№34

Бухгалтер 911, серпень, 2019/№34 Інші номери журналу ›
  • Оренда чи позичка: що краще? Хочете передати або, навпаки, самі взяти в тимчасове користування майно? Тоді зазвичай укладають договір оренди або позички. Порівняємо обидва варіанти, щоб обрати привабливіший.
  • Що зміниться, якщо НБУ обмежить використання підприємницького прибутку Днями в підприємницькому середо­вищі прокотилася новина про те, що НБУ незабаром заборонить підприємцям оплачувати особисті витрати з підприємницького рахунку. НБУ, у свою чергу, божиться, що не має наміру обмежувати підприємців у використанні ними чесно заробленого прибутку. Ну а істина, як завжди, десь посередині. Поспішаємо ввести в курс справи наших читачів.
  • Куди платити штрафи і пеню? Часте запитання: на які рахунки платити штрафні санкції за неподання декларацій і несвоє­часну сплату єдиного податку? Оскільки подібні запитання трапляються доволі часто, в цій статті ми вирішили узагальнити інформацію про порядок сплати основних штрафних санкцій.
  • Працівник іде у відпустку: коли платити зарплату? Ситуація. Працівник іде у відпустку з 16.09.2019 р. по 29.09.2019 р. Строки виплати зарплати на підприємстві: 7-го і 22-го числа кожного місяця. Чи обов’язково разом з відпускними виплачувати працівникові аванс за вересень чи можна виплатити відразу всю вересневу зарплату в жовтні? Чи можна виплатити аванс у встановлений строк, якщо цей день для працівника не є робочим (він буде у відпустці)?
  • Запізнилися з розрахунком при звільненні: чи розраховувати середній заробіток за затримку Відомо, що розрахуватися з працівником потрібно в день звільнення. Але буває, з якихось причин остаточний розрахунок відбувається пізніше. І нехай би йшлося про тривалий проміжок. Але трапляється, що затримка відбувається всього на день або два. Чи потрібно розраховувати середній заробіток за дні затримки в тому чи іншому випадку? Як його правильно розрахувати? Давайте розберемося.
  • Зберігання пального в баку — без ліцензії! Про це на своєму порталі за­явила ДФСУ*. Висновок ніби як очевидний, але «ложка дьогтю» в цьому питанні все ж була присутньою. Тепер, виходить, одіозне роз’яснення в категорії 115.05 ЗІР більше не актуальне, хоча в ньому спочатку не було чіткості. Пропонуємо вам поговорити детальніше про цю заплутану історію.
  • Здаємо відходи металу: що з ПДВ? Наше підприємство закуповує метал і виготовляє з нього готову продукцію. У процесі виробництва з’являються металева стружка та інші відходи металу. Продаємо відходи, що утворилися, з ПДВ-пільгою. Чи потрібно донараховувати податкові зобов’язання з ПДВ згідно з п. 198.5 ПКУ або ст. 199 ПКУ?
  • Чи підтверджує ТТН відвантаження/оприбуткування товарів? ТТН-запитання протягом багатьох років не втрачають своєї актуальності. Сьогодні в нашому полі зору чергове таке запитання: чи достатньо ТТН для підтвердження відвантаження товарів у продавця й оприбуткування їх у покупця? Ну що ж, давайте розберемося.
  • Путівник строками оскарження рішень податківців Де можна прочитати: скільки днів дається між датою блокування податкової накладної, поданням першої партії документів на розблокування, далі скаргою і потім уже походом до суду? У статті нижче.
  • Безготівковий продаж холодильника: чи збережеться РРО-імунітет? Підприємець на єдиному податку має намір продати холодильник. Якщо провести продаж через банк, можна буде продовжувати працювати без РРО?
  • Календар бухгалтера Вересень-2019
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі