№10

Оплата праці, травень, 2016/№ 10 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Про внесення змін у додатки 1 і 3 до постанови Кабінету Міністрів України від 6 квітня 2016 р. № 292 Постанова від 05.05.2016 р. № 322
  • Який розмір посадового окладу у фахівців обласних контактних центрів Якими нормативними документами користуватися при зміні окладів фахівцям обласних контактних центрів? Як змінилися посадові оклади фахівців з 01.12.2015 р. і 01.05.2016 р.? Що робити, якщо посадовий оклад фахівця зрівнявся з посадовим окладом головного бухгалтера?
  • Держслужбовець із науковим ступенем: що з доплатою за його наявність з 01.05.2016 р. У держслужбовця є науковий ступінь кандидата наук. Чи нараховувати йому доплату за наявність наукового ступеня з 01.05.2016 р., як це передбачалося постановою КМУ від 09.03.2006 р. № 268?
  • Як визначити оклад старости Як вивести підсумковий розмір окладу старості, обраному на цю посаду за результатами проведених виборів? Чи потрібно для цього здійснювати відсоткове підвищення схемного окладу, як це передбачено при виведенні окладів посадових осіб місцевого самоврядування? Як визначити оклад для старост з числа колишніх місцевих голів, які тимчасово виконують обов’язки старости?
  • Визначаємо базовий місяць для індексації «чорнобильської» стипендії Студенту коледжу з 1 вересня 2014 року призначено звичайну академічну стипендію в розмірі 550 грн. і додаткову стипендію як постраждалому в результаті Чорнобильської катастрофи в розмірі 150 грн. Як проводити індексацію стипендії, якщо розмір ординарної стипендії було підвищено з 1 вересня 2015 року, а «чорнобильська» стипендія не підвищувалася? Який місяць буде базовим для індексації «чорнобильської» стипендії?
  • Компенсація зарплати: виплата боргів у травні 2016 року Якщо роботодавець своєчасно не виплатив працівникам зарплату, він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати та виплатити компенсацію. Така компенсація належить у разі затримки виплати зарплати на один календарний місяць і більше. Причому компенсують «чисту» зарплату (за мінусом утриманих податків, зборів і внесків) і тільки в тому випадку, якщо індекс споживчих цін (далі — ІСЦ) наростаючим підсумком за період невиплати перевищить 100 %.
  • Відпускна кампанія: від тривалості до розрахунку Незабаром літня пора, а отже, працівники в передчутті майбутнього відпочинку. У бухгалтерів же навпаки — планується клопіт з виплатою відпускних. Адже всі відпускні нюанси їм потрібно правильно врахувати. Щоб без проблем пережити відпускний бум, у нашій статті ви знайдете підказки, як визначити тривалість щорічної відпустки, чи всі періоди трудової діяльності включатимуться при підрахунку відпускного стажу, що врахувати при розрахунку середньої зарплати для оплати періоду відпустки. І такі підказки представлено з урахуванням останніх новин.
  • Оновлена Інструкція з ЄСВ (із сюрпризами для ФОП) Дочекалися! «Перша ластівка» з давно виставлених на громадське обговорення ЄСВшних документів пройшла реєстрацію в Мін’юсті. Зустрічаємо нову редакцію Інструкції про порядок справляння ЄСВ.
  • Змінилася «мінімалка»: як нарахувати ЄСВ на додаткову базу в останньому місяці «декретної» відпустки Працівниці установи в січні 2016 року було нараховано допомогу по вагітності та пологах за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами з 11.01.2016 р. по 15.05.2016 р. Загальна сума допомоги склала 11340 грн., у тому числі за дні «декретної» відпустки, що припадають на січень, — 1890 грн., лютий — 2610 грн., березень — 2790 грн., квітень — 2700 грн., травень — 1350 грн. Інших нарахувань не було. У січні на всю суму допомоги по вагітності та пологах було нараховано та сплачено ЄСВ у сумі 2494,80 грн. (11340 грн. х 22 %). Чи треба за травень 2016 року до такої працівниці застосовувати вимогу про нарахування ЄСВ виходячи з мінімальної заробітної плати, якщо сума нарахованої допомоги за цей місяць менше мінімальної зарплати? Якщо в січні 2016 року було виконано цю вимогу, проте ЄСВ нарахували виходячи з мінімальної зарплати, що діяла в січні 2016 року (1378 грн.), як нарахувати єдиний внесок виходячи з нового розміру мінімальної зарплати (1450 грн.) і показати це в ЄСВ-звітності?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі