№7

Бухгалтер 911, лютий, 2016/№7 Інші номери журналу ›
  • Нова декларація з ПДВ: заповнюємо «оновлений» додаток Д2 Мабуть, одним з найбільш складних моментів у заповненні декларації з ПДВ за січень* стане заповнення «реінкарнованого» додатка Д2. У ньому доведеться розшифровувати залишки від’ємного значення (ВЗ), які включаються в рахунок ПК наступних періодів. Причому робити це потрібно не лише в розрізі періодів виникнення ВЗ, а і в розрізі контрагентів. Як заповнювати «оновлений» додаток Д2, сьогодні й розберемося.
  • Зустрічаємо нову ПН Услід за новою декларацією з ПДВ Мінфін вирішив «потішити» платників ПДВ новою формою ПН і порядком її заповнення. Затверджені вони наказом від 31.12.2015 р. № 1307. Огляд новинок — у сьогоднішній статті.
  • Сільгоспдекларація з ПДВ для спецрежимника: заповнюємо Продовжуємо знайомство з новою формою декларації з ПДВ. Розглянемо нюанси заповнення спецрежимної декларації з ПДВ.
  • Податок на нерухомість для фізичних осіб: що врахувати, на що звернути увагу Правила обчислення та сплати нерухомподатку для фіз- та юросіб відрізняються досить суттєво. Тому є сенс присвятити окремий матеріал саме фізичним особам (нюанси для ФОП не розглядатимемо — це тема окремої розмови). Скільки, коли та як доведеться сплатити за нерухомість у поточному році?
  • Дека з «роздрібного» акцизу за січень: обходимо «підводне каміння» Власне кажучи, таке «підводне каміння» в одному примірнику — це нова ставка «роздрібного» акцизу для продавців палива. З 01.01.2016 р. вона становить 0,042 €/л проданого пального. Які проблеми у зв’язку з цим звалилися на голову роздрібних торговців ПММ та як їх вирішити — розповімо в цій статті.
  • Паливна СЕА: На старт! Увага! Березень? З 01.03.2016 р. теоретично має запуститися СЕА реалізації палива (СЕАРП). Протягом березня вона функціонуватиме у тестовому режимі, а з квітня — у звичайному. Березень уже наближається. І багато хто починає вивчати нюанси цього нововведення. Допоможемо!
  • «Солдати підприємства»: колишні та теперішні Сьогодні ми з вами поговоримо про наших захисників — «солдатів підприємства», які були мобілізовані, призвані на строкову військову службу, пішли служити за контрактом. Чи потрібно сьогодні за такими працівниками зберігати місце роботи (посаду) і середній заробіток? Чи чекати на компенсацію середнього заробітку з бюджету? Як розраховувати лікарняні та відпускні тим з них, хто був демобілізований і повернувся працювати на рідне підприємство? Відповіді на ці запитання, шановні читачі, ви знайдете в цій статті.
  • Звіт про пільги vs «Річники» щодо прибутку «Як у звіті про пільги відобразити не перекритий за результатами 2015 року збиток 2014 року»? — це запитання нам надійшло від користувача порталу buhgalter911.com. Давайте ж розберемося!
  • Коефіцієнти та суми індексації за лютий 2016 року Як розрахувати коефіцієнти індексації для грошових доходів за лютий 2016 року? Чи застосовуватимемо в розрахунках новий поріг індексації — 103 %? Відповіді на ці запитання ви знайдете в цій статті.
  • Про долю ФОП — ЄСВ-добровольців з 01.01.2016 р. Вагомий плюс останньої mini-реформи — це, звичайно, зменшення ставки ЄСВ. За нарахуваннями 2016 року застосовуємо єдину (за деякими винятками) ставку — 22 %. Стосується це і сплати підприємцями (ФОП) ЄСВ «за себе». Але от запитання. А якщо у нас є чинний договір добровільного страхування про сплату ЄСВ за більш високими ставками: продовжувати сплачувати підвищений ЄСВ чи застосовувати нову ставку 22 %? Це й обговоримо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі