№22

Податки & бухоблік, квітень, 2022/№ 22 Інші номери журналу ›
  • Як працювати з РРО/ПРРО у воєнний час Є певні особливості щодо застосування РРО/ПРРО на період війни. Як працювати, якщо немає інтернету чи закінчилась стрічка для друку фіскальних чеків? Чи треба перереєстровувати РРО/ПРРО, якщо ви змінили місце роботи? Як працювати з КУРО? Чи подавати звіт ЗВР-1? Як вести товарний облік та чи зможуть податківці штрафувати за РРО/ПРРО-порушення? Чи потрібні токени для ПРРО? Детальні відповіді — прямо зараз.
  • Хочеш 6500 за працевлаштування внутрішньо переміщеного? КМУ постановою від 20.03.2022 № 331 затвердив Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (далі — Порядок № 331). Він набрав чинності з 22.03.2022. Тож вже сьогодні роботодавці мають можливість ознайомитися з його положеннями та прийняти рішення щодо можливості працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Давайте розглянемо, що пропонує нам Порядок № 331.
  • Мораторій на перевірки Законом України від 15.03.2022 № 2120-ХІ (набув чинність 17.03.2022) законодавці підкоригували мораторій на податкові перевірки на час дії воєнного стану, а також уточнили застосування штрафних санкцій при використанні РРО. Детально про всі ці нововведення поговоримо далі.
  • Мобілізація транспорту — процедура і облік Запроваджений в нашій країні воєнний стан (далі — ВС) означає мобілізацію не лише військовослужбовців, а й транспортних засобів (далі — ТЗ). Інакше кажучи, у період ВС військові мають право залучати (і вилучати) ТЗ, які належать суб’єктам господарювання для військових потреб. Як бути з обліком вилучених ТЗ тим підприємствам, чиї ТЗ мобілізують! Будемо розбиратися разом!
  • АвтоМобілізація. Як бути з водієм? Приводом для написання цієї статті послужила наступна ситуація, описана нашим читачем. Вантажівка, що належить підприємству, була вилучена (мобілізована) для забезпечення потреб Збройних Сил України. Що робити з водієм, який на ній працював? Що ж, розглянемо можливі варіанти.
  • Як отримати лікарняні під час війни? Одна зі складнощів, з якою стикнулися працівники у воєнний час, — це отримання лікарняних та допомоги по вагітності та пологах. Проблемою стала неможливість опрацювання роботодавцями листків непрацездатності. Вона була пов’язана як з перебоями в доступі до державних реєстрів та порталу Пенсійного фонду, так і з перебуванням роботодавців у зоні бойових дій. Про отримання оплати за листками непрацездатності в непростих умовах сьогодення, читайте у нашій статті.
  • Непідконтрольні активи: облікова доля Майно (його частина) великої кількості підприємств опинилося сьогодні в районах проведення бойових дій або на тимчасово зайнятих загарбниками територіях. При цьому підтвердження фактичної втрати таких активів у постраждалих підприємств наразі відсутнє. Чи можна їх списати з балансу? Якщо ні, то як обліковувати такі активи та чи підлягає вартість такого недоступного майна бухгалтерській і податковій амортизації? Дивіться самі…
  • Ліквідація знищених активів в умовах війни Підприємства, з територій де ведуться активні воєнні дії, вже відчули на собі руйнівну силу війни: у багатьох знищено офіс, магазин, склади і навіть виробничі потужності. Як же бути підприємству із зруйнованими (втраченими) активами? Завдяки Закону від 15.03.2022 № 2120-ІХ, з дня дії воєнного стану списання знищених війною товарів має проходити без нарахування ПДВ. Як оформити пов’язану з війною ліквідацію активів та її наслідки відобразити в обліку? Про це саме зараз.
  • Бронювання працівників агропідприємством Щоб в період дії воєнного стану можна було своєчасно і без втрат провести комплекс весняно-літніх польових робіт і забезпечити виробництво сільгосппродукції законодавець дав право аграріям бронювати військовозобов’язаних на час проведення мобілізації. Про те як забронювати працівників для виконання посівної поговоримо далі.
  • Роздрібний акциз з тютюнових виробів та РЕС з 1 квітня Чи продовжувати сплачувати роздрібним торговцям з 1 квітня цього року роздрібний акциз (5 %) з продажу тютюнових виробів? Та чи сплачувати його з продажу рідин, що використовуються в електронних сигаретах (РЕС)?
  • До уваги передплатників друкованих видань через Укрпошту! Любі передплатники! Незважаючи на складні часи, ми працюємо за для вас!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі