№11

Оплата праці, червень, 2015/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Про внесення змін до постанови КМУ від 14 лютого 2015 р. № 43 Постанова від 29.04.2015 р. № 324
  • Про порядок компенсації з держбюджету витрат на зарплату мобілізованим Роз’яснення від 27.05.2015 р.*
  • Зарплатний бар’єр для керівних держпрацівників: тепер з умовою для НЕзастосування У держоргані провели скорочення штату в січні 2015 року. Чи можемо ми при нарахуванні зарплати керівним працівникам не враховувати зарплатне обмеження в розмірі 15 МЗП*? Якщо так, то з якої дати?
  • Зарплатна індексація: просто про складне Кажуть, що завжди треба думати. Але й думати потрібно з розумом. Щоб переконатися в тому, що індексувати зарплату легко і просто, — достатньо ознайомитися з нашими наочними посібниками та готовими рішеннями. І просто діяти! На прохання наших передплатників (а їх лави нестримно зростають! Ура! Так само, як індекси інфляції, на жаль) ми з вами зануримося у світ зарплатно-індексаційного задоволення. Причому зробимо це за допомогою зручних схематичних інструментів.
  • Новий Звіт з ЄСВ: складаємо пазл Ну, нарешті! Схоже, наші поневіряння зі Звітом з ЄСВ закінчені. Нова форма вже набула чинності. Чи змінились правила заповнення та подання оновленної звітності. Ці питання ми розглянемо в сьогоднішній статті.
  • Виплати мобілізованим за січень — лютий 2015 року: без ПДФО та ВЗ Організація отримала з бюджету компенсацію середнього заробітку мобілізованих працівників за січень і лютий 2015 року. Чи можна проводити перерахунок утриманих з такої виплати ПДФО і військового збору (ВЗ)?
  • Як ви човен назвете… або Оподаткування компенсаційного середнього заробітку мобілізованих за фіскальним підходом Мабуть, жодна виплата не мала такого бурхливого та насиченого «працезарплатно-податкового» життя за короткий проміжок часу. Ви одразу ж здогадались — ідеться про гарантію збереження середнього заробітку мобілізованим працівникам. Затверджений і такий довгоочікуваний Порядок компенсації середнього заробітку, на жаль, викликав чимало запитань. З його появою особливе тлумачення ДФСУ норм з оподаткування виплат мобілізованим не зникло. Роботодавець на роздоріжжі: крок праворуч, крок ліворуч — і на горизонті маячать штрафи. «Хто винен і що робити?» — перше, про що замислюються бухгалтери. Не змушуватимемо вас довго чекати і проінформуємо про «свіжу» позицію податківців у цьому питанні.
  • Сніг наприкінці весни, або Якщо отримано компенсацію середнього заробітку мобілізованих за січень і лютий 2015 року... Здійснилося! Компенсація середнього заробітку мобілізованих працівників почала «заходити» на рахунки роботодавців. Причому компенсують не тільки середню за березень, але, що особливо приємно, і за січень, лютий 2015 року, тобто місяці до набуття чинності Порядком № 105. А як же тоді з ПДФО, ВЗ і ЄСВ з січнево-лютневою середньою? А як з класифікацією доходу? Адже податківці наполягали, що до появи Порядку компенсації середній заробіток мобілізованих — це звичайна зарплата з відповідним оподаткуванням. Не хвилюйтеся! Вісті «з полів» хороші.
  • Визначаємо відпускні: якщо червень 2014 року в розрахунковому періоді Працівниці надається щорічна відпустка з 15.06.2015 р. тривалістю 10 к. дн. У розрахунковому періоді (червень 2014 року — травень 2015 року) їй нараховано: зарплату в розмірі 32928,30 грн., з них 20178,30 грн. — при роботі на повну ставку і 12750 грн. — при роботі на умовах неповного робочого дня (0,75 ставки) з 01.01.2015 р. Також у розрахунковому періоді працівниці нараховано відпускні за 14 календарних днів попередньої щорічної відпустки в сумі 1514,38 грн. і допомога на оздоровлення до неї в розмірі 1678 грн. З 01.12.2014 р. по 17.12.2014 р. працівниця доглядала хвору дитину, про що свідчать наданий листок непраце здатності за період з 01.12.2014 р. по 14.12.2014 р. (за ним сплачено 2248,82 грн.) і довідка за формою № 138/0. Як розрахувати оплату днів відпустки в червні 2015 року?
  • Лаборант коледжу викладає: чи зобов’язаний він атестуватися Чи потрібно проходити атестацію лаборанту коледжу, який у цьому ж навчальному закладі має години викладацької роботи?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі