№22

Оплата праці, листопад, 2019/№ 22 Інші номери журналу ›
  • Виплати бюджетникам: тепер лише через банки Кабмін постановою від 03.11.2019 р. № 918 уніс зміни до низки своїх нормативних актів, що стосуються здійснення виплат працівникам бюджетних установ. Зміни набрали чинності 09.11.2019 р. Розглянемо ці нововведення.
  • Новий розмір прожиткового мінімуму
  • Заповнюємо платіжки по-новому
  • «Дитячі» лікарняні: коли оплачуємо та як Із настанням холодів розпочався сезон застуди. Хворіють працівники, хворіють їхні діти. Оплата лікарняного листа у разі, якщо хворіє дитина, має цілу низку особливостей. Для того щоб усі їх врахувати, ми й підготували цю статтю.
  • Листок непрацездатності: відповідаємо на ваші запитання Від хвороб, на жаль, ніхто не застрахований. І коли працівник приносить листок непрацездатності, що підтверджує поважну причину його відсутності на роботі, мимоволі щоразу переживаєш, чи правильно заповнено усі реквізити цього документа. У цій статті ми зібрали запитання щодо порядку заповнення лікарняного листа, що найчастіше ставляться нашими читачами.
  • Мінімальний ЄСВ-внесок: декрет і відпустка до 3 (6) років Продовжуємо тему нарахування ЄСВ. Сьогодні поговоримо про працівниць, які перебувають на «особливому» рахунку (йдуть у декретну відпустку або у відпустку для догляду за дитиною до трьох (шести) років). Чи є для таких осіб якісь нюанси в нарахуванні ЄСВ? Давайте розбиратися.
  • Матеріальна відповідальність: коли, до кого і в якому розмірі? Працівники повинні дбайливо ставитися до майна роботодавця! І річ тут зовсім не в людській совісті або порядності (хоча без них теж не можна). У межах трудових відносин — це їхній обов’язок. Працівникові, який заподіяв шкоду майну власника, зазвичай загрожують заходи впливу з боку останнього. Одним з них є притягнення до матеріальної відповідальності. У межах цієї статті ми розповімо, як, коли та в яких розмірах це можливо зробити.
  • Відшкодування шкоди винним: розглядаємо варіанти За підсумками проведення інвентаризації, на жаль, може виявитись нестача. Особливо неприємно, коли з’ясовується, що шкода заподіяна з вини працівника. Безумовно, ексцеси, що призводять до відповідальності, трапляються нечасто. Проте завжди потрібно бути у всеозброєнні. Тож давайте розберемося, які є варіанти відшкодування шкоди винним.
  • Таблиця 7 Звіту з ЄСВ: знімаємо питання щодо заповнення Більшість роботодавців знайома з трьома таблицями Звіту за формою № Д4: 1, 5 і 6. Але є ті з них, у кого у Звіті «живе» ще одна таблиця — 7. Формують її у тому випадку, коли в роботодавця є працівники, які мають право на пенсію за віком на пільгових умовах або за вислугу років. Сьогодні розглянемо низку запитань, які виникають у наших читачів при заповненні цієї таблиці ЄСВ-звіту.
  • Відображаємо ЦПД в ЄСВ-звіті Підприємство уклало цивільно-правовий договір (далі — ЦПД) на виконання робіт з фізичною особою. Як заповнити таблицю 5 ЄСВ-звіту? Як відобразити в таблиці 6 ЄСВ-звіту суми винагороди, нарахованої фізичній особі за таким договором?
  • Компенсація: виплата зарплатних боргів у листопаді 2019 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі