№52

Податки & бухоблік, червень, 2020/№ 52 Інші номери журналу ›
  • Карантин знову продовжили: що далі? Нещодавно постановою від 17.06.2020 р. № 500 Кабмін продовжив карантин аж до кінця липня. Здвигання строків закінчення карантину продовжує дію запроваджених податкових послаблень для суб’єктів господарювання. Коротко нагадаємо, про які саме послаблення йдеться.
  • Підсумований облік робочого часу Червень + підсумований облік для бухгалтера-зарплатника тотожні тільки одному: час зайнятися підбиттям надурочних за квартал, півріччя. А заразом перевірити, чи усе правильно було нараховано в обліковому періоді. Розібратися в тонкощах оплати праці працівників з підсумованим обліком вам допоможе ця стаття.
  • Інтернет-торгівля без місця торгівлі На сьогодні досить популярний в інтернет-просторах продаж продукту, який не має фізичної форми. Йдеться, наприклад, про надання інформаційно-консультаційних послуг, продаж комп’ютерних та інших програм, електронних книг, онлайн-курсів, вебінарів тощо. З урахуванням масового впровадження РРО у сферу інтернет-торгівлі, звісно, багатьох хвилює запитання: застосовувати чи ні РРО у такому разі?
  • Виправляємо помилки з акцизного податку На прохання наших читачів у цій публікації ми приділимо увагу виправленню помилок у декларації з акцизного податку і деяких додатках до неї.
  • Подружній обов’язок ФОП: тільки за трудовим договором! Держпраці стоїть на захисті прав трудящих. Не жаліючи себе, виявляє неоформлені трудові відносини. Про черговий (!) кричущий факт порушення трудових прав нам повідало ГУ Держпраці в Кіровоградській області: ФОП використав працю своєї дружини без оформлення трудових відносин! І тільки завдяки відвазі інспекторів праці справедливість восторжествувала… а сімейний бюджет полиняв на 125190 грн штрафу.
  • Електронна трудова книжка та пенсія Сьогодні все більше роботодавців звертаються з запитаннями щодо обов’язку надання скан-копій трудових книжок працівників до Пенсійного фонду. Вичерпні відповіді на ці запитання ви знайдете в цій статті.
  • Форма № 1ДФ: нові ознаки доходів З якого звітного періоду слід застосовувати нові ознаки доходів, якими доповнено Довідник ознак доходів, що використовуються при формуванні Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку?
  • Календар бухгалтера на липень 2020 року
  • Допомога по частковому безробіттю: «128» в 1ДФ За матеріалами категорії 103.25 Бази знань
  • Оплачуємо тестування на коронавірус Підприємство з власної ініціативи хоче оплатити тестування працівників на коронавірус. Чи буде його вартість доходом працівників? Чи потрібно сплачувати ПДФО, ВЗ та ЄСВ? Можливо, це витрати на охорону праці?
  • Як ФОП додати новий вид діяльності Підкажіть, як підприємцю на єдиному податку додати новий вид діяльності?
  • Підзвітна готівка: де «готівкова» межа? Чи діють готівкові обмеження при проведенні розрахунків із підзвітними особами? Чи можна видати з каси підзвітній особі більше 10000 грн на придбання мобільного телефону?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі