№42

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2020/№ 42 Інші номери журналу ›
  • Проєкт Держбюджету-2021 прийнято у першому читанні За повідомленням Інформаційного управління Апарату ВРУ (iportal.rada.gov.ua), Верховна Рада України за результатами розгляду у першому читанні проєкту Закону України про Державний бюджет України на 2021 рік № 4000, поданого Кабміном, схвалила висновки та пропозиції до цього проєкту як Бюджетні висновки Верховної Ради України.
  • Вносимо зміни до кошторису: як, коли, приклад Ефективне, раціональне та за цільовим призначенням використання бюджетних коштів — це важливіша задача для кожної бюджетної установи. Для цього, зокрема, потрібно постійно аналізувати, чи збігаються фактичні потреби установи із затвердженими до кінця року асигнуваннями. Такий аналіз надає можливість зрозуміти, чи правильно були визначені установою потреби в бюджетних коштах на момент планування та затвердження кошторису та, у разі необхідності, здійснити своєчасний перерозподіл асигнувань поточного року. Як його робити, будемо розбиратися разом у цьому матеріалі.
  • Усуваємо наслідки негоди: здійснюємо видатки та відображаємо в обліку У цьому матеріалі ми продовжуємо розглядати питання, пов’язані з усуненням наслідків негоди, а саме з’ясуємо, за рахунок яких джерел ліквідують наслідки надзвичайних ситуацій та відшкодовують збитків потерпілим особам. Також розберемо на прикладах порядок відображення в бухгалтерському обліку операцій, пов’язаних із знищенням та пошкодженням майна в результаті негоди.
  • Додаткова гурткова робота: як оплачувати та з яких джерел? З 1 вересня 2020 року прибиральницю службових приміщень ЗСО, яка отримує доплату за бібліотечну роботу (освіта базова вища, бібліотекар), довантажили 1 год. гурткової роботи. За яким тарифним розрядом проводити оплату праці за таку роботу? З яких джерел вона фінансується: з місцевого бюджету чи за рахунок освітньої субвенції?
  • Оператор котельні — новачок: лікарняні і тест «на сезонність» 19.10.2020 р. з оператором котельні оформлено строковий трудовий договір на період опалювального сезону. Уже за тиждень він захворів. Чи є якісь особливості в оплаті лікарняного? Чи належить оператор котельні до сезонних працівників?
  • Повний → неповний робочий час: як розрахувати лікарняні? Працівника бюджетної установи було прийнято на роботу 27 липня 2020 року. У вересні 2020 року йому встановили неповний робочий час. З 2 по 6 листопада він хворів (5 к. дн.). Загальний страховий стаж працівника становить 7 років 3 місяці. Страховий стаж за останні 12 місяців перед настанням непрацездатності — менше 6 місяців. Як розрахувати середню зарплату для оплати лікарняного? Чи потрібно обмежуючі показники розраховувати з урахуванням зайнятості?
  • Один день відпрацював і захворів: як визначити розрахунковий період? Працівника бюджетної установи прийнято на роботу з 6 листопада 2020 року (7 та 8 листопада — вихідні дні), а вже 9 листопада він захворів. Його посадовий оклад становить 5051 грн. Як визначити розрахунковий період у зазначеному випадку та обчислити середньоденну зарплату?
  • Лікарняний від лікаря-ФОП: чи приймати до оплати? Працівник надав до установи листок непрацездатності, який виданий лікарем-ФОП. Чи можна приймати до оплати такий лікарняний? Чи є якісь обмеження у цій ситуації?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі