Теми статей
Обрати теми

Тимчасове ввезення орендованого у нерезидента обладнання

Войтенко Тетяна, податковий експерт
У нерезидента-орендодавця взяли в оренду обладнання. Яким чином резидент-орендар може його ввезти на митну територію України? Які облікові особливості супроводжують цю операцію? Про це зараз і поговоримо.

Увезення обладнання — митні режими і ПДВ

Орендоване рухоме майно можна ввезти на територію України в митних режимах тимчасового ввезення (ст. 103 МКУ) або імпорту — випуску для вільного обігу (ст. 74 МКУ).

Тимчасове ввезення. Строк тимчасового ввезення в кожному конкретному випадку встановлюється митним органом. Однак він не може перевищувати 3 років з дати поміщення товарів у митний режим тимчасового ввезення (ч. 1 ст. 108 МКУ). Тож коли планується довгострокова оренда (строком більше 3 років), скористатися режимом тимчасового ввезення не вийде.

При цьому майно (залежно від виду) може ввозитися в режимі тимчасового ввезення:

1) з умовним повним звільненням від оподаткування митними платежами (ч. 1 ст. 103 МКУ, п.п. 206.7.1 ПКУ) — для товарів, визначених ст. 105 МКУ;

2) з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами (ч. 1 ст. 103 МКУ, п.п. 206.7.2 ПКУ) — для товарів, визначених ст. 106 МКУ. У такому разі

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі