№64

Податки & бухоблік, серпень, 2022/№ 64 Інші номери журналу ›
  • Підтвердження неможливості vs 31.08.2022: у пошуках сакральної дати Платники податків занепокоєні. Де він, той мінфінівський Порядок, за яким слід підтверджувати неможливість виконання платником податкових зобов’язань? Адже не раз називалася дата 31.08.2022 саме як кінцевий термін звернення до податківців бажаючими підтвердити неможливість. Та цей строк вже майже сплив. Фіскали ж відмовляються зараз приймати заяву та документи — бо немає мінфінівського Порядку. Замкнене коло? Ні!
  • Чи може ФОП сплатити ЄСВ «за себе» трішки пізніше? Всі ФОП з 01.03.2022 (тобто починаючи зі сплати за березень) до закінчення війни + 12 місяців потому мають право не сплачувати ЄСВ «за себе». А якщо ФОП вирішив все одно його сплачувати. Чи обов’язково дотримуватись встановлених строків сплати? Зараз знайдемо відповідь!
  • Електронне листування з податківцями Під час воєнного стану для платників податків може бути цікавим перехід на електронне листування з податківцями через Електронний кабінет. Що потрібно для такого листування та на які моменти треба звернути увагу — обговоримо в статті.
  • Нова воєнна відпустка: табель, відпускний стаж та розрахунок відпускних Чи є якісь рекомендації щодо відображення у табелі обліку робочого часу відпустки без збереження зарплати, яка надається згідно із ч. 4 ст. 12 Закону № 2136* на 90 днів? Чи можна для її табелювання застосовувати код «ДБ» або ж «БЗ»? Ця відпустка не зараховується до стажу для щорічної відпустки, тобто при розрахунку відпустки ці дні не виключаються з розрахункового періоду, правильно?
  • Торгуєте алкоголем (у т. ч. пивом)? Викиньте свої РРО і купіть нові! Ось уже рік, як фіскали намагаються взяти під контроль обіг кожної пляшки спиртного, маркованої акцизною маркою. Таких спроб було чимало. Сьогодні розповімо про останню: як фіскали змушують роздрібних алкоторговців позбавитися цілком гожих РРО і поставити замість них нові РРО/ПРРО, та як надалі таким торговцям без проблем провадити свою діяльність. Привід поговорити на цю тему — поява нової редакції Державного реєстру РРО*. Ніколи з ним не мали справу і не знаєте, що воно таке й навіщо? Тоді пояснимо все по черзі.
  • Імпорт пального для власних потреб Чи може юридична особа здійснювати імпорт пального для власних потреб (не для реалізації)? Чи потрібна ліцензія? Чи потрібно реєструватися платником акцизного податку? Чи виникає в цьому випадку обов’язок сплати акцизу лише при розмитненні, а реєструватися платником акцизного податку не потрібно?
  • Уточнюємо податок на нерухомість за воєнні періоди За матеріалами категорії 106.07 Бази знань*
  • Індексуємо зарплату за вересень 2022 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці. Індекси для проведення індексації грошових доходів за серпень 2022 року ви знайдете в «Податки & бухоблік», 2022, № 55*.
  • Календар бухгалтера на вересень 2022 року
  • Що буде у вересні 2022 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі