№42

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2015/№ 42 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо індексації зарплати при встановленні надбавки за особливий характер роботи Лист від 22.10.2015 р. № 16009/0/14-15/13
  • Індексація заробітної плати за листопад 2015 року
  • Премія сільському голові Яким чином нараховують премію сільському голові? Чи потрібно в розпорядженні про преміювання працівників сільської ради, яке видається сільським головою щомісяця, вказувати розмір премії такому голові? (Одеська обл.)
  • Проводжаємо працівницю в декрет з легкою душею Працівницю прийнято за основним місцем роботи 12 жовтня 2015 року з окладом 3000 грн. Дев’ять місяців перед цим вона перебувала на обліку у фонді зайнятості та отримувала допо- могу по безробіттю. До цього вона мала трудовий стаж 5 років. З 1 листопада 2015 року вона надала лікарняний по вагітності та пологах. Як правильно в цьому випадку визначити страховий стаж працівника для оплати лікарняного? І як правильно розрахувати суму допомоги по вагітності та пологах? (запитання з електронної пошти редакції bb@id.factor.ua)
  • Декретні в разі неповної зайнятості Жінка працює в установі з 01.07.2015 р. на 0,5 ставки (посадовий оклад на повну зайнятість — 2198 грн., з 01.09.2015 р. — 2611 грн.). До цього 2 роки вона ніде не працювала. З 26.10.2015 р. по 28.02.2016 р. включно вона йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами на 126 календарних днів. Як розрахувати такій працівниці допомогу по вагітності та пологах, якщо страховий стаж за останній рік перед «декретною» відпусткою менше 6 місяців? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • ПСП для працівника — учасника АТО В установі працюють два демобілізованих працівники, які брали безпосередню участь в АТО, причому обидва отримали статус учасника бойових дій. Один із них під час участі у проведенні АТО отримав поранення і є інвалідом ІІ групи. Чи мають право такі працівники на підвищену податкову соціальну пільгу?
  • Перерахунок вересневої зарплати: як відобразити в ЄСВ-звіті за жовтень
  • Щодо звільнення від плати за харчування дитини в ДНЗ У зв’язку з виникненням спірного питання з батьками щодо визначення права на звільнення від плати за харчування дитини в дошкільному навчальному закладі комунальної форми власності управління освіти просить надати роз’яснення з таких питань: 1. Чи зараховується до сукупного доходу сім’ї для визначення права на пільгу державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, яка надана органами соціального захисту населення? 2. Який рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму) у гривнях встановлений на 2015 рік? (м. Харків)
  • Орієнтовна таблиця мінімального грошового забезпечення в навчальних закладах учнів та студентів із числа дітей- сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з 1 вересня 2015 року
  • Розмір штрафів за незастосування РРО: як визначити кількість порушень Наша бюджетна установа надає різні платні послуги, кошти за надання яких належать до власних надходжень. Переважно розрахунки за платні послуги ми здійснюємо безготівковим шляхом, але інколи приймаємо й готівку. Нещодавно почули від колег, що приймати готівку за платні послуги без застосування РРО вже не можна, оскільки такі дії є порушенням Закону по РРО і за це на установу можуть бути накладені штрафні санкції. Які штрафні санкції загрожують установі за незастосування РРО? Коли такі порушення вважаються вчиненими вперше, а коли — вдруге? (Хмельницька обл.)
  • Інвентаризацію провели, підсумки підбили: відображаємо в обліку Четвертий квартал — час підбиття підсумків роботи за рік. Традиційно розпочинається підготовка бюджетних установ до складання річної фінансової звітності. Саме в цей період установи проводять інвентаризацію активів та зобов’язань. Процедура ця відповідальна і вимагає належного ставлення до себе. А коли всі організаційні питання вирішені і власне інвентаризація відбулася, настає час роботи бухгалтера — кропіткої і напруженої. Але впоратися з цим не так вже й складно, якщо знати, як правильно документально оформити та відобразити в обліку і звітності результати інвентаризації. Про все це ви дізнаєтеся з нашої статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі