№38

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2021/№ 38 Інші номери журналу ›
  • Чергові зміни в е-лікарняних Із 1 жовтня 2021 року таки відбувся загальний перехід на електронні лікарняні листки.
  • Оформлення первинних документів за новим ДСТУ: що думає Мінфін? Чи дотримуватись ДСТУ 4163:2020 при оформленні бухпервинки?
  • Чекаємо на зміни до нацстандартів з бухобліку Мінфін підготував низку змін до трьох національних стандартів з бухобліку. Проєкт відповідного наказу розміщено на офіційному сайті Міністерства1. Які з нацстандартів зазнають змін та що цікавого у цих змінах, розповімо далі.
  • Індексація орендної плати: рахуємо за новими правилами А ви знаєте, коли та як правильно слід індексувати орендну плату за новими правилами? Ні, тоді наша стаття для вас. А пояснення і числові приклади допоможуть остаточно розібратися у цьому питанні.
  • Звільнені ПДВ-операції: заповнюємо додаток Д5 правильно Установи — платники ПДВ подають інформацію про операції, звільнені від ПДВ, в окремому додатку до декларації з ПДВ — додатку Д5. Які саме дані слід зазначати в цьому додатку? Як правильно розрахувати суму ПДВ-пільги? Про це — у нашому матеріалі.
  • «Середня» при поновленні: нюанси оподаткування та звітування Трапляються випадки, коли невдоволений звільненням із займаної посади працівник оскаржує процедуру звільнення у суді. Та нерідко Феміда стає на бік працівника і зобов’язує роботодавця поновити його і виплатити середній заробіток за час вимушеного прогулу. Який порядок оподаткування такої виплати та як відображати її у звітності, розповімо у цій статті.
  • Інвентаризація-2021: готуємося до проведення Як правильно оформити наказ про проведення річної інвентаризації? В які строки проводити інвентаризацію та станом на яку дату? Як бути, якщо декілька членів інвентаризаційної комісії на лікарняному? Чи можна провести інвентаризацію за відсутності матеріально відповідальної особи? Відповіді на ці та інші запитання — у нашій статті.
  • Е-лікарняні: гарячі запитання Загальний перехід на е-лікарняні відбувся 1 жовтня 2021 року. Проте МОЗ продовжує удосконалювати нормативну базу у цьому аспекті. Та й не дивно, адже сервіс функціонування електронних лікарняних та медвисновків і досі далекий від досконалості. Саме через це виникає купа запитань. Сьогодні відповімо на найбільш поширені з них.
  • Індексуємо зарплату у жовтні 2021 року На жовтневу індексацію впливає індекс інфляції за серпень 2021 року. Він становить 99,8 %. Якими будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати у жовтні 2021 року? Традиційно, відповідь — у нашій статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі