№15

Бухгалтер 911, квітень, 2016/№15 Інші номери журналу ›
  • «Індексаційні» похибки: нюанси виправлення Проведення індексації — процес трудомісткий. Тому не дивно, що бухгалтер може заплутатися в нюансах і допустити помилки. На щастя, їх можна безболісно виправити. Як саме це зробити, читайте в нашій статті.
  • Кредиторська заборгованість зі строком позовної давності, що минув: облікові аспекти та не лише У цій статті відповіді на актуальні запитання, пов’язані з простроченою кредиторською заборгованістю (далі — КЗ), зможуть знайти усі — підприємства — платники податків і на загальній системі (далі — ЗС), і на єдиному податку (ЮРЄПи), фізособи-підприємці на загальній системі (ФОП-ЗС) і на єдиному податку (ППЄПи). Також розглянемо нюанси списання простроченої КЗ у зовнішньоекономічній діяльності (ЗЕД).
  • ПДВ-рахунок — зарахування/списання коштів: життєві ситуації У сьогоднішній статті дамо відповідь на «гарячі» запитання наших читачів, пов’язані із зарахуванням і списанням коштів з електронного ПДВ-рахунка.
  • Про стикування старої та нової форм податкової накладної З 1 квітня діють нова форма та Порядок заповнення податкових накладних (ПН)*, а також нове правило, що всі ПН реєструються за формою, що діє на момент їх реєстрації. Але без проблем в перехідний період не обійшлося: березневі ПН реєструвалися у квітні як за новою, так і за старою формою. Тепер виникло запитання — що робити з ПН, зареєстрованими за старою формою? Про це та інші перехідні моменти — читайте в нашій статті.
  • Граничний строк реєстрації податкових накладних: Мінфін за 365 днів Нещодавно Мінфін у черговий раз звернувся до податківців з вимогою переглянути максимально можливі строки реєстрації податкових накладних (ПН) в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН). Чим аргументує свою позицію Мінфін і чому податківці з нею не погоджуються, розберемося в сьогоднішній статті.
  • Продаж майнових прав на житло — перше постачання для цілей ПДВ Застосуванню житлової ПДВ-пільги згідно з п.п. 197.1.14 ПКУ присвячене чимало роз’яснень ДФСУ — у тому числі «докодексних». Однак, на жаль, ясності в цьому питанні все ще обмаль, тим більше що більшість з таких консультацій суперечать одна одній. Сьогодні ми розглянемо висновок податківців щодо її застосування, наданий ними в одній з індивідуальних податкових консультацій (лист ДФСУ від 21.03.2016 р. № 6091/6/99-99/903-62-15).
  • ПН не зареєстрована в ЄРПН: коли списувати податковий кредит Постачальник — платник ПДВ вже майже півроку не реєструє податкову накладну (ПН). Є підозри, що це так і залишиться незробленим. Коли та куди списувати цю суму ПДВ?
  • Без екоподатку: коли не обійтися без заяви Існує «загальне» звільнення від подання податкової звітності у зв’язку з відсутністю об’єктів оподаткування і показників, що підлягають декларуванню, у п. 49.2 ПКУ. Є виняток із нього — у п. 49.21 ПКУ. І є «спецправило» для платників екоподатку в п. 250.9 ПКУ. Саме час про все це поговорити.
  • Громадянська декларація про доходи: момент відповідальності У журналі «Бухгалтер 911», 2016, № 13, с. 6 ви ознайомилися з премудростями заповнення та подання декларації про майновий стан і доходи. Залишилося зовсім небагато — усе це довести «до переможного кінця». Сьогодні давайте поговоримо про те, що буде, якщо нам це зробити усе ж таки щось перешкодить. Якщо у строк не донесемо, не сплатимо... В яку «копієчку» нам усе це виллється?
  • «Трансфертний» звіт: готуємося до подання за новою формою Звіт про контрольовані операції (далі — звіт) за 2015 рік потрібно подати до 1 травня, тобто не пізніше п’ятниці, 29 квітня. Використовувати при цьому потрібно нову його форму, що відрізняється від своєї попередниці. У відмінностях і розбиратимемося.
  • Індексуємо зарплату за квітень 2016 року Знову на порядку денному у нас індексація, а саме готові показники для квітня 2016 року.
  • «…З душі верне...»: унесення єдиноподатником коштів на рахунок Часто буває, що підприємцю бракує коштів на поточному рахунку. І він поповнює його готівкою. Усе б нічого, але податківці прирівнюють це до отримання доходу. Чи слухатися їх? Про це зараз і поговоримо.
  • Підприємець отримав допомогу із соцстраху. Потрібно відзвітувати! Ви є фізособою-підприємцем (ФОП) і отримали лікарняні або декретні «на себе» з Фонду соціального страхування з тимчасової непрацездатності (ФСС)? Тоді не забудьте подати Звіт до цього Фонду. Що це за Звіт та як його заповнити? Далі розповімо.
  • Єдиноподатник-орендодавець і земподаток: «крен» у фіскальний бік Протягом багатьох років податківці марили, щоб фізособи-підприємці (ФОП) на єдиному податку (ЄП) при наданні нерухомості в оренду втрачали своє право не сплачувати земельний податок за земділянки під такою нерухомістю. Однак суди їм протистояли. У результаті податківці таки здалися. Однак цілком несподівано ініціативу перехопив суд! Невже єдиноподатникам-орендодавцям тепер ще й земельний податок сплачувати доведеться?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі