№14

Бухгалтер 911, квітень, 2019/№14 Інші номери журналу ›
  • Нові ознаки доходів у формі № 1ДФ Хто, як не бухгалтер, знає, наскільки часто змінюється наше податкове законодавство! ПКУ доповнюють новими нормами, вносять зміни до діючих, викладають такі норми в новій редакції, виключають їх… І в цьому кругообігу змін Порядок № 4*, що регламентує подання форми № 1ДФ, залишався непохитним статичним документом з 2015 року. Але «добралися» і до нього…
  • Уточнюємо ПДВ декларацію: розбір «класичних» помилок Помилки в ПДВ-деклараціях бувають різні. Сьогодні розберемо порядок виправлення «типових» помилок, які можуть «закрастися» в декларації з ПДВ: завищення/заниження податкових зобов’язань, виправлення від’ємного значення (що вплинуло/не вплинуло на розрахунки з бюджетом).
  • Новий Звіт до ФСС: треба? 1 квартал 2019 року добіг кінця. Стартує пора звітів. І серед доб­ре знайомого набору з’явився абсолютно новий Звіт до ФСС. Тож давайте з ним знайомитися.
  • «Кредитовий підзвіт»: позитив Мінфіну та ДФСУ На початку минулого року бухгалтерів сколихнула поява фіскального роз’яс­нення ДФСУ, в якому податківці стверджували, що сума компенсації працівникові витрачених ним особистих коштів на придбання для потреб підприємства товарів повинна обкладатися ПДФО і ВЗ*. Сьогодні є привід порадіти. Мінфін напоумив фіскалів. ДФСУ змінила свою позицію. Детальніше про це читайте далі.
  • Коригування відпускних при підвищенні окладу: думка Мінсоцполітики Незабаром розпочнеться відпускний сезон, а з ним підніметься хвиля популярності питань, пов’язаних з нарахуванням відпуск­них. Одне таке питання — проведення коригування від­пуск­них у зв’язку з підвищенням окладу (тарифної ставки) — ми розглянемо саме зараз. Є привід — лист Мінсоцполітики від 22.03.2019 р. № 382/0/206-19.
  • Перевірки ФССУ, або Знову на старт! З березня відновлено проведення планових перевірок страхувальників щодо використання ними коштів Фонду соціального страхування України (далі — ФССУ). Це й послугувало приводом для написання цієї статті. Чим керуються перевіряючі Фонду при проведенні своїх перевірок? Що корисно знати про них страхувальникам? Давайте разом знайдемо відповіді на ці важливі запитання.
  • Обліковуємо отриману безповоротну фіндопомогу Ситуація. Хочемо внести фіндопомогу на виплату зарплати, як безповоротну. Які тут є нюанси? Як обліковувати отриману безповоротну фіндопомогу?
  • Анулюємо «помилкові» ПН: запитання «з полів» Нещодавно ми з вами розбиралися з тим, як після прийняття «грудневих» змін до Порядку № 1307* анулюють «помилкові» («зайві») податкові накладні (ПН)**. Але в наших читачів з’явилися додаткові запитання щодо цієї теми. Обговоримо їх у цій статті.
  • Критерій чистих активів для підписання договору: запитання з життя З другої половини минулого року такий балансовий критерій, як чисті активи, набув сакрального значення не лише для бухгалтерів, а й для юристів та керівників. Адже тепер від їх розміру залежить правомочність директора на підписання договорів. При цьому час від часу ця норма породжує в юридично-бухгалтерській тусовці нові запитання. Сьогодні ми розберемо декілька з них.
  • Гроші у банку-банкрутові: як списати в обліку Підприємство у 2015 році визнано кредитором банку, що ліквідується, і включено до 7-ї черги. До цього дня заборгованість продовжує значитися на рахунку 377. Будучи малодохідником, підприємство резерв сумнівних боргів (РСБ) не нараховувало. Проте за підсумками 2018 року воно перевищило дохід у 20 млн грн. Чи потрібно нараховувати РСБ? Коли можна списати дебіторську заборгованість банку? Які податкові різниці чекають на підприємство?
  • Із ФОП розрахувалися карткою: оприбуткування виручки Єдиноподатник групи 2 застосовує фіскальний РРО. Готівкову виручку записує до Книги обліку доходів у день її одержання. Але, крім готівки, клієнти розраховуються з ним платіжними картками (через POS-термінал). Як правильно прибуткувати такі доходи: у день платежу чи в день, коли гроші фактично будуть зараховані на поточний рахунок підприємця? До 15.02.2019 р. записував у день платежу (за даними Z-звіту). А як правильно зараз?
  • Чи повинен підприємець вести військовий облік? З 14.02.2019 р. оновилися правила ведення військового обліку на підприємстві. І якщо з підприємствами (установами, організаціями) все більш-менш зрозуміло, то з підприємцями-роботодавцями, на жаль, ні. Чи зобов’язані вони вимагати військовий квиток при прийнятті громадянина на роботу? Чи потрібно подавати до військкомату дані про військовозобов’язаних? Чи є штрафи за відсутність військового обліку в підприємця? Розбираємося!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі