№22

Бухгалтер 911, травень, 2015/№22 Інші номери журналу ›
  • Можуть же, коли захочуть... Строк подання форми 4 продовжили У минулому номері ми попереджали, що на розгляді ВРУ є два законопроекти, мета яких — продовжити граничний строк подання форми 4. І дуже добре, що нардепи не зволікали. Вже 21 травня вони прийняли один із цих документів, у понеділок його підписав Президент і наступного дня документ опублікували («Голос України», 2015, № 91). Оце так оперативність (тут не без іронії)!
  • New Звіт з ЄСВ: не пройшло і півроку За новими правилами адміністрування ЄСВ ми живемо вже 5 місяців. А ось нова форма звітності з’явилася тільки наприкінці квітня. При цьому вперше звітувати за нею будемо за підсумками травня. Ну що, готові дізнатися про «новачка»? Тоді вперед!
  • «Готуємося до повномасштабного»: важливі аспекти впровадження СЕА ПДВ з 01.07.2015 р. Наближається значуща дата для всіх платників ПДВ — 01.07.2015 р. Це час, коли система електронного адміністрування ПДВ запрацює на повну силу. До чого готуватися і що можна заздалегідь зробити — про це сьогоднішня стаття.
  • Електронна первинка: знайомимося ближче Хоча… багато хто вже познайомився настільки близько, що можна б і поменше (великий привіт електронному адмініструванню ПДВ). Але все-таки, як і у будь-якій іншій темі, в цій також залишаються свої загадки. Приміром, як і скільки зберігати електронні документи, в якому порядку їх надавати перевіряючим тощо. Запрошуємо вас розгадати їх разом!
  • Компенсація середнього заробітку мобілізованих: «А ДФСУ проти...» Так-так, вам не здалося. Знову йдеться про середній заробіток мобілізованих працівників. Що ж поробиш, якщо і з появою кабмінівського порядку компенсації податківці продовжують «розбурхувати» нас своєю позицією щодо порядку оподаткування цієї виплати. Що цього разу?
  • Виплати мобілізованим за січень — лютий 2015 року: без ПДФО, ВЗ Підприємство отримало з бюджету компенсацію середнього заробітку мобілізованих працівників за січень та лютий 2015 року. Чи можна проводити перерахунок утриманого з такої виплати ПДФО і ВЗ?
  • Працівник витратив гроші підприємства на особисті потреби У житті підприємства зустрічаються різні, подеколи навіть безглузді, ситуації. Наприклад, директор, оплачуючи особисті витрати, помилково розплатився за них корпоративною карткою. Ну або інша ситуація — працівник в особистих цілях користувався мобільним Інтернетом з корпоративного телефону. Що робити бухгалтеру в таких ситуаціях?
  • «Подвійна радість»: якщо відкрито два електронні ПДВ-рахунки Що робити, якщо відкрито два електронні рахунки з адміністрування ПДВ? Вийшло, що після анулювання ПДВ-реєстрації рахунок ще не закритий. Але після повторної ПДВ-реєстрації нам відкрили новий рахунок.
  • Іноземець не може бути сумісником Чи можна прийняти працівника за сумісництвом на підставі дозволу, виданого на інше підприємство?
  • Лийся, пиво пінне: як бути з РРО і дещо про торгівлю пивом на розлив З 01.07.2015 р. пиво стане алкогольним напоєм. У зв’язку з цією «подією» у ППЄПів групи 2, які звільнені від застосування касових апаратів до кінця року, виникає запитання: а як бути з РРО на торгівлю пивом? Чи потрібний у цьому разі касовий апарат, чи можна якось обійтися без нього? Давайте розбиратися. А заразом на прохання читачів торкнемося ще пари актуальних запитань щодо торгівлі пивом, у тому числі на розлив.
  • Водний звіт — раз на рік! Як ф. № 2-ТП (водгосп) «укрупнилася» Одначе, тенденція! «Стара знайома» форма № 2-ТП (водгосп) «змінила імідж». Серед іншого вона перейшла на «річні рейки». Сталося це вже після подання за I квартал. Тому його закрили по-старому. А далі... Читайте у статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі