№54

Податки & бухоблік, липень, 2020/№ 54 Інші номери журналу ›
  • Відпустка-2020 після карантинної (не)роботи Нарешті! На зміну весні прийшло літо, а разом із ним — відпускна пора. Адже графіка відпусток потрібно дотримуватися. Але не така страшна відпустка-2020, як її малюють. Так, особливості є. Карантин постарався. Але ми з вами впораємося.
  • Постійні представництва нерезидентів: що змінюється? Законодавчі зміни підібралися і до нерезидентів. Про те, які нововведення слід враховувати іноземним суб’єктам господарювання, що відкривають в Україні або вже мають тут свої постійні представництва, зараз поговоримо.
  • Експортна ПН під загрозою штрафу Як ви вже знаєте, з 23 травня істотно розширилося коло податкових накладних (ПН), затримка або відсутність реєстрації яких загрожує штрафними санкціями*. Зокрема, під штрафним ковпаком виявилися експортні (нульові) ПН. Це і підштовхнуло нас до написання статті.
  • ПН-антиблокувальна пам’ятка Блокування реєстрації ПН/РК, мабуть, одна з найгірших неприємностей, які трапляються з платниками ПДВ. Такі факти реально заважають працювати: вони блокують грошові та товаропотоки, ще й відштовхують покупців товарів/послуг, які можуть у разі такого лиха з продавцем звернутись до менш проблемних конкурентів… Продиратися через СМКОР (з його різноманітними критеріями) до реєстрації ПН/РК платникам ПДВ доводиться як по мінному полю. Невеликий прорахунок — крок вправо-вліво і… — блок! Тому сьогодні поговоримо про деякі помилки, що призводять до блокування ПН/РК, а головне, про те, що треба пам’ятати, аби не натрапляти на блокувальні проблеми.
  • Як забрати відшкодування з ПДВ? Увесь час переносили «мінус» із ряд. 21 в ряд. 16.1 декларації з ПДВ — у податковий кредит наступного періоду. Проте зараз через карантин грошей немає, тому вирішили заявити бюджетне відшкодування (БВ) на поточний рахунок. Чи можемо ми його отримати і як? В умовах нестачі обігових коштів це питання цікавить багатьох. Відповідаємо.
  • Підприємець у пошуках вільних коштів Після карантину влитися у звичайну роботу і вийти на докарантинний рівень фінансових надходжень зміг не кожен ФОП. Тому у багатьох ФОП виникло запитання: де їм взяти кошти для сплати обов’язкових щомісячних платежів (наприклад, орендної плати, комунальних платежів, податків тощо)? Розглянемо сьогодні можливі варіанти залучення ФОП фінансових активів для функціонування своєї діяльності в цей нелегкий період.
  • Скорочення діяльності: а ви попередили за 2 місяці? Лист Мінекономрозвитку від 23.06.2020 р. № 3512-06/38822-07
  • Морозиво з алкоголем: що воно за «фрукт»? Ми реалізуємо вроздріб морозиво з алкоголем, чи потребує це якихось додаткових документів (ліцензій тощо)? Чи можуть бути якісь негативні наслідки торгівлі таким товаром?
  • Бухгалтерський тест за червень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре зайшли теми червневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі