№5

Оплата праці, березень, 2021/№ 5 Інші номери журналу ›
  • Простій у розрахунку середньої зарплати Довготривалий «ковідний» карантин залишив свій слід у діяльності практично усіх підприємств, організацій та установ. Багато з роботодавців вимушені були оформлювати у цей період простій. Тому дуже багато запитань надходить щодо врахування періоду простою не з вини працівника та сум оплати цього часу у розрахунку середньої зарплати. Тож давайте розкладемо усе по поличках.
  • Об’єднана звітність може стати щомісячною ПФУ на своєму офіційному сайті оприлюднив законопроєкт, яким пропонується внести зміни в пп. 51.1 і 176.2 ПКУ з метою встановлення місячного звітного періоду (замість квартального) для об’єднаної звітності.
  • Щодо врахування періоду простою при обчисленні середньої зарплати для визначення відпускних Лист від 08.02.2021 р. № 4708-06/7891-09*
  • Щодо врахування винагороди за підсумками роботи за рік при обчисленні середньої зарплати Лист від 29.01.2021 р. № 4708-06/5567-07*
  • Винагорода за підсумками роботи за рік. Уключаємо до розрахунку! Тема включення окремих виплат до розрахунку середньої зарплати за Порядком № 100 продовжує турбувати бухгалтерів.
  • Аванс: строки та правила виплати Зарплата — це винагорода за працю, а гідна зарплата — це добрий мотиватор праці. Більшість працівників уже давно звикли отримувати заробітну плату за місяць двома частинами: зарплата за першу половину місяця (так званий аванс) і зарплата за другу половину місяця. І це повністю відповідає чинним вимогам законодавства. Строки та правила виплати авансу зараз нагадаємо.
  • Розмір авансу: визначаємо правильно Ви вже знаєте, що заробітна плата повинна виплачуватися не менше двох разів на місяць. Про строки виплати зарплати та правила її виплати ми розказали на с. 9 цього номера. Тепер поговоримо про визначення розміру зарплати за першу половину місяця (авансу) та її оподаткування.
  • Служба → відпустка → служба: секрети розрахунку «середньої» Приводом для написання цієї статті стало запитання нашого читача. Суть така: працівник пішов на військову службу за контрактом у січні 2019 року. Через два роки (термін контракту сплив у січні 2021 року) він повернувся і відразу взяв відпустку тривалістю 1 місяць. А з 1 березня 2021 року — знову йде служити за контрактом у ЗСУ. За цей час (2019 — 2021 рр.) на підприємстві кілька разів підвищувалися посадові оклади (з 01.01.2020 р., 01.09.2020 р. і 01.01.2021 р.). Як розрахувати середню зарплату такому працівникові? Зараз розповімо.
  • COVID і лікарняні: навмисно не придумаєш Статистика хворих на COVID останнім часом не радує. Довгожданий спад знову змінився небажаним ростом. Кількість хворих поступово збільшується. Разом із ними росте і кількість запитань, пов’язаних з оформленням листів непрацездатності і оплатою лікарняних працівникам, що перехворіли на COVID або побували на самоізоляції. Тому сьогодні розберемо декілька цікавих випадків.
  • Незаконне звільнення: помилився кадровик, а відповідати керівнику За рішенням суду звільнення працівника було визнано незаконним, скасовано відповідний наказ та поновлено його на роботі. Також судом було прийнято рішення про стягнення на користь працівника середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу. Хто повинен виплачувати цю суму — керівник чи організація?
  • Донори: пільги від роботодавця 25 січня 2021 року введений у дію новий Закон України «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові» від 30.09.2020 р. № 931-IX (далі — Закон № 931), також внесені зміни в ст. 124 КЗпП. Як і його попередник, Закон від 23.06.95 р. № 239/95-ВР, він передбачає низку пільг для донорів, у тому числі й ті, які зобов’язаний надати роботодавець. Але з деякими змінами. Якими? Читайте далі.
  • Нова об’єднана звітність з ЄСВ, ПДФО та ВЗ Вже зовсім скоро закінчиться перший квартал. А отже, прийде час подавати нову об`єднану звітність з ЄСВ, ПДФО та ВЗ. Тому не гаємо часу та розпочнемо готуватися до заповнення цієї звітності.
  • Індексуємо зарплату за березень 2021 року На березневу індексацію впливає індекс споживчих цін за січень 2021 року. Він склав 101,3 %. Якими будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за березень 2021 року, дізнаєтеся із статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі