№14/1

Оплата труда, июль, 2019/№ 14/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Атестація робочих місць: потрібно проводити регулярно! Коментар до листа Мінсоцполітики від 20.06.2019 р. № 939/0/206-19*
  • Щодо права на щорічну додаткову відпустку за роботу із шкідливими і важкими умовами праці Лист від 20.06.2019 р. № 939/0/206-19
  • «Без тебе я як без рук…»: відкликаємо працівника з відпустки Іноді виробнича необхідність змушує роботодавця відкликати працівника з відпустки. Чи завжди можна піти на такий крок? Чи має право працівник відмовитися переривати свій відпочинок? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете у пропонованому матеріалі.
  • Відсторонення працівника від роботи Відсторонення від роботи є тимчасовою забороною роботодавця на виконання працівником трудових обов’язків. Про те, в яких випадках це може статися і що необхідно врахувати роботодавцеві при оформленні цієї процедури, ми розповімо в статті.
  • «Мовний» закон крізь призму трудових відносин Закон про мову* закріпив природне право та обов’язок кожного громадянина знати й вживати державну мову країни, в якій він проживає. Отже, «мовний» закон стосується всіх українців, які апріорі мають володіти українською мовою. При цьому декому доведеться засвідчувати власний мовний рівень на іспиті, а від декого вимагатимуть додаткових документів для прийняття на роботу.
  • Трудова книжка сумісника: як видалити зайві записи У трудовій книжці працівниці-сумісника зробили запис про прийняття її на роботу за сумісництвом (див. нижче). Перед її звільненням вирішили «виправити» ситуацію. Спочатку зробили запис про переведення на основне місце роботи, а потім — запис про визнання недійсним первісного запису про прийняття на роботу за сумісництвом та одночасно запис про звільнення. Чи потрібно виправляти такі записи в трудовій книжці? Міхальова Галина, начальник загального відділу Управління праці та соціального захисту населення адміністрації Київського району Харківської міської ради
  • Посада «Спеціаліст-юрисконсульт» у приватній компанії: як виправити При звільненні працівника приватної компанії, який працював на посаді «Спеціаліст-юрисконсульт», з’ясувалося, що така посада застосовується виключно у сфері державної служби. Як правильно оформити звільнення працівника згідно із вимогами нормативної документації?
  • Щорічна відпустка після декрету: скільки днів відпочивати? Працівниця вийшла з відпустки для догляду за дитиною до трьох років 15.04.2019 р. З якої дати потрібно відлічувати робочий рік, за який надається щорічна основна відпустка: з дати укладення трудового договору (15.01.2014 р.) чи з дати виходу з відпустки для догляду за дитиною до трьох років (15.04.2019 р.)?
  • Відпустка на дітей учителю: без урахування 59-денного обмеження Учитель загальноосвітньої школи має право на соцвідпустку на дітей тривалістю 10 календарних днів. Чи можна йому надати цю відпустку разом з «учительською» (56 календарних днів)? Чи буде порушення, якщо загальна тривалість відпусток перевищить 59 календарних днів?
  • Відпустка сумісника: як надавати? Працівник закладу охорони здоров’я працює за зовнішнім сумiсництвом. Він подав заяву на надання щорічної відпустки за місцем сумісництва в інший період ніж щорiчної вiдпустки за основним мiсцем роботи. Чи повинен роботодавець надати таку відпустку?
  • Догана працівнику: чи потрібна згода представника трудового колективу? В установі після розформування профспілки обраний уповноважений представник трудового колективу (далі — представник ТК). Чи потрібна його згода при винесенні догани працівникам установи, зокрема, тим, які були делеговані при розробці колективного договору (за аналогією з членами виборних профспілкових органів)?
  • Чим може хворіти організація Організація та організм — слова однокорінні. Та, як і другий, перша так само може захворіти. Це означає, що її взаємодія із середовищем виявилася якось не дуже конструктивною, та її важливі системні складові або їх відносини зіпсовані. Зрозуміло, організаційні хвороби або патології, якщо їх не лікувати, можуть виявитися запущеними і навіть привести до летального результату, тобто закриттю організацію. Саме тому так важливо вчасно поставити правильний діагноз і призначити відповідне лікування. Давайте розглянемо ті хвороби, які можуть «напасти» на організацію, і подумаємо, як же їх лікувати.
  • Перелік святкових днів, професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у серпні 2019 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше