№102

Податки & бухоблік, грудень, 2020/№ 102 Інші номери журналу ›
  • Порядок № 100 оновлено. Розраховуємо середню зарплату по-новому КМУ уніс зміни до Порядку № 100*, який призначений для розрахунку сум відпускних, а також інших виплат із середньої зарплати за 2 місяці (оплати відрядження, військової служби «солдатів підприємства», вихідної допомоги тощо). Що змінилося та як із цим жити далі? Вивчаємо матчастину.
  • Важливі трудові цифри 2021 року Верховна Рада прийняла державний бюджет України на 2021 рік. Доки чекаємо на підпис Президента, проаналізуємо основні показники і те, на що вони вплинуть.
  • Ставимо крапку в бухобліку: фінальні записи — 2020 Ось і добігає кінця ще один рік, а отже, саме час зануритися у складання річної фінансової звітності. Але перед тим, як остаточно звести річний баланс, вам належить зробити кілька бухгалтерських записів, з якими ви стикаєтеся лише раз на рік. Забути про них у передноворічній і різдвяній метушні дуже просто, а проблем із виправленням потім не оберешся. Для того щоб цього не сталося, знайдіть трохи часу на вивчення нашої шпаргалки. У ній ми нагадаємо основні одноразові записи, які неодмінно стануть у пригоді при підбитті бухгалтерських підсумків 2020 року.
  • Уточнюємо сільгоспЄП правильно Зміни у складі сільгоспугідь, наявних у аграрія на праві власності чи користування, відбуваються доволі часто. Головні причини таких змін — це розірвання одних договорів оренди землі та укладення інших. Також інколи причинами змін є банальна неуважність при складанні звітності. Як тільки вибуває чи додається земля, аграрій має уточнити нарахований на початку року сільгоспЄП. Про те, коли саме слід здійснювати таке уточнення і як це зробити, поговоримо далі.
  • Компенсація комунальних: що в ПН? Орендодавцю надійшов аванс від орендаря на компенсацію комунальних платежів (електроенергії, газу тощо). Чи можна в графі 4 податкової накладної (ПН) на таку передоплату як одиницю виміру зазначити «грн»? Чи треба щось робити, якщо надалі підприємство-орендодавець уже точно знатиме обсяги спожитих орендарем енергоносіїв та комунальних послуг? Наприклад, перевиписувати ПН або складати розрахунок коригування (РК) та змінювати одиницю виміру.
  • Дивлюся в Книгу, бачу… доходи ФОП-єдинника Нашого читача цікавлять питання щодо Книги обліку доходів платників єдиного податку (ЄП). Він ФОП на ЄП, група 3, ставка ЄП — 5 %, посередник, його дохід складає різницю між грошима, отриманими від клієнтів і перерахованими принципалам. Гроші від клієнтів отримує готівкою. Запитання: як йому правильно заповнювати Книгу обліку доходів (і витрат)? Чи продовжувати йому вести Книгу зараз (на карантині) і у 2021 році? Надаємо відповіді у довільній послідовності.
  • Порядок № 100: їм немає місця в розрахунку Про зміни в правилах розрахунку середньої заробітної плати згідно з Порядком № 100 ви знаєте зі статті «Порядок № 100 оновлено. розраховуємо середню зарплату по-новому». Проте для правильного визначення суми виплат, яка розраховується за середньою, потрібно ще знати, які доходи беруть участь у розрахунку, а які ні.
  • Допомога у 8000 КМУ продовжив до 31 грудня 2020 року строк подання заяв для отримання карантинних 8000 грн працівниками та ФОП. Тож давайте ще раз проговоримо основні умови її отримання.
  • Карантин до кінця зими плюс локдаун Постанова КМУ від 09.12.2020 р. № 1236
  • Декларація з податку на прибуток за 2020 рік: за якою формою звітувати? Лист ДПСУ від 14.12.2020 р. № 22434/7/99-00-05-05-01-07
  • Карантинна держпідтримка: роз’яснюють фіскали Інформаційний лист ДПСУ від 10.12.2020 р. № 17
  • Про що Пенсійний фонд розповість Держпраці Постанова ПФУ від 19.08.2020 р. № 15-1
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі