№5

Податки & бухоблік, січень, 2021/№ 5 Інші номери журналу ›
  • Об’єднаний звіт з ЄСВ та ПДФО. Вже за січень? Нова звітність, яка об’єднує в собі два звіти, а саме ЄСВшну форму № Д4 та форму № 1ДФ, затверджена наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773. Скажемо одразу: вона відрізняється від тієї, що нам показували в проєкті. А ще ховає в собі неприємні несподіванки. Тож поговорити є про що. Тим більше, може так статися, що складати цю звітність ви будете навіть раніше, ніж планували.
  • Декларація юросіб-єдиноподатників На відміну від ФОП, юрособам-єдиноподатникам 2021 рік поки не приніс практично жодних суттєвих новацій. Тим не менше, запитання, пов’язані з їх діяльністю, все одно виникають. У цій статті розглянемо найбільш цікаві та спірні з них у контексті того, що наближається подання єдиноподаткової звітності за IV квартал 2020 року.
  • Мінімальна оплата праці Оплата праці у мінімальному розмірі належить до мінімальних гарантій в оплаті праці. Саме тому помилки в її сумі можуть коштувати роботодавцям великих штрафів. Тож розрахувати та нарахувати працівникові правильну суму зарплати за місяць, щоб не порушити мінімальні гарантії, вкрай важливо. Правила такого розрахунку ми нагадаємо в цій статті.
  • Чому блокують РК і що з цим робити Покупець повернув товар. Чи ви повернули передоплату. А може, виявили помилку в зареєстрованій податковій накладній (ПН). Складаєте розрахунок коригування (РК) і… Дива, на жаль, не відбувається — РК блокують. Стандартний сценарій, який сьогодні вже навряд чи когось здивує. Хоча питання із цього приводу не вичерпуються. Чому блокують РК і чи завжди треба займатися його розблокуванням? Сьогоднішній наш матеріал — короткий екскурс по цій темі.
  • Нові рахунки: сюрпризи-2021 Ви, безумовно, знаєте, що з 1 січня були змінені номери рахунків для перерахування податків, зборів та ЄСВ. Наших читачів, зокрема, цікавить доля грошей, які були в цьому році помилково перераховані на старі рахунки. І — чи будуть для платників якісь наслідки від таких перерахувань? Також із 1 січня було введено єдиний рахунок для сплати податків, зборів, ЄСВ, і це теж викликає низку запитань. Тож сьогодні обговоримо ці проблеми.
  • Чи відберуть 8000 грн допомоги? Наприкінці минулого року нардепи та КМУ підготували нормативну базу для отримання допомоги як ФОП, так і найманими працівниками ФОП та юросіб. Не мільйони, звісно… 8000 грн. З отриманням цих виплат, м’яко кажучи, було все не так гладко. Але дехто таки отримав допомогу. Тепер же виникає інше питання. Чи можуть після виплати допомоги її відібрати? Про це й поговоримо в нашій статті.
  • Клієнт без маски, а штраф — із закладу Закон України від 17.12.2020 р. № 1113-IX
  • ІТ-пільга з ПДВ: що узагальнив Мінфін Наказ Мінфіну від 31.12.2020 р. № 842
  • Обліковуємо карантинну компенсацію ЄСВ Підприємство отримало одноразову карантинну компенсацію для відшкодування витрат, понесених на сплату ЄСВ. Як правильно відобразити таку державну допомогу у бухгалтерському та податковому обліку?
  • Чи потрібен РРО косметологам? Салон краси надає серед іншого різноманітні косметологічні послуги населенню. Чи потрібно при цьому застосовувати РРО?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі