№9

Оплата праці, травень, 2021/№ 9 Інші номери журналу ›
  • Нові відпустки для татусів Сьогодні партнерські пологи, які давно стали звичною справою у більшості країн світу, набирають популярності і в Україні. Проте після народження дитини до сих пір основне навантаження лягає на плечі жінок. Одна з причин — законодавчі прогалини, які обмежують права чоловіків на відпустку при народженні чи для догляду за дитиною. Змінити цю ситуацію покликаний новий закон, щойно прийнятий Верховною Радою.
  • Карантин продовжено до 30 червня Постановою КМУ від 21.04.2021 р. № 405 внесено зміни до постанови від 09.12.2020 р. № 1236.
  • Щодо індексації зарплати Лист від 09.04.2021 р. № 2144/0/290-21/51
  • Оклад знизили, потім підвищили: як індексувати зарплату У листі від 09.04.2021 р. № 2144/0/290-21/51 фахівці Мінсоцполітики надали відповідь щодо дуже цікавої ситуації: як індексувати зарплату у разі, якщо оклад працівника спочатку знизили, а потім через деякий час підвищили.
  • Військові збори: відпускаємо працівника Складна обстановка на кордоні з Росією викликає все більше занепокоєння. Тому посилення нашої армії є цілком прагматичним. Із цієї причини й був ухвалений Закон України від 30.03.2021 р. № 1357-IX щодо удосконалення виконання військового обов’язку та ведення військового обліку. Тобто працівників (як військовозобов’язаних, так і резервістів) можуть будь-коли призвати на військові збори. Що робити в цьому випадку роботодавцю — нагадаємо в сьогоднішній статті.
  • Військові збори: оплатні моменти У попередній статті ми з’ясували, що на період навчальних зборів, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, за працівником зберігають місце роботи, посаду, а також середню зарплату (ст. 119 КЗпП). Про нюанси розрахунку і виплати останньої та можливість компенсувати таку виплату з бюджету розповімо в сьогоднішній статті.
  • Лікарняні у відпустках: коли оплачувати, а коли ні Працівниці надано щорічну основну відпустку тривалістю 14 календарних днів з 12 по 25 квітня 2021 року і відразу після неї додаткову соціальну (на дітей) тривалістю 10 календарних днів з 26 квітня по 7 травня 2021 року. Але під час цих відпусток з 14.04.2021 р. по 21.04.2021 р. в неї хворіла дитина, а з 27.04.2021 р. по 06.05.2021 р. хворіла сама працівниця. Це підтверджують два листки непрацездатності, які вона надала роботодавцю. Перервану хворобою відпустку вона хоче перенести і почати відпочивати з 17 травня 2021 року. Чи оплачуються в такому випадку лікарняні листи? Чи можна переносити «дитячу» відпустку?
  • Заміна зарплати на лікарняні в Об’єднаній звітності Зазвичай у бюджетній сфері зарплату за місяць «закривають» наприкінці місяця, однак трапляються непоодинокі випадки, коли постфактум виявляється, що працівник захворів. Із появою нової квартальної звітності виникли деякі запитання щодо відображення цієї ситуації в ній на стику кварталів. Саме це ми й будемо розглядати у сьогоднішній статті.
  • Нумерація в Об’єднаному звіті та додатку 4ДФ Яким чином здійснюється податковими агентами нумерація Податкового розрахунку та додатків до нього?
  • Надбавка за вислугу років медичним працівникам Надбавка за вислугу років — одна із стимулюючих виплат медичних працівників. Порядок, розмір та нюанси її виплати розглянемо у цій статті.
  • Надбавка за вислугу років для педагогів Виплату надбавки за вислугу років педагогічним працівникам гарантовано державою. Порядок виплати «вислужної» надбавки, її розмір та нюанси щодо неї розглянемо у статті.
  • Індексуємо зарплату за травень 2021 року На травневу індексацію впливає індекс споживчих цін за березень 2021 року. Він становить 101,7 %. Якими будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за травень 2021 року, дізнаєтеся зі статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі