№19-20

Податки & бухоблік, березень, 2022/№ 19-20 Інші номери журналу ›
  • ЄП з обороту для єдинників групи 3 Завдяки Закону від 15.03.2022 № 2120-ІХ підрозд. 8 розд. ХХ ПКУ доповнено п. 9. За його нормами тимчасово в період з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану для платників єдиного податку (ЄП) групи 3 запроваджено спецопцію ЄП у розмірі 2 % — так званий ЄП з обороту. Які ще особливості встановлені для таких єдиноподатників в цей період і що треба для застосування спец-ЄП? Давайте з’ясуємо.
  • Закон військового часу: ПДВ-зміни Закон України від 15.03.2022 № 2120-IX (далі — Закон № 2120) — це без перебільшення революційна податкова реформа, яку нещодавно ухвалив парламент, аби полегшити життя бізнесу під час війни, торкнулася і ПДВ. Давайте розберемося, про які саме зміни щодо цього податку йдеться!
  • Первинка: чи є воєнна специфіка? Первинні документи — підстава для бухгалтерського обліку господарських операцій. Усі операції в бухобліку відображаємо виключно на підставі первинки. Це —аксіома для кожного бухгалтера. Але чи зберіглася ця функція первинки в умовах воєнного стану? Чи треба зараз бізнесу приділяти увагу належному оформленню первинних документів або ж можна буде повернутися до цього питання у мирний час, коли наші захисники виженуть з нашої землі загарбника. Давайте з’ясуємо.
  • Банки, гроші, розрахунки під час воєнного стану Поговоримо на воєнно-фінансові теми і підсумуємо основні грошові та розрахункові особливості, що введено/діють в умовах воєнного стану.
  • Як отримати працівнику та ФОП — 6500 грн Щоб підтримати громадян України в цей не легкий час, держава вирішила надати постраждалим одноразову матеріальну допомогу. Про те хто і як її може отримати поговоримо далі.
  • Чи можна звільнити працівника дистанційно? Працівник виїхав за кордон, спасаючись від обстрілів. Згодом він надіслав через месенджер фото заяви про звільнення за власним бажанням. Чи можна його звільнити? Як бути з трудовою, що знаходиться на підприємстві? (запитання з гарячої лінії)
  • ЄСВ-реформа Обіцяна ЄСВ-реформа, що повинна спросити життя платникам єдиного внеску, набула закінчених рис в Законі № 2120. Давайте проаналізуємо його норми разом. Можливо серед тих, хто має право не сплачувати ЄСВ є саме ваш підопічний ФОП або роботодавець.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі