№10/1

Оплата праці, травень, 2019/№ 10/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Щодо визначення дня звільнення за прогул Лист від 22.04.2019 р. № 82/0/22-19/133
  • Дата звільнення за прогул: одвічна проблема Для того щоб звільнити працівника, потрібно дотриматися певної процедури. Звісно, КЗпП твердо стоїть на захисті прав та інтересів працівника, якщо звільнення відбувається з ініціативи роботодавця. Не є винятком і звільнення за прогул (п. 4 ст. 40 КЗпП).
  • Перевірки Держпраці за анонімкою — не законні Оскарження дій і рішень інспекторів праці набирає свої оберти. І це недивно! Враховуючи драконівські розміри штрафів, роботодавцеві є за що боротися. Одним із знакових рішень, у яких суд підтримав роботодавця, є рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 31.01.2019 р. у справі № 260/1131/18. Чим же воно цікаве? В ньому йдеться про інспекційне відвідування, проведене на підставі анонімки.
  • Інспектування за скаргою фізособи При космічних штрафах із КЗпП сваритися зі співробітником дуже небажано. Адже його скарга може стати підставою для інспекційного відвідування. Але як перевірити, чи була скарга насправді? Раптом представники Держпраці злукавили і скарги зовсім не було? Чи може трудовий контролер, проводячи інспекційне відвідування в межах «кляузи» фізособи, заразом перевірити всі інші трудові питання? Відповіді — у цій статті.
  • Додаткове навантаження на працівника Життя іноді підкидає нам сюрпризи. І роботодавці в цьому випадку — не виняток. То один працівник захворіє, то інший звільниться, а то раптом знадобиться збільшити чисельність або штат працівників. Будь-яка раптова зміна часто-густо вирішується за допомогою ресурсів, які на відповідний момент є в наявності, тобто за рахунок наявних працівників. Приміром, переклавши на них частину обов’язків працівника, що звільнився/якого ще не знайдено. Ось тільки як це зробити правильно, щоб не потрапити на «трудові» штрафи? Відповідь на це запитання ви знайдете в сьогоднішній статті.
  • Практичний психолог ІРЦ & навчальна робота у закладі загальної середньої освіти Чи може практичний психолог інклюзивно-ресурсного центру виконувати навчальну роботу у закладі загальної середньої освіти та роботу за сумісництвом?
  • Бухгалтер і кадровик в одній особі: оформляємо На бухгалтера додатково покладено ще й окремі функції кадровика. Як оформити такі обов’язки?
  • Відпустка «за свій рахунок» за декількома підставами Працівник установи просить підряд дві відпустки без збереження заробітної плати (за різними підставами). Чи можна надати декілька відпусток «за свій рахунок» протягом року?
  • Помилка в наказі про звільнення: що робити Як відомо: «Не помиляється той, хто нічого не робить, а хто робить — помиляється». А що робити, якщо абсолютно випадково до наказу про звільнення закралася помилка? Чи вважається такий працівник незаконно звільненим і чи потрібно його відновлювати на роботі? Давайте розбиратися.
  • 10 способів розслабитися Відпустка близько? У когось уже так, а в когось ще й не дуже. Зрозуміло одне — літо вже тут, сонечко пригріває, а сили та бажання виконувати якісь професійні завдання випаровуються швидше звеселяючого газу. А це означає, що потрібно відпочивати, іншого способу відновити сили еволюція людському організму не подарувала. Відпочивати можна і потрібно не лише у відпустці, але і в робочий час. Зменшити тиск життя, видихнути напруження… У цій статті розглянемо 10 простих способів легко і швидко розслабитися.
  • Тривалість щорічної основної відпустки
  • Тривалість щорічної додаткової відпустки
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у червні 2019 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі