№1

Бухгалтер 911, вересень, 2014/№ 1 Інші номери журналу ›
  • Середній заробіток мобілізованих та ЄСВ Наші працівники покликані на військову службу у зв'язку з мобілізацією. На підприємстві їм нараховують виплати у розмірі середнього заробітку. Чи потрібно справляти з таких виплат ЄСВ?
  • Не роздрукували три чеки РРО Лист ДФСУ від 31.07.2014 р. № 862/7/99-99-22-06-03-17/34
  • Графи 6 — 12 ПН Лист Головного Управління Міндоходів у м. Києві від 12.08.2014 р. № 7323/10/26-15-11-01-6. Столичні податківці «об'єднали» у листі дві консультації з підкатегорії 101.19 БЗ. Обидві вони (і відповідно лист) присвячені одному питанню — кількості знаків після коми у графах податкової накладної (далі — ПН), призначених для відображення кількісних і вартісних показників.
  • Мораторій на перевірки: кого ж він стосується? У серпні нардепи запровадили заборону на проведення перевірок. Це, звичайно, класно. Тільки прописали вони її неначе «між іншим» — однією пропозицією в Законі України від 31.07.2014 р. № 1622-VII (див. нижче). Мабуть, цього разу народні обранці вирішили керуватися принципом «стислість — сестра таланту». Ну що ж... давайте поглянемо, чи багато таланту вони проявили цього разу.
  • «Зима стукає у вікно»: утеплюємо офісні та інші приміщення Нинішній опалювальний сезон буде непростим. Тому багато хто задумався, як утеплити свої приміщення та забезпечити комфортні умови праці для працівників. Як варіант, можна утеплювати фасад будівлі, замінити вікна, установити індивідуальну систему опалення або придбати пару-трійку обігрівачів. Зі статті ви довідаєтеся, як обліковувати витрати на такі заходи.
  • Зберігати чи не зберігати? Знищення документів до податкової перевірки Є такі щасливці, до офісу яких нога податкового інспектора не ступала по п'ять, а то й більше років. Здавалося б, що ще потрібно для підприємницького щастя? Але настає момент, коли масивні теки з документами, що накопичилися за такий тривалий час, змушують задатися питанням про те, чи можна їх знищити, так і не дочекавшись візиту податківців.
  • Сплатили військовий збір за липень: як зарахувати цю суму? При виплаті зарплати за липень ми на вимогу банку сплатили військовий збір. Пізніше з'ясувалося, що за цей період його можна було не сплачувати. Чи можемо ми не утримувати ці суми із зарплати працівників за другу половину вересня, а зарахувати вже сплачену суму збору?
  • Дохід виплачено в одному періоді, а нараховано — в іншому Наше підприємство регулярно виплачує дохід підприємцю. У вересні на його прохання ми виплатили йому невеликий аванс за жовтень. Чи потрібно в цьому випадку дотримувати рівність граф 3а і 3 у формі № 1ДФ?
  • Як «відкосити» від індексації зарплати Бухгалтерія не хоче займатися досить трудомісткою процедурою розрахунку сум індексації щодо кожного працівника. Що зробити для того, щоб і працівника не образити, і постійно не обчислювати ці копійки?
  • «Податковокредитні» документи: були, та спливли... Що робити підприємству, якщо загублені, пошкоджені або достроково знищені документи, що підтверджують податковий кредит з ПДВ? Чи можливо відновити документи, що зникли? Які податкові наслідки «безповоротної» втрати? Чи можна притягнути до відповідальності осіб, винних у цьому?
  • Надлишки за підсумками інвентаризації
  • Адреса продавця у ПН ≠ фактичне місцезнаходження Вам доводилося стикатися з невідповідністю фактичного місцезнаходження юрадресі? Тоді ви добре відчуваєте в цьому тривожний сигнал. Найчастіше джерелом переживань є податківці. Цей випадок — не виняток: відсутність продавця за адресою його держреєстрації, вказаною у виданій ним податковій накладній, стала при перевірці приводом для невизнання податкового кредиту у покупця.
  • Авто-мобілізація: куди подіти водія? Автомобіль, який належить підприємству, був включений до мобілізаційного плану і тимчасово залучений для забезпечення потреб Збройних Сил України. Що робити з водієм, який працював на цьому автомобілі?
  • БАНКопад-2014: як не втратити свої гроші? Одна з бід, що звалилися на український бізнес у 2014 році, — чергова банківська криза. У результаті діяльність деяких банків почала «кульгати», а на деяких повис ярлик «тимчасова адміністрація». Що ж робити, якщо це сталося і з банком, який обслуговує вас?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі