№16

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2020/№ 16 Інші номери журналу ›
  • Оренда єдиному податку не перешкода, або Як здавати нерухомість на спрощенці Сьогодні багато хто здає в оренду власну нерухомість. Причому для орендодавців — звичайних фізосіб жодних орендних обмежень законодавство не встановлює. А ось ставки оподаткування не радують — з доходу доведеться сплатити 18 % ПДФО і 1,5 % військового збору. Набагато вигідніше з точки зору оподаткування передавати майно в оренду будучи платником єдиного податку (ЄП). Але тут, наче на зло, існує цілий ряд обмежень. Ось і давайте розберемося: кому і як платники ЄП груп 1 — 3 можуть здавати нерухомість, не порушуючи при цьому правила перебування на спрощеній системі оподаткування.
  • Усі надходження на особисті картки оподатковувати! [фейк від «податківців»] Доволі багато громадян отримали на електронну пошту лист нібито від ДФСУ з попередженням про те, що з 1 січня 2020 року всі надходження на карткові рахунки фізичних осіб будуть оподатковуватися ПДФО та ВЗ. Виняток — кошти від родичів першого ступеня споріднення та ті, що надійшли від роботодавця. При цьому інформацію про рух коштів у податкову будуть «зливати» банки. Страшно? Тоді читаємо далі!
  • Декларація про доходи фізичної особи: звітуємо за 2019 рік «Щоб ти жив на одну зарплату!!!». Виконання цього пророцтва, може, й не обіцяє фінансового процвітання, зате гарантує — вам точно не потрібно турбуватися про подання річної декларації про майновий стан і доходи. Але якщо у минулому, 2019 році вам перепали, окрім зарплати, й інші доходи (спадщина, дивіденди, іноземні доходи, доходи від оренди, інвестиційний прибуток тощо), то тут уже не все так однозначно. Можливо, ви серед тих, хто повинен подати цю форму звітності. Знайти відповідь на запитання: «повинні/не повинні?» допоможе наша стаття. У ній ми також дамо підказки щодо заповнення декларації. Адже форма-то нова.
  • Податкова знижка на навчання Оплачуєте навчання в інституті? За себе? За дитину? Вона ще школяр і ви оплачуєте її заняття в «музикалці», «художці»…? Чи «ви» поки ходите до «дошколки» і теж не задарма? На жаль, більшість наших співгромадян на одне-два таких запитання відповість «ТАК». Але діватися нікуди. Без вчення у сучасному світі ніяк, і за це світло, на жаль, потрібно платити. А чи знаєте ви, що частину цих грошей можна собі повернути? Яким чином? Скориставшись податковою знижкою на навчання. Саме цій темі ми і присвятили сьогоднішню статтю.
  • Облік дивідендів — 2020: як це працює? У сьогоднішній шпаргалці освіжимо в пам’яті, можливо, вже відомі вам правила нарахування, виплати, а також бухгалтерського і податкового обліку дивідендів. Це напевно допоможе вам правильно облікувати дивіденди*, що виплачуються у 2020 році за підсумками фінансово-господарської діяльності за 2019 рік.
  • Календар бухгалтера на березень 2020 року
  • Втратили МСФЗ-статус: повернення на П(С)БО Акціонерне товариство (АТ) з 01.01.2019 р. позбулося статусу публічного. Воно стало просто приватним АТ. Зміни в статут були внесені в травні 2019 року. Чи треба подавати фінансову звітність за 2019 і подальші роки за міжнародними стандартами? Згідно із Законом про бухоблік* підприємство належить до середніх. Який порядок повернення до національних стандартів?
  • Кредит від нерезидента: яка ставка ринкова? Нерезидент надав підприємству кредит під 4 % річних строком на 10 років. Там «у них» це цілком ринкова ставка. Чи потрібно дисконтувати таку довгострокову заборгованість за кредитом?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі