№46

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2020/№ 46 Інші номери журналу ›
  • Кабмін заборонив попередню оплату під час карантину Кабмін постановою від 02.12.2020 р. № 1198 заборонив на період дії карантину здійснення розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти, крім закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для боротьби з COVID-19.
  • Закупівля масок та деззасобів: яку процедуру обрати Для забезпечення карантинних заходів заклад освіти закуповує одноразові медичні маски та засоби для дезінфекції. Видатки на ці потреби становлять 70 тис. грн. Чи обов’язково при закупівлі таких товарів застосовувати спрощену закупівлю? Чи є якісь особливості стосовно такої закупівлі?
  • Індексація стипендій у 2020 році Востаннє розміри стипендій підвищувались ще наприкінці 2017 року. Проте не слід забувати, що такий вид доходу є об’єктом індексації. У сьогоднішній статті розглянемо особливості індексації стипендій у 2020 році.
  • Управління кадрами ОМС: аналізуємо кваліфвимоги для посадових осіб Важливою подією у сфері управління кадрами органів місцевого самоврядування стало затвердження Типових професійно-кваліфікаційних характеристик посадових осіб місцевого самоврядування. У сьогоднішньому матеріалі розглянемо, що у зв’язку з цим слід враховувати керівникам ОМС при прийнятті на службу посадових осіб.
  • «Зарплатний» аванс: топова дюжина запитань На пошту редакції надходить багато запитань стосовно розрахунку та виплати авансу. Того самого, що є зарплатою за першу половину місяця. Чи можна його не виплачувати за проханням працівника або ж, навпаки, виплатити всю зарплату наперед у дату авансу? Що за це «світить»? Чи платити аванс суміснику? Чи утримувати аліменти з авансу? Запитань дуже багато. Тож наша стаття — це така собі паличка-рятівниця, де ви знайдете на них відповіді.
  • Зовнішній сумісник з інвалідністю: як правильно застосувати ПСП? В установі працює зовнішній сумісник на 0,25 ставки. За основним місцем роботи він займає повну ставку. Цей працівник є особою з інвалідністю та отримує пенсію по інвалідності. За листопад 2020 року нарахований дохід за посадою сумісника становить 1318,10 грн. Чи можна застосовувати загальну ПСП до цього доходу? Якщо так, то які для цього потрібні документи?
  • Центр профрозвитку педагогів: установлюємо «вислужну» надбавку консультанту У центрі професійного розвитку педагогічних працівників працює 5 консультантів. Чи мають вони право на надбавку за вислугу років? До цього всі вони займали посаду методиста методичного центру. Чи входить час роботи на цій посаді до стажу для виплати «вислужної» надбавки за посадою консультанта?
  • Підсумований облік & поважні причини: як враховувати при визначенні надурочних? Для працівника установи встановлений підсумований облік робочого часу, обліковий період — квартал. Норма робочого часу за графіком 5-денного робочого тижня (з 2 вихідними) за 4 квартал 2020 року становить 509 год. Фактично ж працівник відпрацював 432 год: у жовтні — 102 год (відпустка без збереження зарплати з 21.10.2020 р. по 31.10.2020 р.); у листопаді — 142 год (хворів з 19.11.2020 р. по 25.11.2020 р.); у грудні — 188 год. Як у цьому випадку визначити кількість надурочних годин?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі