№64

Податки & бухоблік, серпень, 2023/№ 64 Інші номери журналу ›
  • Відновлення перебігу ПДВ-строків: розблокування ПН та інші ПДВ-строки Продовжуємо розглядати питання відновлення ПДВ-строків. І в цій статті розберемося: (1) як з відновленням перебігу строків визначається граничний строк подання документів на розблокування податкових накладних, (2) до декларацій яких періодів ще можна подавати УР (3) та які граничні строки подання заяви-скарги на покупця, якщо він не зареєстрував ПН.
  • Відновлення строків з 01.08.2023: визначаємось з максимальним строком реєстрації ПН та відображення ПК З 01.08.2023 було відновлено перебіг усіх призупинених на час воєнного стану ПДВ-строків. Звісно, найбільше цікавить платників ПДВ податковий кредит. Податкові накладні якої «давності» ще можна включати в податковий кредит? Як з урахуванням призупинення строків розрахувати граничну дату відображення податкового кредиту? Розберемося з цими питаннями на прикладах.
  • Єдиноподатник може змінити групу ЄП з 01.08.2023 — роз’яснення податківців За матеріалами категорії 107.01.01 Бази знань*
  • Закон про електронні акцизні марки: що змінили вже зараз, а що чекає Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України у зв’язку із запровадженням електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах» від 29.06.2023 № 3173-IX.
  • Відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами: зміни В електронному кабінетні страхувальника з’явився листок непрацездатності з причиною непрацездатності «Вагітність та пологи». А чи може працівниця, на яку оформлено такий лікарняний, продовжити працювати й не оформлювати відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами? Може. А чи можна цю відпустку трішки зсунути й скористатися її привілеями пізніше? З недавніх пір така «опція» також доступна для майбутніх матусь. Розповідаємо.
  • Відпускні при неповному робочому часі Поговоримо про особливості обчислення відпускних у випадку, коли працівникам установлений режим неповного робочого часу. З’ясуємо, чи впливає на їх суму факт того, з чиєї ініціативи був запроваджений неповний робочий час, — працівника або роботодавця. Розберемо все на прикладах.
  • Звітуємо з податку на прибуток за зміщений сільгоспрік Для сільгоспників наближаються строки звітування з податку на прибуток за особливий річний період — зміщений сільгоспрік («з липня по червень»). На що у зв’язку із цим звернути увагу, розберемо в статті.
  • Продаж товару з розрахунком через платіжний термінал: облікові та інші питання З 01.01.2023 збільшилося коло суб’єктів, які мають забезпечити покупцям/замовникам можливість розрахуватися за допомогою картки (електронного платіжного засобу, далі — ЕПЗ). У статті розглянемо базові питання організації та обліку продажу товарів, коли оплату покупець здійснює не готівкою, а за допомогою ЕПЗ.
  • Як аграрію уточнити сільгоспЄП Нещодавно Мінреінтеграції оновило Перелік № 309* і доповнило в ньому перелік територій, на яких у 2022 велися активні бойові дії. Так, наприклад, серед таких територій тепер значиться Харківська область. А отже, аграрії Харківської області після цього почали розраховувати на звільнення від сплати сільгоспЄП. Що це за звільнення і як його отримати, обговоримо далі.
  • Залізничні квитки для всіх придбав один із відряджених: як відшкодувати їх вартість Яким чином треба оформити документи про витрати на відрядження, якщо працівниця придбала на себе та інших відряджених співробітників квитки на потяг через Інтернет і сплатила за них власною карткою? Чи можна провести компенсацію кожному окремо, якщо в посадочному документі немає ідентифікації платника, а лише вказано прізвище та ім’я пасажира?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі