№10

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2021/№ 10 Інші номери журналу ›
  • ЄСВ-звітність: коли можна звітувати за «старою» формою? 26 лютого набув чинності наказ № 814. Він передбачає можливість звітування з ЄСВ за «старими» формами.
  • Електронна декларація: 10 топових порад У розпалі кампанія електронного публічного декларування доходів і майна. Сьогодні поговоримо про «щорічну» декларацію. Адже із нею має справу практично кожен суб’єкт декларування. Якщо ви ще не встигли відзвітувати, то дослухайтесь до наших порад. І все у вас вийде на «відмінно».
  • Пролонгуємо договір оренди: три підказки від ФДМУ Якщо ще торік можливість продажу права оренди на електронному аукціоні виглядала майже революційно, то сьогодні цим уже нікого не здивуєш. Наразі гравці цього ринку переймаються питаннями продовження договорів оренди за результатами електронного аукціону. На три головні запитання з цього приводу відповів ФДМУ у своєму листі від 03.02.2021 р. № 10-16-2221.
  • Ремонт об’єкта оренди коштом орендаря Бюджетна установа в минулому році уклала договір оренди частини приміщення з іншою бюджетною установою. При цьому установа-орендар фінансується з обласного бюджету, а орендодавець — з міського. Орендоване приміщення знаходиться на останньому поверсі будівлі. Нещодавно почав протікати дах. Чи має право установа-орендар здійснити витрати на ремонт такого приміщення (відремонтувати дах)?
  • Металеві сейфи: списуємо та реалізуємо брухт Сейфи — металеві, вогнестійкі та протизламні. Такі, вочевидь, є в кожній установі. Одні й досі служать вірою та правдою, а інші — похмуро стоять у кутку і лишень збирають пил. Час позбутися сталевих «велетнів», які відпрацювали своє. Але як правильно їх списати? Чи обов’язково здавати списані сейфи спеціалізованому підприємству? Як оформити та відображати в обліку передачу сейфів? І найцікавіше: на які цілі можна використовувати отримані від реалізації кошти? Відповіді на ці запитання — у нашій статті.
  • Комп + софт від благодійника: що в бухобліку Бюджетна установа отримала благодійну допомогу — комп’ютерну техніку з так званим софтом — встановленим ПЗ (операційна система Microsoft Windows та графічний редактор Photoshop). При цьому в документах, наданих благодійником, вартість комп’ютерної техніки та програмного забезпечення зазначено окремими сумами. Чи потрібно збільшувати первісну вартість комп’ютера на вартість таких програм? Чи вважається таке програмне забезпечення нематеріальними активами? Чи потрібно його оприбутковувати на позабалансовий субрахунок? Як правильно відобразити таку операцію в бухобліку?
  • Позачергова атестація вчителя: зі спеціаліста на вищу категорію Учитель гімназії викладає економіку та іноземну мову. Він працює у закладі освіти 2 роки і має диплом магістра філології з англійської мови та науковий ступінь кандидата економічних наук. При прийомі на роботу йому було присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст», оскільки він не мав досвіду роботи у ЗСО (понад 10 років) на посадах асистента, старшого викладача й доцента. Чи може він пройти позачергову атестацію? Яку кваліфікаційну категорію йому можна присвоїти за кожним із предметів, які він викладає за фахом?
  • Корекційні заняття: оформлюємо та оплачуємо Хто може проводити додаткові психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові заняття? Як розрахувати ставку плати за проведення таких занять? Чи відрізняється вона для штатних працівників і сторонніх фахівців?
  • Спецобмеження для лікарняних: застосовуємо на практиці Працівника прийнято на роботу з 21 вересня 2020 року. З 17 по 28 лютого 2021 року він хворів. З 1 по 30 листопада 2020 року працівник перебував у відпустці за свій рахунок. Останні 2 роки перед прийняттям до нашої установи він ніде не працював. Його загальний страховий стаж становить 5 років 3 місяці. Як правильно розрахувати суму лікарняних?
  • Індексуємо зарплату у березні 2021 року На березневу індексацію впливає індекс інфляції за січень 2021 року. Він становить 101,3 %. То якими будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за березень 2021 року? Читайте у нашій статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі