№52-53

Бухгалтерський тиждень, грудень, 2018/№ 52-53 Інші номери журналу ›
  • Зустрічаємо оновлену прибуткову декларацію Наказ Мінфіну від 19.10.18 р. № 842 «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств»
  • Внески до додаткового капіталу — дохід юрособи на ЄП?! Лист ГУ ДФС у Полтавській обл. від 23.11.18 р. № 4929/ІПК/16-31-12-04-23
  • Хвороба несподівано нагрянула… після закінчення зміни Лист ФСС від 10.09.18 р. № 6-14/Н-1231з-1589
  • Прострочена сплата ЄСВ — нетриваюче порушення Постанова ВСУ від 11.12.18 р. у справі № 242/924/17
  • «Святковий» режим роботи банків НБУ встановив такий режим роботи системи електронних платежів (СЕП) і банківської системи:
  • НБУ продовжив обов’язковий продаж інвалюти НБУ вчергове — тепер на період до 06.02.19 р. включно продовжив обов’язковий продаж час тини валютних надходжень. Розмір частки обов’язкового продажу залишений на рівні 50 %.
  • Податкова знижка з ПДФО: більше рівнів освіти Мінфін вніс зміни до Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої його наказом від 02.10.15 р. № 859.
  • Нові ознаки доходів у довіднику для форми № 1ДФ Нарешті усі колишні зміни, які були внесені до ПДФОшного розділу IV ПКУ, Мінфін врахував у Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (виплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженому наказом Мінфіну від 13.01.15 р. № 4.
  • Календар тижня
  • Інформація про ризикову операцію — підстава для блокування ПН Останнім часом почастішали випадки блокування податкових накладних (ПН) / розрахунків коригування (РК) на підставі п.п. 1.6 Критеріїв ризиковості платника податку (див. нижче), а саме — «наявна податкова інформація, що свідчить про наявність ознак здійснення ризикових операцій платником». Поговоримо про це детальніше.
  • Як округлювати показники ПН? Фіскали в категорії 101.15 ЗІР ДФСУ нагадали правила округлення показників у табличній частині податкової накладної (ПН). Оскільки ця тема, як і раніше, не втрачає своєї актуальності, у сьогоднішній статті ще раз нагадаємо основні постулати ПН-округлень.
  • Облік депозитних операцій: коротко про найголовніше Тимчасово вільні кошти краще за все зберігати на депозиті у банку. Так вони не лежатимуть «мертвим вантажем», а стануть приносити прибуток у вигляді процентів. Ну а про правила обліку операцій з депозитами ми розповімо вам у цій статті.
  • Випускаємо дослідні зразки Один з етапів, що передують серійному або масовому випуску нової продукції, — виробництво дослідних (експериментальних) зразків. Як облікувати витрати на випуск зразків, розповімо в цій статті.
  • «Наліво» на службовому авто Водій підприємства просить дозволити йому використати службовий автомобіль у вихідні дні за сімейними обставинами (разово для похоронів родича). Як це правильно оформити і відобразити в обліку?
  • Календар бухгалтера на січень 2019 року
  • Робота у святкові (неробочі), вихідні дні. Особливості оплати Трудове життя умовно поділяється на робочий і неробочий час. У робочий час працівник виконує свої трудові обов’язки. Решту часу він відпочиває (час відпочинку). Це вихідні дні, святкові (неробочі) дні, відпустка тощо. Але іноді виробнича необхідність змушує працівників виходити на роботу у вихідні, а також у святкові та неробочі дні. Як оплатити такі дні роботи при підсумованому обліку робочого часу, ви дізнаєтеся із статті.
  • Оплачуємо надурочні години В ідеалі надурочних годин у працівників бути не повинно. Але ситуації бувають різними, й у працівників може виникнути «переробка». При підсумованому обліку робочого часу надурочними годинами нікого не здивуєш. А ось як оплатити роботу понад норму, зараз дізнаєтеся.
  • Перерахунок ПДФО: як його провести у 2018 році Разом із новорічними святами настає і час нараховувати зарплату за останній місяць цього року — грудень. А це означає, що усім роботодавцям, у тому числі і фізичним особам — підприємцям (ФОП), саме час провести перерахунок ПДФО. Його мета — перевірка правильності оподаткування доходів, нарахованих (виплачених, наданих) працівникам у вигляді зарплати. Які моменти треба врахувати при проведенні річного перерахунку? Як правильно його провести у 2018 році? Про це далі.
  • Графік відпусток: складаємо вже зараз На початку нового року саме час буде зайнятися складанням графіка відпусток на 2019 рік. Про те, як правильно його скласти та яка відповідальність передбачена за відсутність графіка відпусток, — наша «нагадувалка».
  • Ліки і медвироби: ФОП на ЄП тепер з РРО З наступного року розширюється коло фізичних осіб — підприємців (ФОП) — платників єдиного податку (ЄП), зобов’язаних застосовувати РРО. Про цей новорічний фіскальний «подарунок» попереджаємо наших читачів.
  • ФОП-загальносистемник продає ОЗ: як відобразити дохід? Усе майно фізичної особи — підприємця (ФОП), яке відповідає визначенню основних засобів (ОЗ), умовно можна розділити на 2 великі категорії, що різняться тим, чи потрібно реєструвати право власності: 1) потрібно — наприклад, нерухомість або автомобіль і 2) не потрібно — наприклад, комп’ютер, верстат, вітрина тощо. Сьогодні йтиметься про другу категорію: як відобразити дохід у Книзі обліку доходів і витрат та в декларації про доходи. Є всього два варіанти.
  • Спрощенка у ФОП: рік 2019-й Останні декілька років фізичні особи — підприємці (ФОП) — спрощенці весь час у напруженні: чи не скасують єдиний податок (ЄП)? На щастя, цього року спрощенку не зачепили. Отже, напередодні Нового року ми ще раз згадаємо базові правила роботи на спрощенці і поговоримо про можливі зміни.
  • Підприємство придбало послуги у ФОП на ЄП групи 2 Підприємство придбало послуги в фізичної особи — підприємця (ФОП) на єдиному податку (ЄП) групи 2. Підкажіть, якими є податкові наслідки цієї госпоперації для підприємства?
  • Воєнний стан = форс-мажор? Оскільки заходи у межах воєнного стану можуть торкнутися і бізнесу, то чи може режим воєнного стану вважатися форс-мажором?
  • Працівник звільнився протягом облікового періоду На підприємстві працюють сторожі, для яких установлено підсумований облік робочого часу. Обліковий період — рік. Сторож звільнився 30.11.18 р., тобто до закінчення облікового періоду. За період з 01.01.18 р. по 30.11.18 р. включно він відпрацював 1909 годин. Оклад — 4500 грн. Чи потрібно за таким працівником визначати надурочні години? Якщо так, то яким чином?
  • Коригуємо норму робочого часу у разі хвороби чи відпустки Як розрахувати кількість надурочних годин для працівника з підсумованим обліком робочого часу, якщо у розрахунковому періоді він хворів чи був у відпустці?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі