№8

Податки & бухоблік, січень, 2021/№ 8 Інші номери журналу ›
  • Земельний податок — 2021: нарахування Після того як особа визначилась, чи є вона платником земподатку, залишається правильно розрахувати розмір податку до сплати і задекларувати розраховані податкові зобов’язання. Про те, як слід розраховувати податкові зобов’язання із земподатку на 2021 рік і заповнювати звітність, поговоримо далі.
  • Земельний податок — 2021: основи На початку кожного року юрособи — власники та постійні користувачі землі приступають до декларування податкових зобов’язань із земельного податку на поточний рік. Правила стягнення цього податку щороку модернізуються й удосконалюються. Тому, щоб не виникало проблем із розрахунком цього податку, далі пригадаємо основні правила його стягнення.
  • Орендна плата — 2021: основи стягнення На рік вперед звітують не тільки платники земельного податку, а й платники іншої складової плати за землю — орендної плати. Тому в переддень закінчення звітної кампанії на 2021 рік нагадаємо правила стягнення орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.
  • Декларація з орендної плати на 2021 рік У цій статті завершуємо нашу розмову про плату за землю. Зокрема, розкажемо, як заповнювати декларацію платникам, які орендують земельні ділянки державної й комунальної власності.
  • Податок на нерухомість — 2021: куди рухатись юрособам? Податок на нерухомість, як і плата за землю, належить до майнових податків. Тож саме ним продовжимо нашу розмову. Юридичні особи — головний об’єкт нашої уваги. Фізичним особам податок рахують податківці, а от підприємствам допоможемо ми!
  • Транспортний податок — 2021: хто та скільки заплатить за «авторозкіш»? «Автомобіль — не розкіш, а засіб пересування», — казав Остап Бендер у романі «Золоте теля». «Деякі, все ж, розкіш», — вирішили наші законодавці й додатково оподаткували дорогі легковички транспортним податком. Про правила його нарахування та сплати, а також нюанси складання «транспортної» звітності ми зараз і поговоримо.
  • Звітуємо за землю щомісячно Важко припустити, щоб комусь спало на думку задекларувати, скажімо, ПДВ одразу на весь рік, сподіваючись на незмінність щомісячних податкових зобов’язань. Та й ПКУ цього за жодних умов не дозволяє. А от щодо плати за землю така фішка в ПКУ є: можна відзвітувати на початку року й забути. Однак цей варіант підходить не для всіх. Ми маємо на увазі навіть не тих, хто гендлює земельними ділянками. А, наприклад, єдинників, які, маючи одну земельну ділянку із розташованою на ній нерухомістю, що здається в оренду, муситимуть частенько уточнювати річну декларацію із земподатку. Так само непереливки може бути й пільговикам-орендодавцям нерухомості. Для таких платників краще звітувати щомісяця. Кому ще є сенс прислухатися до наших порад, а кому вони, може, й зайві? Читайте — і про все дізнаєтеся.
  • За споруди податок на нерухомість не сплачують Лист ДПСУ від 20.11.2020 р. № 4763/ІПК/99-00-04-03-03-06
  • Календар бухгалтера на лютий 2021 року
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі