№7

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2021/№ 7 Інші номери журналу ›
  • Оренда БЕЗ аукціону для «спортзакладів» Нещодавно суб’єкти сфери фізкультури і спорту отримали право орендувати державне та комунальне майно без проведення аукціону.
  • Забезпечувальний депозит: що показуємо в обліку та звітності Нещодавно ми розповідали вам про такий платіж, як забезпечувальний депозит. Докладніше про умови його надання, збереження та повернення читайте у статті «Забезпечувальний депозит при оренді: що за платіж» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2021, № 6, с. 19). Цього разу розглянемо практичний бік питання. Розповімо, як вести бухгалтерський облік забезпечувального депозиту орендарю та орендодавцю. І звісно ж, торкнемося питання відображення цих операцій у фінансовій та бюджетній звітності.
  • Суміщення & «шкідливе» підвищення: чи можна поєднати? Фахівцю із соціальної роботи терцентру встановлене підвищення посадового окладу на 15 % у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці. З 1 лютого 2021 року керівник терцентру встановив зазначеному працівнику доплату за суміщення посади соціального працівника у розмірі 30 % посадового окладу. Чи враховувати при нарахуванні такої доплати наявне у працівника підвищення за «шкідливість»?
  • «Чужих дітей не буває»: ПСП усиновлювачам та опікунам На жаль, трапляється, що діти лишаються без батьківської опіки. Та недарма кажуть: «чужих дітей не буває». Є добрі люди, які всиновлюють дітей, стають для них опікунами. Якщо у вас є такі працівники, пам’ятайте: вони мають право на «дитячу» ПСП. Детальніше про це — у нашій статті.
  • ПСП-2021: актуальні запитання У першому номері нашого журналу за 2021 рік ми розмістили «загальний» матеріал стосовно ПСП на цей рік. У ньому наведено оновлені розміри ПСП та граничного доходу, що дає право на її застосування. Цього разу пропонуємо добірку актуальних ПСП-запитань та аргументовані відповіді на них.
  • Тривала відсутність + підвищення кваліфікації: рахуємо «середню» правильно Працівник бюджетної установи з 1 жовтня по 27 грудня 2020 року перебував у відпустці без збереження зарплати. З 28 грудня 2020 року по 31 січня 2021 року він — хворів. З 8 по 12 лютого 2021 року його направлено на курси підвищення кваліфікації. Оклад працівника — 4619 грн. Як розрахувати середню зарплату для оплати періоду навчання?
  • Індексація зарплати — 2021: топ-10 правил Щоб правильно визначити суму індексації, потрібно знати основні правила її нарахування. Тому ми підготували для вас топ-10 «індексаційних» правил. Про тонкощі їх застосування розповімо у цій статті.
  • Чи індексувати зарплату в лютому? Мало хто з працівників бюджетних установ отримав підвищення посадових окладів з 1 січня 2021 року. То як бути з індексацією зарплати у лютому? Відповідь на це запитання — у сьогоднішній статті.
  • Земподаток: хітова десятка ситуацій Традиційно на початку року час замислитись про звітування щодо земельного податку. Яких конкретно бюджетних установ це стосується? Як зробити все правильно та вчасно? Відповіді на ці запитання ви знайдете у нашому матеріалі.
  • Пільги із земельного податку: код пільги та підстави
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі