№82

Податки & бухоблік, жовтень, 2023/№ 82 Інші номери журналу ›
  • ФОП надає послуги бухобліку: ставати на облік у Держфінмоніторинг? ФОП надає послуги клієнту у сфері бухобліку та податкового консультування. Які саме КВЕД зобов’язують ФОП реєструватися в Держфінмоніторингу і виконувати функції суб’єкта первинного фінмоніторингу?
  • Декларація платника єдиного податку — юрособи Наближається квартальна звітність. Подати квартальну декларацію треба і підприємствам-єдиноподатникам. Тому нагадаємо особливості заповнення декларації платника єдиного податку (ЄП) — юрособи.
  • Звільнення до 31.12.2023: розраховуємо компенсацію відпустки після змін З 12.09.2023 Порядок № 100* діє в оновленому вигляді. Змінено механізми розрахунку середньої зарплати для обчислення сум компенсації за невикористані відпустки та матеріальної допомоги, якщо її сума обчислюється виходячи з середньої зарплати. Звісно, на небюджетних підприємствах виплата матдопомоги в розмірі середньої — велика рідкість. Тож зосередимося саме на компенсації.
  • СТО в селі: як організувати роботу без РРО/ПРРО Оптимізувати свою господарську діяльність зовсім не означає обійти при цьому закон і обдурити державу. Навпаки, якщо закон припускає різні варіанти, вибрати найліпший із них — завдання для справжнього господаря. Покажемо, як це працює на прикладі кількох норм РРОшного законодавства.
  • Як порахувати ліміт доходу у разі стрибків спецЄП → група 2 → група 3? До 01.08.2023 ФОП працював на спецЄП, потім перейшов у групу 2, а з 01.10.2023 — у групу 3 спрощенки. Який максимальний дохід він може заробити у групах 2 та 3 спрощенки?
  • Нефіксований робочий час та норма робочого часу Листи Мінекономіки від 28.07.2023 № 4706-03/38577-09, від 21.08.2023 № 4706-05/43889-09
  • Доставка товару незалежним кур’єром із подальшим переданням отриманої готівки продавцю Цікавить, чи будуть дотримані вимоги щодо РРО та касової дисципліни в наступній ситуації. Укладено договори про надання комерційних послуг із неспівробітниками компанії. Вид послуг — пошук клієнтів, доставка товару та отримання оплати від покупця. Незалежний кур’єр буде забирати в нас товар, доставляти його покупцям, отримувати від них готівку та передавати цю готівку нам. Чи можна так?
  • Постачання програмної продукції для ПДВ-обліку: товар чи послуга? ІТ-підприємство розробляє власні програми та у вигляді ліцензій надає право доступу до них. При цьому використовує КВЕД 58.29 «Видання іншого програмного забезпечення». Наш контрагент наполягає, аби ми в податковій накладній (ПН) використовували умовний товарний код 00502, бо надання права доступу — це не послуга, а товар. Чи правий наш покупець? З’ясовуємо.
  • Вантажні перевезення у ФОП: чи потрібна ліцензія? У «Податки & бухоблік», 2023, 78 ми розглядали питання сплати ПДВ при вантажних перевезеннях. Але якщо діяльність ФОП підлягає ліцензуванню, то будемо мати додаткові клопоти. Та чи ліцензуються автомобільні перевезення? Насправді, не завжди. Тож сьогодні поговоримо про те, коли перевізнику потрібна ліцензія, а коли — ні? Як отримати ліцензію? І чи є якісь ліцензійні пільги на час війни?
  • «Пальні» акцизні накладні: купа варіантів для роздрібників (АЗС тощо) Від платників акцизу, які торгують уроздріб пальним через АЗС/АГЗС/АГЗП, до нас регулярно надходять запитання щодо складання акцизних накладних (АН) на реалізоване ними пальне. Наприклад: коли можна складати зведені, коли щоденні АН? Які АН потрібно складати на реалізацію пального суб’єктам господарювання: платникам чи неплатникам акцизного податку? А також інші. Тому ми вирішили якось узагальнити/проаналізувати норми щодо складання АН роздрібними торговцями, щоб їм було легше орієнтуватися і визначатися: що, коли і як.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі