№56

Податки & бухоблік, липень, 2020/№ 56 Інші номери журналу ›
  • Серпневі РРО-нововведення Ще в кінці минулого року всім суб’єктам господарювання було відомо, що у 2020 році очікується РРО-реформа. Її проведення було заплановано в три етапи, перший з яких мав розпочатися 19.04.2020 р. Водночас через введений в Україні карантин усі етапи здійснення РРО-реформи перенесли на пізніші дати, ніж планувалося. І от 1 серпня таки стартує її перший етап. Коротко про те, що саме він принесе суб’єктам господарювання, читайте нижче. А детальніше про всі РРО-нововведення серпня розповімо у одному з найближчих тематичних номерів.
  • Прибуткові новели: звітуємо за півріччя Закон № 466* підготував досить багато сюрпризів у частині податку на прибуток. Про всі прибуткові нововведення ви вже знаєте з «Податки & бухоблік», 2020, № 45, с. 14. Зараз зосередимося на тих із них, які зачіпають піврічну звітну кампанію 2020 року. При цьому спиратимемося на позицію фіскалів, викладену в інформлисті № 12 і листі № 8939**.
  • Дистанційна (надомна) робота Дистанційна (надомна) робота набирає обертів. Не останню роль у цьому зіграла пандемія COVID-19. Але вчені застерігають, що обмеженість у русі може негативно позначитися на здоров’ї. Вже навіть створено модель середньостатистичного співробітника на віддаленій роботі з майбутнього. І якщо уява при прочитанні слова «модель» малює струнку довгоногу красуню, вчені нам пропонують геть інший варіант — особу з поганою поставою, ожирінням, запаленими очима, блідою шкірою, проблемами з волоссям. А до цього всього букету — постійний стрес. Все ще хочете працювати дистанційно? Тоді розбираємо нюанси оформлення та оплати.
  • Суміщення професій (посад) Ситуації, коли працівник суміщає професії (посади) на одному й тому ж підприємстві, трапляються досить часто. І це цілком зрозуміло. Працівник отримує більше, роботодавець якоюсь мірою економить на зарплаті, не наймаючи ще одного «цілого» працівника, а робота виконується. Загалом виникає така собі трудова ідилія. Досягти її не складно. Треба просто все правильно оформити. А ось яким чином — ви дізнаєтеся із статті.
  • Земля/нерухомість у «фізиків»: сім разів відміряй, а один… заплати Пройшло 1 липня. Тобто ті з вас, хто за законом зобов’язаний сплачувати майнові податки, до цієї дати мали отримати податкове повідомлення-рішення (ППР) із сумою, що належить до сплати. Але навіть якщо припустити, що фіскали скрупульозно і сумлінно виконали покладені на них обов’язки, бігти стрімголов до банку все одно не варто. Поки залишається в запасі трохи часу, є сенс проконтролювати контролерів, чи не наплутали вони чого при розрахунках. Або ще гірше — неправомірно нарахували податок! Чи приписали випадково зайвий нуль... А чи всі ваші пільги врахували податківці? Зараз з’ясуємо разом.
  • Зустрічаємо нову версію УКТ ЗЕД Кодифікація УКТ ЗЕД перекладена на версію 2017 року. Пов’язано це з ухваленням Закону України «Про Митний тариф України» від 04.06.2020 р. № 674-IX (далі — Закон № 674). Про те, на що в першу чергу слід звернути увагу суб’єктам господарювання при переході на нові коди, — прямо зараз.
  • Відшкодувати ПДВ: за 1095 чи старше? Підприємство в декларації з ПДВ за період з 2009 по березень 2020 року накопичило значну суму від’ємного податку. Частину такого ПДВ-мінуса за квітень 2020 року заявили до бюджетного відшкодування. Проте податківці відшкодовувати відмовилися, зіславшись на п. 102.5 ПКУ. Чи правомірні дії фіскалів? Обговоримо предметно цю проблему.
  • Нерухомий податок — тільки за надані в оренду площі будівель промисловості Листи ДПСУ від 01.07.2020 р. № 2635/6/99-00-04-03-03-06/ІПК та № 2636/6/99-00-04-03-03-06/ІПК
  • Перемінне місце зберігання пального ТОВ виконує ремонтні роботи на всій території України. Пальне використовує виключно для власних потреб. У ТОВ є спецтехніка (екскаватори, навантажувачі тощо), яка потребує заправки прямо на ремонтних об’єктах. Пальне доставляють на об’єкти бензовозом, для заливу в баки спецтехніки та іншого транспорту ТОВ, а також — у розташовані на об’єктах ємності (бочки по 200 л). Це потрібно для безперебійної роботи. Оскільки ми працюємо по всій Україні (майже кожен місяць — новий об’єкт в іншій області), то є потреба в перевезенні ємностей з місця на місце. Чи зобов’язане ТОВ отримати ліцензію на право зберігання пального? Що таке місце зберігання пального (це кожна ємність чи територія)? Як це поняття розуміти для нашої діяльності з роз’їзним характером робіт по різних місцях України, тобто коли немає постійної прив’язки до одного місця (території)?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі