№19

Оплата праці, жовтень, 2020/№ 19 Інші номери журналу ›
  • Трудові гарантії учасникам виборів На вашому підприємстві, в установі, організації є кандидати на посади голів або депутатів місцевих рад? Ваші працівники беруть участь у виборчому процесі як члени виборчої комісії або спостерігачі? Пропонуємо вам порцію роз’яснень: як оформити відсутність таких працівників на роботі у зв’язку з участю у виборах.
  • «Святкове» перенесення робочих днів у 2021 році
  • Оплатна сторона участі у виборах У будь-якій роботі важливу роль відіграє фінансове стимулювання. Про членів виборчої комісії (далі — ВК) фінансово турбується як роботодавець, так і ВК. Законодавчо встановлені гарантії для учасників виборчого процесу ми розглянули на с. 3 цього номера, а зараз розкриємо важливі моменти оплатної сторони участі у виборах.
  • Коригування відпускних у КНП: підвищено оклад & переведення Медзаклад після реорганізації у комунальне некомерційне підприємство (КНП) продовжує керуватися Умовами № 308/519*. Тобто оплата праці здійснюється за ЄТС. Заступник головного лікаря КНП (вища категорія) з 1 липня 2020 року був переведений на посаду лікаря-педіатра. З 19 жовтня 2020 року він йде у щорічну відпустку на 14 к. дн. У розрахунковому періоді (жовтень 2019 року — вересень 2020 року) для нарахування відпускних було два підвищення посадових окладів: з 1 січня та з 1 вересня 2020 року. Як розрахувати відпускні з урахуванням підвищення посадових окладів та переведення працівника на іншу посаду?
  • Каверзи лікарняного листа: лицьовий бік бланка Рано чи пізно лікарняні листи стануть електронними, а їх заповнення — автоматичним. Але поки цього не сталося, доводиться мати справу з паперовими бланками. А за ними потрібно пильнувати (щоб усе було оформлено правильно). Це важливо як для нарахування лікарняних за рахунок роботодавця, так і для отримання фінансування від ФСС. На які моменти слід звернути увагу насамперед — розповімо в статті.
  • Порушено постільний режим: як оплатити лікарняний лист Працівник перебував на лікарняному в період з 19.08.2020 р. по 08.09.2020 р. У наданому лікарняному листі є відмітка про порушення режиму, а саме: 26.08.2020 р. і 27.08.2020 р. — не з’явився на прийом до лікаря. Як оплачується лікарняний у такій ситуації?
  • Оплачуємо тестування на коронавірус Підприємство з власної ініціативи хоче оплатити тестування працівників на коронавірус. Чи буде його вартість доходом працівників? Чи потрібно сплачувати ПДФО, ВЗ та ЄСВ? Можливо, це витрати на охорону праці?
  • Звільнення за угодою сторін: топ-7 запитань Угода сторін — це один з найпоширеніших способів звільнення. Ця підстава припинення трудового договору існує вже давно. Але норма, яка регламентує цей вид звільнення, по лаконічності викладення впевнено тримає пальму першості серед своїх «сусідів». Це, у свою чергу, породжує цілу низку запитань на практиці. Тож давайте розбиратися.
  • Поновлення працівника: 5 правил оформлення Спори про поновлення на роботі займають одне з перших місць у «трудовій» судовій практиці. Звільнений працівник має законне право звернутися до суду для захисту і відновлення своїх прав, якщо роботодавець порушив процедуру його звільнення. Як правило, представники Феміди стають на бік скривджених працівників. У такому разі роботодавцю залишається лише підкоритися волі суду та правильно документально оформити поновлення працівника на роботі. Що для цього потрібно зробити, ми підкажемо вам.
  • Посадова особа VS депутат: як поєднати представницькі і службові повноваження? Тема місцевих виборів дуже багатогранна у своїх міфах та вигадуваннях. Зокрема, тематика поєднання службових і депутатських повноважень викликає досить багато запитань. Тому ми вирішили у цій статті розкласти по поличках норми законодавчих актів, які регулюють зазначене питання.
  • Відрядження держслужбовця: чи враховувати поєднання в денному заробітку? Головному інспектору встановлена надбавка за додаткове навантаження у розмірі 50 % посадового окладу тимчасово відсутнього державного службовця з 01.09.2020 р. по 18.09.2020 р. 15.09.2020 р. головного інспектора направляють у відрядження. Чи слід йому нараховувати надбавку за день відрядження
  • Індексуємо зарплату за жовтень 2020 року На жовтневу індексацію впливає індекс споживчих цін за серпень 2020 року. Він склав 99,8 %. Якими будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати за жовтень 2020 року, дізнаєтеся із статті.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в жовтні 2020 роки (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі