№20/1

Оплата праці, жовтень, 2019/№ 20/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Рівень володіння державною мовою: яким документом можна підтвердити? Вільне володіння державною мовою — одна із обов’язкових вимог до держслужбовців. Тому всі, хто бажає поступити на держслужбу, повинні підтвердити це відповідним документом. До недавнього часу від кандидатів вимагали спеціальне посвідчення, але після «перезавантаження влади» все змінилося.
  • Щодо звільнення працівника, якого визнано непрацездатним Лист від 09.10.2019 р. № 1463/0/206-19
  • День звільнення працівника з інвалідністю: як визначити та оплатити Особи з інвалідністю — особлива категорія працівників, за дотриманням трудових прав яких необхідно слідкувати дуже уважно, а отже, і до порядку їх звільнення необхідно підходити з обережністю. Тому ми звернулися до Мінсоцполітики з наступними запитаннями.
  • Табель обліку робочого часу: відповідаємо на ваші запитання За допомогою Табеля обліку використання робочого часу не лише контролюють дотримання працівниками встановленого режиму робочого часу та отримують дані про відпрацьований час, а й нараховують заробітну плату, складають статистичну звітність з праці тощо. При складанні цього важливого документа в кадровиків часто виникають запитання. Відповіді на деякі з них ви знайдете в цій статті.
  • Суспільно корисні роботи — примусова праця аліментників Минулого року в нашому законодавчому полі з’явився такий вид стягнення, як суспільно корисні роботи. Деякі підприємства вже зіткнулися з таким явищем, відповідно до нас почали надходити запитання від кадровиків. Тож що таке ці суспільно корисні роботи? Давайте розбиратися.
  • Як оформити «суспільно корисних» аліментників, або Непізнаний об’єкт у кадровій роботі У попередній статті ми з вами з’ясували, що таке суспільно корисні роботи. У цій статті поговоримо про те, що робити, якщо до вас завітав аліментник-порушник. Чи потрібно його якось оформляти? Чи потрібно повідомляти податківців про прийняття на роботу? Чи потрібно укладати з ним трудовий договір? Що ж, давайте розбиратися разом.
  • Страховий стаж: від загального до деталей Розмір лікарняних і декретних безпосередньо залежить від страхового стажу працівника. І головне в цій справі — не помилитися! Тому питання правильного визначення страхового стажу актуальне завжди. Ми пропонуємо розпочати його розгляд із загальних правил, а потім перейдемо до деталей.
  • Особова картка працівника: оформляємо правильно Особова картка — основний документ з обліку особового складу в установі, організації. Чи обов’язково вести особові картки на всіх працівників? Як їх заповнювати? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете в цій статті.
  • В особовій картці працівника не всі дані: що загрожує роботодавцеві? Деякі працівники установи не надали дані про свій сімейний стан і адресу фактичного місця проживання. Чи передбачена відповідальність за такі порушення?
  • 6 найефективніших технологій взаємодії з підлеглими У кожного керівника є свої «фішечки» в роботі, ті способи, які допомагають йому керувати людьми, піклуючись не лише про загальний результат організації або окремого її підрозділу, а й про благополуччя та розвиток окремого співробітника. Іноді ці способи більш усвідомлені й обґрунтовані, іноді менш. У цій статті систематизуємо способи взаємодії з підлеглими, спираючись на наукові дослідження психологів і соціологів у цій сфері. Можливо, ви відкриєте для себе щось нове або принаймні виявите підтримку інших учених і практиків, що дозволить вам зробити свою управлінську практику досконалішою.
  • Перелік професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у листопаді 2019 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі