№41

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2015/№ 41 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо індексації зарплати педпрацівників у місяці підвищення окладів Лист від 07.10.2015 р. № 263/10/136-15 (витяг)
  • Склад та структура доходів місцевих бюджетів Як відомо, у грудні 2014 року були внесені комплексні зміни до Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI (далі — БКУ), у тому числі в частині розширення джерел формування доходів місцевих бюджетів. Для зручності у використанні в бюджетному процесі ми сформували таблицю в розрізі видів доходів, яка, сподіваємось, стане вам у нагоді.
  • Як використати залишки субвенції Сільська рада надала субвенцію районному бюджету на потреби школи. При цьому згідно з рішенням сесії сільської ради кошти (вільний залишок загального фонду) розпорядженням відправлено на рахунок у Казначействі за КПКВ 250380, а потім платіжним дорученням в районний бюджет. На кінець кварталу ця субвенція залишиться невикористаною. Як слід показувати таку субвенцію у квартальній звітності: як дебіторську заборгованість чи як фактичні видатки? (Київська обл.)
  • Упорядкування використання легкових автомобілів органами місцевого самоврядування та іншими бюджетними установами Який на сьогодні порядок використання автомобілів посадовими особами органів місцевого самоврядування та інших бюджетних установ? (Київська обл.)
  • Штатний розпис органу місцевого самоврядування Чим керуватися органу місцевого самоврядування при складанні штатного розпису? (Одеська обл.)
  • Селищного голову обрано на другий строк: що із трудовими відносинами За результатами місцевих виборів селищним головою обрано особу, яка обіймала цю посаду і до проведення виборів. Тобто поперед- ній і новообраний селищний голова — одна особа. Чи необхідно розірвати трудові відносини із вказаною особою та укласти з нею новий трудовий договір у разі такого повторного обрання на виборну посаду? (Сумська обл.)
  • Повторно обраний селищний голова: чи є нові точки відліку для обчислення виплат Селищного голову обрано на другий строк. Як у такому разі визначити розрахунковий період для обчислення відпускних, лікарняних та інших виплат? Що з індексацією зарплати? Чи потрібно такого голову для зазначених цілей розглядати як новоприйнятого працівника? (Сумська обл.)
  • Зарплата сільському (селищному) голові, його заступникам Які складові зарплати сільського голови та його заступників? (Хмельницька обл.)
  • Сільського голову не обрали на новий строк: чи виплачувати середню зарплату протягом 6 місяців Повноваження сільського голови закінчилися, оскільки його не переобрали на новий строк. До обрання на виборну посаду він працював бухгалтером в установі, яку на сьогодні вже ліквідовано. Чи може така особа претендувати на збереження за нею середньої зарплати протягом 6 місяців? Якщо так, як реалізується таке право? (Одеська обл.)
  • Середня зарплата сільському екс-голові: ПДФО та ВЗ бути Сільського голову не обрано на повторний строк. Йому призначили виплату середнього заробітку (за рахунок коштів місцевого бюджету) на період пошуку нового місця роботи, але не більше 6 місяців. Чи необхідно з такої виплати справляти ПДФО і військовий збір? (Одеська обл.)
  • «Змінний» відсоток надбавок і премій у місяці підвищення окладу: як ураховувати для індексації зарплати З 1 вересня 2015 року збільшилися посадові оклади працівників. Як розрахувати суму вересневого підвищення зарплати для індексації, якщо у місяці підвищення окладу змінився (у більший чи менший бік) відсоток виплати для надбавок, що встановлюються за рішенням керівника? Наприклад, до підвищення окладу працівник отримував надбавку за високі досягнення у праці в розмірі 40 % окладу, а в місяці підвищення окладу йому виплатять цю надбавку в розмірі 30 % окладу. Або ж у педпрацівника в місяці підвищення окладу надбавка за престижність праці зросла з 10 до 20 % окладу або, навпаки, зменшилася з 20 до 10 %. Що робити із щомісячними преміями? Чи потрібно включати такі виплати до складу зарплати при порівняльних розрахунках з метою індексації? (м. Харків)
  • Новоприйняті в місяці законодавчого підвищення окладів: місяць — базовий для зарплатної індексації У вересні 2015 року законодавчо збільшили розмір мінімальної заробітної плати. У цьому самому місяці збільшені посадові оклади всіх працівників установ і закладів бюджетної сфери (оклади за ЄТС). Чи буде цей місяць базовим для працівників, прийнятих на роботу (не за переведенням) у вересні 2015 року? Що робити органам влади та органам місцевого самоврядування, де оклади «підтягнули» до нового розміру мінзарплати тільки тим, у кого вони виявилися менше нової «мінімалки»? Як діяти щодо «новачків» у такому місяці? (м. Харків)
  • Талони, смарт- та скретч-картки на пальне: що та як правильно застосовувати Більшість бюджетних установ не обходиться у своїй діяльності без службового автомобіля. Проте «залізний кінь» без пального нікуди не поїде. На щастя, сьогодні у розпорядженні власників автомобілів є відразу кілька способів забезпечення його пальним. Найбільшого поширення серед них набуло придбання пального за талонами, смарт- та скретч-картками. Але який із цих способів обрати? Котрий є найбільш зручним і вигідним для установи? А ще важливіше — як правильно оформити та відобразити у бухгалтерському обліку придбання пального за тим чи іншим способом? Ці питання особливо турбують наших читачів у світлі внесення змін до нормативно-правових актів з бухобліку згідно з наказом Мінфіну від 23.07.2015 р. № 664. І ми з радістю відповімо на них у цій статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі