№22

Бюджетна бухгалтерія, червень, 2018/№ 22 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України Постанова від 24.05.2018 р. № 54
  • Участь в облаштуванні футбольного поля У нашому селищі є районне фізкультурно-спортивне товариство. Воно зареєстровано в Казначействі одержувачем коштів з районного бюджету. Селищна рада хоче надати йому допомогу на облаштування футбольного поля. Чи може селищна рада зробити це за власною програмою? Чи потрібно передавати кошти до районного бюджету трансфертом?
  • Статус КЗОЗ та контроль за його діяльністю Ми — виконавчий комітет. У структурі міської ради є КЗОЗ «ЦПМСД». Цей центр частково фінансується за рахунок коштів медичної субвенції з державного бюджету, частково — за рахунок коштів місцевого бюджету. У цьому випадку КЗОЗ «ЦПМСД» є одержувачем бюджетних коштів чи розпорядником нижчого рівня? Чи є центр нашою підпорядкованою організацією? Чи можемо ми перевіряти їх бухгалтерський облік, правильність складання кошторису, контролювати їх заявки на фінансування тощо?
  • Працівник затримався у відрядженні: правила оформлення Підставою для написання цієї статті стало запитання нашого читача. Ситуація полягає в тому, що працівник перебував у закордонному відрядженні на один день довше із-за затримки рейсу у зв’язку з погодними умовами. Як оформити час затримки? Чи компенсувати вартість авіаквитка «назад» і в якому розмірі? У такій ситуації виникає безліч запитань. Відповіді на них — у нашій статті.
  • Облаштування будівлі пандусом: плануємо видатки та відображаємо в обліку Управління освіти отримало кошти з місцевого бюджету для проведення робіт із облаштування пандуса та вхідної групи будівлі навчального закладу. Зазначені видатки заплановано програмою «Безбар’єрне середовище» в загальноосвітніх навчальних закладах та здійснено за КЕКВ 3132 «Капітальний ремонт інших об’єктів». Всі роботи виконані підрядною організацією. Вартість робіт підтверджена Довідкою про вартість виконаних будівельних робіт та витрат (форма № КБ-3). Після виконання робіт оформлено Акт приймання виконаних будівельних робіт (форма № КБ-2в). Допоможіть, будь ласка, бухгалтерії управління освіти, яка є балансоутримувачем такої будівлі, знайти відповіді на наступні запитання: 1. Оскільки облаштування пандуса в будівлі приз вело до розширення існуючих можливостей будівлі, зміни її геометричних форм та технічних характеристик, то як розглядати зазначені роботи: як дообладнання будівлі чи капітальний ремонт? 2. Чи необхідно збільшувати первісну вартість будівлі на суму таких робіт? 3. Чи можливо такі роботи віднести до капітального ремонту, але при цьому збільшити вартість будівлі навчального закладу?
  • Вартісний критерій для придбання ОЗ: чи є винятки для платників ПДВ Який порядок застосовування вартісного критерію зарахування об’єктів до складу основних засобів (6000 грн. без урахування ПДВ) для установ — платників ПДВ? Чи існують певні обмеження з огляду на можливість включення суми ПДВ, сплаченого при придбанні, до податкового кредиту?
  • Складні пологи: оплачуємо додатковий лікарняний Лікарняний по вагітності та пологах продовжили ще на 14 днів. Що треба знати бухгалтерові і кадровику в такій ситуації? Як розрахувати додаткову допомогу? Як правильно її відобразити у звітності? Розповімо про усе по порядку.
  • Повідомлення про прийняття на роботу: запитували — відповідаємо Незважаючи на те, що норма КЗпП, яка зобов’язує роботодавців повідомляти про прийняття на роботу, не нова, запитання щодо її застосування все ще актуальні. Саме тому ми вирішили систематизувати ці запитання і дати на них вичерпні відповіді. Упевнені, друзі, що ви знайдете тут відповідь і на своє.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в червні 2018 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі