№11

Податки & бухоблік, лютий, 2024/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Фінансова звітність за 2023 рік: хто, кому, коли та як подає? Цей тематичний номер ми присвятили річній фінансовій звітності. Із нього ви дізнаєтеся, які форми слід скласти тим чи іншим суб’єктам господарювання, кому та в які строки їх подати, хто та коли зобов’язаний оприлюднити фінансову звітність — 2023, а також яка відповідальність загрожує, якщо відзвітувати не за тією формою. Крім того, тут ви знайдете відповідь на запитання, як скласти фінзвітність, якщо документація знищена війною. А почнемо з загальних питань подання фінзвітності.
  • Класифікація підприємств за категоріями: на що впливає та як визначити? Для цілей складання фінансової звітності важливо, до якої категорії (великих, середніх, малих або мікро-) належить підприємство. Тож давайте зосередимося на тому, як визначити категорію підприємства, та з’ясуємо, до якої групи переходити у разі зміни статусу.
  • Спрощена фінансова звітність — 2023: тонкощі подання Скорочена за показниками фінансова звітність призначена для чітко визначеної категорії підприємств. Хто потрапляє у коло щасливців? За якими формами має звітувати і коли подавати? А якщо розмірність підприємства змінилася, що тоді? Давайте з’ясуємо.
  • Фінансова звітність — 2023 колишнього єдиноподатника Як мають подавати фінансову звітність за 2023 рік ексєдиноподатники (у тому числі колишні спецЄПешники)? Це питання постає перед тими підприємствами, хто повернувся/перейшов у цьому звітному році на загальну систему оподаткування зі спрощеної — як із традиційної спрощенки (групи 3 єдиного податку (ЄП) за ставкою 3 % / 5 %), так і зі спецЄП за ставкою 2 %. Давайте з’ясуємо.
  • Річна фінзвітність: оприлюднення Деякі підприємства повинні оприлюднювати річну фінансову звітність (ФЗ). Про те, кого стосується цей обов’язок, яка відповідальність передбачена за неоприлюднення і які особливості у зв’язку з воєнним станом, поговоримо в статті.
  • Відповідальність за неподання фінзвітності або подання її за «чужою» формою Яка відповідальність загрожує за неподання/несвоєчасне подання фінзвітності в умовах воєнного стану? Чи відбулися якісь зміни порівняно з попереднім роком? Давайте розберемося з цими питаннями зараз.
  • Відповідальність за неподання фінзвітності платниками єдиного податку Підприємство є платником єдиного податку (ЄП). Чи є наразі відповідальність за неподання балансу та звіту про фінансові результати в статистику?
  • Активи окуповані/знищені або деокуповані, але не використовуються: чи показувати у фінзвітності? Чи треба відображати у фінансовій звітності активи, які: (1) перебувають на окупованій території, (2) перебувають на деокупованій території, але не використовуються, (3) знищені під час війни?
  • Документи знищені: як скласти фінзвітність? Показники фінансової звітності базуються на даних бухобліку і мають бути підтверджені документально. Проте як бути, якщо документи знищені або залишилися на окупованих територіях? Як у цьому випадку скласти фінзвітність? Розбираємося.
  • Що буде у лютому 2024 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі