№40

Бухгалтер 911, вересень, 2016/№40 Інші номери журналу ›
  • Працівника прийняли, фіскалів не повідомили: коли вас можуть «наздогнати» штрафи На солодкий ЄСВ-пряник охочих «з тіні» знайшлося небагато? Значить, буде вам батіг… Тобто штрафи. Великі. У перевіряльників прокинувся максималізм. Давайте розберемося, наскільки «здоровий» у контролерів штрафний апетит.
  • Похорон співробітника: допомагає роботодавець. Різні варіанти — різне оподаткування Горе може постукати до будь-чийого дому. Страховки від нього немає. Ось і наш читач попросив допомогти розібратися в далеко не радісній ситуації. Помер працівник підприємства. Відповідно до наказу директора вартість ритуальних послуг було сплачено за рахунок коштів підприємства. Чи виникає в цьому випадку дохід, що обкладається ПДФО та військовим збором?
  • Мінбаза з ПДВ та звичайна ціна при перевірках Вважаємо, багато кому з платників ПДВ цікаво знати, якими підходами керуються податківці при доведенні невідповідності договірної ціни ринковій. Тому сьогодні пропонуємо вам ознайомитися з листом № 27600*. ДФСУ адресувало його податківцям на місцях як посібник з перевірки застосування звичайних цін при нарахуванні ПДВ.
  • Злощасні форми № 1-РА і № 1-РТ: нам спокій тільки сниться? Ось уже і вересень позаду. А форми алко- та тютюнової звітності для роздробу, що випробовують терпець та нервову систему бухгалтерів, усе ще не скасовано. Хоча усе нібито до того йдеться. Якщо не вдасться, то форми № 1-РА та № 1-РТ відсвяткують піврічний міні-ювілей. Тобто уже протягом півроку бухгалтери змушені їх заповнювати та подавати. І що ж, зміни знову оминають цю сферу?
  • Неприбутківці «на зламі часів»: ДФСУ тішить роз’ясненнями Появу Порядку ведення Реєстру неприбутківців (він же — Порядок № 440. Про нього і пропонуємо поговорити, попутно «зачепивши» деякі інші «неприбуткові» аспекти.
  • «Стій постій…», або ПДВ та плата за простій транспорту Підприємство уклало з перевізником договір на доставку товару покупцю. Внаслідок затримки з нашої вини з оформленням документів транспорт перевізника «застряг» у нас. За простій транспорту нам було виставлено додатковий рахунок. Як має вирішуватися питання з ПДВ за таким платежем?
  • «Орендні канікули», або Залік ремонту в рахунок орендних платежів Орендар з відома орендодавця здійснив переобладнання (поліпшення) об’єкта оренди. Витрати на таке переобладнання за взаємною домовленістю компенсуються орендарю шляхом зарахування в рахунок орендної плати. Як документально оформити та відобразити такі операції в обліку?
  • Чи стягується борг за виконавчим листом із суми лікарняних Із зарплати працівника згідно з судовим виконавчим листом утримується сума боргу на користь обленерго (борг за несплату за спожиту електроенергію). У жовтні-2016 працівник хворів (про що свідчить лікарняний лист), відповідно нараховано лікарняні. Чи здійснюється стягнення в рахунок погашення заборгованості за споживання електроенергії, передбаченої виконавчим листом, із суми лікарняних?
  • Не відповідати «за того хлопця», або Первинка — частина друга Так виходить, що питання первинних документів ми висвітлюємо вже третій номер поспіль, що набрала розголосу. Вона «дала добро» на проведення позапланових перевірок близько тисячі (!) юр- та фізосіб-підприємців, що вплуталися у відносини з підозрілими контрагентами.
  • ПДВ-запитання: коригуємо податкову накладну Тема ПДВ-коригувань та виправлення помилок у податкових накладних воістину невичерпна. Практика підкидає усе нові й нові ситуації. Тому сьогодні наводимо традиційні бліц-відповіді на ваші запитання з цієї теми*.
  • Рекламний розіграш призів: як оподаткувати дохід щасливчика Конкурси та розіграші призів залучають чимало людей, які сподіваються упіймати удачу за хвіст. А виробник або продавець таким чином рекламує свою продукцію (товар), стимулює попит на неї, внаслідок чого збільшує обсяги продажів і, звичайно, свої доходи. Цікаво, як правильно оформити такий захід документально? Що з оподаткуванням доходу щасливчика, який виграв приз? Давайте розбиратися.
  • Продаж автомобіля: «підводні камені» для юросіб-єдиноподатників «Старий друг краще нових двох». З автомобілями усе інакше. Тому і розлучаються підприємства зі «старими друзями на колесах» досить часто. Для платників податку на прибуток така операція, скажімо так, не вибивається із загального русла операцій. А от якщо ви єдиноподатник, у нетрях ПКУ для вас «зарився» сюрприз: легкові автомобілі, мотоцикли, автобуси та вантажівки — це підакцизні товари. А торгувати підакцизними товарами спрощенцям заборонено. Чи такі вже страшні ці обмеження? Чи можливий продаж автомобіля?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі