРО Як ви вже добре знаєте, вести КОРО чи ні при використанні РРО, суб’єкти господарювання вирішують самостійно. Тут поговоримо про те, в яких випадках можна використовувати КОРО на РРО, як відмовитися від ведення КОРО, чи потрібна КОРО на ПРРО?
  • РРО/ПРРО & POS-термінал Які суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечити можливість здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням POS-термінала? (м. Кременчук)
  • Календар бухгалтера на серпень 2020 року
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі