№15

Податки & бухоблік, лютий, 2021/№ 15 Інші номери журналу ›
  • Продаємо товари в Інтернеті: як пробити чек РРО Вимога застосовувати РРО* при продажу товарів/послуг, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет, — чи не найбільше безглуздя останніх років, запроваджене з подачі фіскалів. Певно, законодавці почали вже це розуміти, тож нещодавно дозволили обходитись без РРО при дистанційних розрахунках за послуги. А от над продавцями товарів в Інтернеті, на жаль, дамоклів меч РРО продовжує висіти й досі. Зглянемося на їхню нелегку долю і дамо поради, як правильно пробити чек в інтернет-магазині при різних варіантах розрахунку за товар.
  • Продаж невиробничих ОЗ Останнім часом багато підприємств наважуються на продаж основних засобів (ОЗ), що не призначені для госпдіяльності і припадають порохом за непотрібністю. У бухобліку такі ОЗ, як правило, мають соціально-культурні корені, а в податковому обліку іменуються невиробничими. Облікові наслідки продажу невиробничих ОЗ у першу чергу цікаві тим, хто рахує різниці. Їх і обговоримо в цій статті.
  • Подали фінзвітність не тієї форми Нерідко на практиці підприємства подають фінансову звітність за чужою формою. Зазвичай цим грішать мікропідприємства, звітуючи за формами № 1-м і № 2-м, замість належних № 1-мс і № 2-мс. У чому ризик надання невідповідної фінзвітності? Чи варто переподавати? Як замінити здану фінзвітність на ту форму, що належить? Давайте розберемося.
  • Нова акцизна декларація і Порядок її заповнення: є несподіванки! Наказом Мінфіну від 08.12.2020 р. № 747 внесено зміни до форми декларації акцизного податку та додатків до неї, а також — до Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку (далі — Порядок). У цьому матеріалі, шановні читачі, ми проаналізуємо ці зміни, щоб допомогти вам краще з ними розібратись. Однак, на жаль, на деякі питання щодо цих змін зараз немає чітких відповідей…
  • Складаємо акт: періодичність і податки Ви надаєте послуги за договором, що триває (будь-які — інформаційно-консультаційні, маркетингові, охоронні та ін.), виконуєте якісь роботи або здаєте об’єкт в оренду. Було б добре відображати дохід за таким договором один раз на рік? Перспектива приваблива. Але наскільки такі дії відповідають бухгалтерським канонам? Зараз розповімо.
  • Продовжуємо відпустку через хворобу: нова позиція Верховного Суду Зима — морозний і холодний час року, коли ризик захворіти значно підвищується. Звісно, хворіти — погано, а хворіти у відпустці — ще гірше. Ба більше, така ситуація породжує своєрідний конфлікт інтересів між роботодавцем і працівником. Адже конкретний строк щорічної відпустки був узгоджений із роботодавцем, тож він хоче, щоб працівник вийшов на роботу, як і домовлялися, за графіком. У свою чергу, працівник має законне право продовжити або перенести таку відпустку через хворобу. Чи обов’язково отримувати на це згоду роботодавця? Нещодавно Верховний Суд розрубав цей гордіїв вузол.
  • Винагороди та премії: розрахунок середньої Чи враховуються при обчисленні середньоденної зарплати згідно з Порядком № 100* винагороди та премії у зв’язку з ювілеєм? Чи включаються до розрахунку середньої суми винагороди за квартал та за підсумками роботи за рік чи тільки суми премій за квартал та за 12 місяців?
  • Індексуємо зарплату за березень 2021 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2020 рр. виплачено у лютому 2021 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням термінів виплати зарплати у разі погашення боргів у січні 2021 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2021, № 7, с. 27.
  • Місце постачання дистанційного навчання Лист ДПСУ від 13.01.2021 р. № 139/ІПК/99-00-21-03-02-06
  • Безоплатне користування без ЄП-доходу? Лист ДПСУ від 05.01.2021 р. № 86/ІПК/99-00-04-03-03-06
  • Повертаємо внесок до СК нерезиденту: коли без податку на репатріацію? За матеріалами категорії 102.16 Бази знань
  • Код КОАТУУ в декларації з екоподатку Підприємство, що перебуває на обліку у Семенівській ДПІ, експлуатує джерело забруднення (опалювальний котел), розташоване у с. Горошине колишнього Семенівського району. Внаслідок адмінтерреформи район було ліквідовано, а на його території створено дві територіальні громади (ТГ) — Семенівську та Оболонську. До складу останньої увійшло с. Горошине. Підпорядкованість ДПІ при цьому залишилася без змін. Як належало заповнити у звітності з екоподатку дані про код КОАТУУ і як виправитися, якщо припустилися помилки?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі