Теми статей
Обрати теми

Новий Звіт з ЄСВ: складаємо пазл

Соломіна Марія, Клиженко Яна, Гуль Тетяна, експерти з питань оплати праці (e-mail: ot@id.factor.ua)
Ну, нарешті! Схоже, наші поневіряння зі Звітом з ЄСВ закінчені. Нова форма вже набула чинності. Чи змінились правила заповнення та подання оновленної звітності. Ці питання ми розглянемо в сьогоднішній статті.

З початку 2015 року на ЄСВ-полі нові правила гри. Пригадаємо основні з них:

— базу нарахування ЄСВ визначають виходячи з МЗП ( ч. 5 і 6 ст. 8, абз. 6 ч. 11 ст. 8 Закону № 2464);

— застосовують понижуючий коефіцієнт за дотримання умов, установлених ЄСВ-законом;

— нарахування ЄСВ проводять за кожною застрахованою особою ( п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону № 2464).

Але без відповідного нормативного підкріплення реалізація поставлених нових завдань була проблематична, а в деяких випадках взагалі неможлива. У цьому ми з вами переконалися при складанні ЄСВ-звітності.

Цю проблему/заковику законодавці вирішили, створивши нову форму ЄСВ-звіту та Порядок* його заповнення.

* Затверджені наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435 (набув чинності з 30.04.2015 р.).

Підкреслимо ще раз — уперше звітувати за новою формою Звіту з ЄСВ потрібно за підсумками травня (лист ДФСУ від 30.04.15 р. № 15939/7/99-99-17-03-01-17).

Як покаже себе на практиці нова звітність? Поживемо — побачимо. А поки дізнаєтеся, як змінилася ця звітність.

Подаємо ЄСВ-Звіт: що було, що стало

Одразу порадуємо: в оновлених таблицях 1 і 6 Звіту за формою № Д4 є місце для відображення нарахованого ЄСВ з мінімалки та для знижуючого коефіцієнта. Але не забігатимемо наперед і передусім поговоримо про загальні вимоги до подання звітності (див. рис. 1).

Склад

Форма № Д4. Подають усі страхувальники, які використовують працю фізичних осіб за трудовим договором або ЦПД. Якщо найманих працівників немає та/або не нараховували (не виплачували) винагороду за ЦПД, то такий Звіт не подаєте

Форма № Д7. Подають тільки на осіб, з якими на виробництві стався нещасний випадок або якщо виявлено хронічне професійне захворювання

Куди подавати

До ДПІ за місцем обліку як платника ЄСВ

Строки подання

Форма № Д4. Протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду. Граничний строк подання може «зміститися». Якщо 20-те число припало на вихідний, святковий або інший неробочий день, то останнім днем вважається перший після нього робочий день

Форма № Д7. Протягом 5 робочих днів після дати складання Акта про нещасний випадок, пов’язаний з виробництвом (форма Н-1), або з дати складання Акта розслідування причин виникнення хронічного профзахворювання (форма П-4)

Способи подання

Якщо найманих працівників не більше 5. Роботодавці можуть подати паперовий Звіт не тільки особисто, а й поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення. Надіслати його поштою треба не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничного строку подання. Така звітність вважається поданою в день отримання відділенням поштового зв’язку від страхувальника поштового відправлення зі звітністю

Якщо кількість застрахованих осіб 6 і більше. Передбачено два способи подання: — засобами електронного зв’язку в електронній формі за дотримання умови про реєстрацію електронного підпису відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством (надіслати потрібно не пізніше закінчення останньої години дня, на який припадає граничний строк подання Звіту); — на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника та скріплених печаткою

(за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації

Рис. 1. Загальні вимоги до подання ЄСВ-звітності

Заповнюємо форму № Д4: загалом про загальне

Кардинальних змін новий Звіт за формою № Д4 не містить. Як і раніше, він складається з титульного аркуша і дев’яти таблиць, які є звітними формами.

Увага! Звичайні роботодавці, які виплачують заробітну плату та винагороди за ЦПД, заповнюють таблиці 1, 5, 6 і 7 Звіту за формою № Д4.

При цьому абсолютно всі страхувальники-роботодавці зобов’язані щомісячно формувати та подавати тільки титульний аркуш і таблиці 1 і 6. А ось таблиці 5 і 7 доведеться заповнювати тільки в окремих випадках.

Незважаючи на те що таблиці Звіту за формою № Д4 призначено для відображення різних видів інформації, вони мають загальні реквізити. Тут теж без сюрпризів, хіба що подекуди розробники навели «красу». Нагадаємо деякі нюанси (див. рис. 2).

Реквізити

Пояснення щодо заповнення

Тип: (початкова, скасовуюча, додаткова)

Проставляючи тип Звіту, пам’ятайте: — відмітку «початкова» проставляєте, якщо формуєте документ за звітний період уперше; — «скасовуюча» — якщо потрібно повністю скасувати інформацію, яку було раніше подано до ДПІ з типом «початкова»; — «додаткова» для таблиць 5 і 7 — якщо страхувальник не зазначив застраховану особу у випадках, передбачених п. 8 розд. IV і п. 4 розд. V Порядку № 435. Причому Звіт з відміткою «додаткова» не повинен містити таблицю 1. Інакше кажучи: досить заповнити і подати таблицю 5 за минулий період, проставивши на ній тип «додаткова» і додавши до неї титульний аркуш. Аналогічно подають і таблицю 7.

До речі, якщо страхувальник подає за один і той самий звітний період таблиці зі статусами «скасовуюча» і «додаткова», вони подаються з окремими титульними листами (як два окремі звіти)

Звіт за місяць, рік

Звітний місяць позначають двома цифрами, а звітний рік — чотирма. Наприклад, у Звіті за травень 2015 року зазначаєте «05» і «2015»

Код за ЄДРПОУ або податковий номер / серія та номер паспорта

ліквідованого страхувальника (заповнюється в разі подання звіту правонаступником)

Якщо при припиненні страхувальника є правонаступник, то саме він подає Звіт до податкової. При цьому в реквізитах він обов’язково зазначає податковий номер або серію і номер паспорта ліквідованого страхувальника.

Зауважте: правонаступництво має підтверджуватися установчими документами із зазначенням правонаступника

Кількість рядків на аркуші

Тут фіксують кількість заповнених рядків на аркуші документів однієї таблиці. Ці дані потім відображають на титульному аркуші

Рис. 2. Правила заповнення загальних реквізитів усіх таблиць Звіту за формою № Д4

Якщо ви заповнюєте Звіт на папері, то незаповнені рядки обов’язково прокреслюєте. А ось в електронній формі Звіту незаповнені поля залишаються порожніми (п. 3 розд. IV Порядку № 435).

Основне правило за грошовими показниками залишилося незмінним:

Грошові суми в таблицях Звіту заповнюються у гривнях з копійками.

Отже, із загальними моментами розібралися. Тепер переходимо до таблиці 1 і довгоочікуваних змін у ній. Ці моменти мі розберемо по крупицях.

Таблиця 1: усі новини тут

Завдяки оновленій таблиці 1 Звіту за формою № Д4 ми з вами тепер можемо:

— проінформувати податківців про те, що застосовуємо понижуючий коефіцієнт до ставки ЄСВ у частині нарахувань, і про його розмір;

— відобразити різниці, на які «дотягували» зарплату (лікарняні, допомогу по вагітності та пологах) до МЗП, установленої на звітний місяць, за тими основними працівниками, в яких вона була нижча такої МЗП;

— зазначити суми ЄСВ, нараховані на такі різниці.

Як і раніше, таблицю 1 умовно можна поділити на дві частини: заголовну і табличну.

Заголовна необхідна для ідентифікації вашого підприємства як страхувальника. Крім того, тут ви зазначите основні показники за чисельністю працівників. З новенького — з’явилися такі реквізити (див. рис. 3):

Реквізит

Пояснення до заповнення

«17. Застосування коефіцієнта»

Якщо застосовували понижуючий коефіцієнт до ставки ЄСВ у частині нарахувань, проставляйте відмітку «ТАК». Якщо не застосовували — «НІ»

«18. Розмір коефіцієнта»

Зазначте розмір понижуючого коефіцієнта з трьома знаками після коми. Якщо коефіцієнт не застосовували, у паперовому звіті проставте прочерк*

«19. Середня заробітна плата за 2014 рік, грн.»

Важливо! У назві цього реквізиту помилка! Тут податківці хочуть бачити середньомісячну базу нарахування ЄСВ у 2014 році з розрахунку на одну застраховану особу. Саме вона необхідна для перевірки правильності визначення розміру понижуючого коефіцієнта*

«20. Середньомісячна кількість застрахованих осіб за 2014 рік»

Розрахункова величина. Щоб її знайти, поділіть сумарну кількість застрахованих осіб, яким нараховано виплати в кожному місяці у 2014 році, на кількість звітних місяців у 2014 році

* Детальніше про застосування понижуючого коефіцієнта. А також як розрахувати основні показники, необхідні для розрахунку, читайте в «ОП», 2015, № 6, с. 10, № 8, с. 13.

Рис. 3. Нові реквізити заголовної частини таблиці 1 ЄСВ-звіту

У другій частині (таблична частина) відобразьте базу для нарахування та утримання ЄСВ, а також суми нарахованих та утриманих внесків у розрізі встановлених Законом № 2464 (ср. ) ставок. Формули для розрахунку показників рядків у табличній частині наведено в назвах цих рядків. У цілому таблична частина повторює свою попередницю. Але й довгоочікувані зміни є.

Отже, у таблиці 1 з’явилися рядки для відображення:

додаткової бази нарахування ЄСВ (ряд. 2.5, 2.5.1 — 2.5.5). Що ще за додаткова база? Це суми, на які базу нарахування «дотягували» до МЗП, за тими працівниками, в якого вона була нижча МЗП;

ЄСВ, нарахованого на додаткову базу нарахування (ряд. 3.5, 3.5.1 — 3.5.5).

Таблиця 5: хто прийшов, а хто пішов — усіх урахуємо

Як і раніше, сформувати і подати до податкового органу таблицю 5 Звіту за формою № Д4 необхідно, якщо у звітному місяці (п. 8 розд. IV Порядку № 435):

а) із застрахованою особою було укладено або розірвано трудовий договір або ЦПД на виконання робіт (надання послуг);

б) застрахованій особі надано або в неї закінчилася відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, для догляду за дитиною до 3 років або для догляду за дитиною від 3 до 6 років.

Якщо нічого з переліченого із застрахованими особами не траплялося у звітному місяці, формувати таблицю 5 Звіту за формою № Д4 не потрібно.

Що ж змінив Мінфін у таблиці 5? Назви гр. 8 і 9. На що це вплинуло? Починаючи зі Звіту за травень 2015 року:

— у гр. 8 проставляєте «1», якщо ЦПД укладено з вашим працівником, працевлаштованим за основним місцем роботи або за сумісництвом. Зверніть увагу: ми не даремно виділили сумісництво. Адже раніше в цій графі потрібно було проставляти «1», тільки якщо ЦПД було укладено з основним працівником;

— у гр. 9 зазначаєте реєстраційний номер облікової картки платника податків фізособи (ідентифікаційний номер), у тому числі й нерезидента. Якщо ваш працівник відмовився від його отримання і має відмітку в паспорті про те, що він має право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, то в цій графі наводите його паспортні дані в наступному форматі: БКnnxxxxxx, де «БК» — константа, що вказує на реєстрацію за паспортними даними, «NN» — дві українські літери серії паспорта (верхній регістр), «XXXXXX» — шість цифр номера паспорта (з ведучими нулями).

Важливо! Не можна зазначати у гр. 9 дані паспорта нерезидента, як це було дозволено раніше.

Попередьте нерезидента про необхідність отримати такий номер. Тим паче що без нього ви також не зможете відобразити дохід нерезидента в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ.

Таблиця 6: повна персоніфікація

Як і очікувалось, у таблиці 6 збільшилась кількість граф. Що ще хочуть дізнатися контролюючі органи з таблиці 6? Розбираємося!

Таблиця 6 необхідна для формування за кожною застрахованою особою відомостей про суми нарахованих їй у звітному місяці видів доходів, що включаються до бази справляння ЄСВ. Ці відомості формують з урахуванням кодів категорій застрахованих осіб (далі — код КЗО).

Важливо! Перелік кодів КЗО доповнився трьома новими кодами: 47, 48 і 49.

Повний перелік цих кодів ви знайдете в додатку 2 до Порядку № 435. Нижче на рис. 4 познайомимося з новачками.

Код КЗО

Що відображаємо

47

Середню зарплату, нараховану мобілізованим працівникам, якщо не плануєте отримувати компенсацію з бюджету. З такої зарплати стягуйте ЄСВ в загальному порядку

48

Зарплату мобілізованих працівників, витрати на виплату яких компенсуються з бюджету. Зверніть увагу: така виплата звільнена від обкладання ЄСВ

49

Дні відпустки без збереження зарплати, наданої на підставі п. 18 ст. 25 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР на період проведення АТО у відповідному населеному пункті

Рис. 4. Нові коди КЗО

Важливо! Якщо на підставі пп. 5 і 6 ч. 8 Закону № 2464 проводилося донарахування ЄСВ до МЗП, у ситуації, коли база справляння ЄСВ менше МЗП*, то на одного працівника може бути заповнено декілька рядків.

* Детальніше див. «ОП», 2015, № 2, с. 5, 6, № 3, с. 18, 20, № 4, с. 19, № 5, с. 7, № 7, с. 21, 23, № 8, с. 16.

Річ у тім, що починаючи зі Звіту за травень 2015 року в таблиці 6 необхідно показувати не тільки суми утриманого ЄСВ, але і ЄСВ, нарахованого на базу справляння ЄСВ.

Тепер переходимо до обіцяного: до нових граф у таблиці 6 Звіту за формою № Д4 (див. таблицю на рис. 5).

Номер графи

Пояснення щодо заповнення

Графа 19

Заповнюєте щодо працівників, за якими виконували вимогу про сплату ЄСВ з МЗП. У цій графі зазначаєте різницю між МЗП і фактичною базою справляння ЄСВ (нарахованим «трудовим» доходом за конкретний місяць, відображеним у графі 18). Причому для відображення такої різниці формуйте за працівником окремий рядок з кодом типу нарахувань — 13. Виходить, що на працівника, за яким «дотягували» дохід до МЗП, буде як мінімум зроблено два рядки. У першому покажете фактично нараховану зарплату, у другому з кодом типу нарахувань 13 — різницю між МЗП і фактичним «трудовим» доходом

Графа 21

Зазначаєте суму ЄСВ, нарахованого на конкретний вид доходу, що увійшов до бази справляння ЄСВ. Цей реквізит у таблиці 6 новий. Його поява пов’язана з тим, що з 01.01.2015 р. ЄСВ необхідно нараховувати на суму доходу кожної застрахованої особи

Графа 24

Трудове законодавство допускає випадки установлення неповного робочого часу шляхом: — зменшення тривалості щоденної роботи (неповний робочий день); — зменшення кількості днів роботи (неповний робочий тиждень); — одночасного зменшення кількості годин роботи протягом робочого дня та кількості днів роботи (поєднання неповного робочого дня і неповного робочого тижня). Якщо працівник був прийнятий на неповний робочий час, проставляєте «1», у зворотній ситуації — «0». Врахуйте: сумісництво — різновид неповного робочого часу (див. лист Мінпраці від 03.03.2008 р. № 42/13/133-08)

Рис. 5. Нові графи таблиці 6 Звіту за формою № Д4

ПРАКТИКУМ ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ ЄСВ-ЗВІТУ

Вивчили теорію — саме час перейти до практики.

Приклад. Бюджетна установа не застосовує до ставки ЄСВ у частині нарахувань понижуючий коефіцієнт. Необхідні відомості по застрахованим особам для заповнення Звіту за формою № Д4 за травень 2015 року представимо нижче в таблиці.

№ з/п

П. І. Б. (податковий номер)

Місце роботи, умови

Нарахований дохід, грн.

ЄСВ «знизу», грн.

ЄСВ «зверху»

вид

сума

для ЄСВ «зверху»

ставка, %

сума, грн.

1

Сушко Н. В. (3265983265)

Основне

Зарплата

1500

1500

54,00

36,3

544,50

Лікарняні за травень

850

850

17,00

33,2

282,20

2

Діденко М. О. (3354789658)

Основне, неповний робочий день

Зарплата

900

1218

32,40

36,3

442,13

Відпускні червня

730

730

26,28

36,3

264,99

3

Махно Т. В. (2478985874)

Зовнішній сумісник

Зарплата

800

800

28,80

36,3

290,40

4

Петров А. С. (2789986878)

Основне, інвалід 2 групи

Зарплата

3000

3000

108

8,41

252,30

5

Герасименко П. М. (3423456789)

Основне, демобілізований 07.05.2015 р., з 12.05.2015 р. став до роботи

Середній мобілізаційний заробіток*

800

800

28,80

36,3

290,40

Зарплата

2800

2800

100,80

36,3

1016,40

6

Панасенко Р. М. (2154873265)

Основне, мобілізований 28.03.2015 р.

Середній мобілізаційний заробіток**

3240

 

Разом

х

х

14620

11698

396,08

х

3383,32

* Компенсацію з бюджету не отримують. ** Отримують компенсацію з бюджету.

«Нагадувалки»:

— зазначте, що установа не застосовує понижуючий коефіцієнт (зробіть відмітку у реквізиті «17» таблиці 1);

— для сумісника базу обкладення ЄСВ дотягувати до МЗП не потрібно (гр. 19 таблиці 6 не заповнюєте);

Зверніть увагу: фіскали встановили ще одну вимогу до застосування понижуючого коефіцієнта. У разі якщо кому-небудь з основних працівників бази нарахування ЄСВ у звітному місяці дотягували до МЗП, то підприємство, установа, організація втрачає право на понижуючий коефіцієнт до ставок нарахування ЄСВ.

Як заповнити таблиці 1 і 6 ЄСВ-звіту, дивіться на рисунках 6 і 7 (с. 20 — 21).

Використані документи І скорочення

Закон № 2464Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI.

Порядок № 435 — Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435.

ЄСВ — єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

ЦПД — цивільно-правовий договір.

МЗП — мінімальна зарплата (у 2015 року: січні — листопаді — 1218 грн., грудні — 1378 грн.).

№ з/п

Назва показника

Сума (грн)

1

2

3

1

Загальна сума нарахованої заробітної плати, винагород за виконану роботу (надані послуги) за цивільно-правовими договорами, оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, усього (р. 1.1 + р. 1.2 + р. 1.3 + р. 1.4 + р. 1.5)

14620,00

1.1

сума нарахованої заробітної плати

13770,00

1.2

сума винагород за договорами цивільно-правового характеру

1.3

сума оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, що здійснюється за рахунок коштів роботодавця

850,00

<...>

2

Сума нарахованої заробітної плати, винагород за виконану роботу (надані послуги) за цивільно-правовими договорами, оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, на яку нараховується єдиний внесок, усього (р. 2.1 + р. 2.2 + р. 2.3 + р. 2.4 + р. 2.5)

11698,00

2.1

Сума нарахованої заробітної плати, на яку нараховується єдиний внесок, усього (р. 2.1.1 + р. 2.1.2 + р. 2.1.3 + р. 2.1.4 + р. 2.1.5 + р. 2.1.6 + р. 2.1.7)

10530,00

2.1.1

роботодавцями відповідно до класу професійного ризику виробництва (36,76 — 49,7 %)

2.1.2

бюджетними установами (36,3 %)

7530,00

<...>

2.1.4

підприємствами, установами і організаціями працюючим інвалідам (8,41 %)

3000,00

<...>

2.3

Сума допомоги по тимчасовій непрацездатності, усього (р. 2.3.1 + р. 2.3.2 + р. 2.3.3 + р. 2.3.4)

850,00

2.3.1

Сума допомоги по тимчасовій непрацездатності, на яку нараховується єдиний внесок у розмірі 33,2 %

850,00

<...>

2.5

Додаткова база нарахування єдиного внеску, усього (р. 2.5.1 + р. 2.5.2 + р. 2.5.3 + р. 2.5.4 + р. 2.5.5)

318,00

2.5.1

роботодавцями відповідно до класу професійного ризику виробництва (36,76 — 49,7 %)

2.5.2

бюджетними установами (36,3 %)

318,00

<...>

3

Нараховано єдиного внеску, усього (р. 3.1 + р. 3.2 + р. 3.3 + р. 3.4 + р. 3.5)

3383,32

3.1

на суми заробітної плати, усього (р. 3.1.1 + р. 3.1.2 + р. 3.1.3 + р. 3.1.4 + р. 3.1.5 + р. 3.1.6 + р. 3.1.7)

2985,69

<...>

3.1.2

на суми заробітної плати, нарахованої бюджетними установами ((р. 2.1.2 х 36,3 %) х коефіцієнт)

2733,39

<...>

3.1.4

на суми заробітної плати, нарахованої підприємствами, установами і організаціями працюючим інвалідам (р. 2.1.4 х 8,41 %)

252,30

<...>

3.3

на суми допомоги по тимчасовій непрацездатності (р. 3.3.1 + р. 3.3.2 + р. 3.3.3 + р. 3.3.4)

282,20

3.3.1

на суми допомоги по тимчасовій непрацездатності (р. 2.3.1 х 33,2 % х коефіцієнт)

282,20

<...>

3.5

на суми додаткової бази нарахування єдиного внеску (р. 3.5.1 + р. 3.5.2 + р. 3.5.3 + р. 3.5.4 + р. 3.5.5)

115,43

<...>

3.5.2

на суми різниці між розміром мінімальної заробітної плати та фактично нарахованої заробітної плати бюджетними установами (р. 2.5.2 х 36,3 %)

115,43

<...>

4

Сума нарахованої заробітної плати, винагород за виконану роботу (надані послуги) за цивільно-правовими договорами, оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, з якої утримано єдиний внесок, усього (р. 4.1 + р. 4.2 + р. 4.3 + р. 4.4)

11380,00

4.1

Сума заробітної плати застрахованих осіб, усього (р. 4.1.1 + р. 4.1.2 + р. 4.1.3)

10530,00

4.1.1

осіб, які працюють на умовах трудового договору (контракту) (3,6 %)

10530,00

<...>

4.3

Сума допомоги по тимчасовій непрацездатності (2 %)

850,00

<...>

5

Утримано єдиний внесок, усього (р. 5.1 + р. 5.2 + р. 5.3 + р. 5.4 + р. 5.5 + р. 5.6)

396,08

5.1

р. 4.1.1 х 3,6 %

379,08

<...>

5.5

р. 4.3 х 2 %

17,00

<...>

8

Загальна сума єдиного внеску, що підлягає сплаті, усього (р. 3 + р. 5 + р. 6 - р. 7)

3779,40

у тому числі

8.1

р. 3.1.1 + р. 3.5.1 + р. 6.1.1 + р. 6.1.9 - р. 7.1.1 - р. 7.1.9 (36,76 — 49,7 %)

8.2

р. 3.1.2 + р. 3.5.2 + р. 6.1.2 + р. 6.1.10 - р. 7.1.2 - р. 7.1.10 (36,3 %)

2848,82

<...>

8.4

р. 3.1.4 + р. 3.3.2 + р. 3.4.2 + р. 6.1.4 - р. 7.1.4 (8,41 %)

252,30

<...>

8.8

р. 3.1.7 + р. 3.2.3 + р. 3.3.1 + р. 3.4.1 + р. 3.5.4 + р. 3.5.5 + р. 6.1.8 + р. 6.1.13 - р. 7.1.8 - р. 7.1.13 (33,2 %)

282,20

8.9

р. 5.1 + р. 6.3.1 - р. 7.3.1 (3,6 %)

379,08

<...>

8.13

р. 5.5 + р. 5.6 + р. 6.3.5 - р. 7.3.5 (2 %)

17,00

Рис. 6. Зразок заповнення таблиці 1 Звіту за формою № Д4 за травень 2015 року

img 1

Рис. 7. Фрагмент таблиці 6 Звіту за формою № Д4 за травень 2015 року

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі