№4

Податки & бухоблік, січень, 2022/№ 4 Інші номери журналу ›
  • Річна ЄП-декларація: від складання до подання Усі ФОП за традицією на початку кожного року звітують за результатами своєї діяльності в минулому році. Не є винятком і 2022 рік. У цьому номері розглянемо всі тонкощі складання звітності ФОП як на спрощеній системі, так і загальносистемниками. Не залишиться без уваги і ЄСВ. Природньо, що більшість запитань виникає саме у спрощенців, адже їх набагато більше. Отже, розпочнемо з порядку заповнення річної декларації з єдиного податку за 2021 рік.
  • Як ФОП-єдиноподатнику відзвітувати з ЄСВ за 2021 рік Форма Д5, за якою єдиноподатники раніше звітували з ЄСВ за себе за рік, залишилася в минулому. За 2021 рік звітувати з ЄСВ треба вже в декларації єдиноподатника*, заповнюючи спеціальний ЄСВ-додаток. Більшість із вас зіткнулася з його заповненням уперше. Про те, як зробити це правильно і що при цьому врахувати, читайте далі.
  • Річне звітування при зміні групи Доволі часто підприємці протягом року змінюють групу ЄП. Причин такої зміни доволі багато. Найчастіше це відбувається через те, що розмір отриманого доходу за певний період не вписується в граничні межі доходу, які дають право перебувати у певній групі ЄП. Про те, як ФОП-спрощенцям відзвітувати у випадку зміни групи ЄП, поговоримо далі.
  • Громадянські доходи ФОП-спрощенця Крім доходів від здійснення підприємницької діяльності, ФОП — платники єдиного податку можуть отримувати і громадянські доходи, тобто доходи, які не пов’язані зі здійсненням підприємницької діяльності. Що це за доходи і як відзвітувати про їх отримання ФОП-спрощенцю, поговоримо далі.
  • ФОП і декларація про доходи — 2021 Як відзвітувати за результатами року ФОП на ЄП, ви вже знаєте зі статті на початку цього номера. Тут розповімо про те, як заповнити декларацію про доходи ФОП, які у 2021 році перебували на загальній системі оподаткування.
  • Як ФОП-загальносистемнику відзвітувати з ЄСВ за 2021 рік Підприємці на загальній системі уперше цього року звітуватимуть з ЄСВ за новою формою. Причому не окремим звітом, а в додатку ЄСВ 1 до декларації загальносистемника. Що це за додаток і як його заповнювати? Розберемося прямо зараз.
  • Загальносистемник із громадянським доходом: коли подати деку? У ФОП на загальній системі, крім підприємницького доходу, є і громадянський, з якого треба сплатити ПДФО і ВЗ. Чи можна підприємницькі і громадянські доходи задекларувати окремо? Або ж усі доходи декларувати у строки, передбачені для подання декларації ФОП? Давайте розберемося зі строками.
  • ФОП змінював систему оподаткування: як відзвітувати з ЄСВ Як заповнювати річну ЄСВ-звітність підприємцям на загальній системі і на єдиному податку, ми вже з вами з’ясували. А тепер давайте розберемося, як звітувати з ЄСВ тим ФОП, які протягом звітного року змінювали систему оподаткування. Наприклад, переходили із загальної системи на єдиний податок і назад, або з єдиного на загальну систему.
  • Ставки єдиного податку, ПДФО, ВЗ і ЄСВ для ФОП у 2022 р.
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі