№41

Бухгалтер 911, жовтень, 2019/№41 Інші номери журналу ›
  • Фінзвітність за 9 місяців: важливі моменти Наближаються граничні строки складання фінансової звітності за 9 місяців 2019 року. Хто, коли та за якими формами її повинен подавати — про це йтиметься в статті. «Перчинка» — нововведення для малих підприємств.
  • Як відобразити в ЄСВ-звіті відсторновані лікарняні У минулому номері «Бухгалтер 911» ми розглядали питання правильного заповнення лікарняного листа*. А зараз розберемося із суміжною ситуацією: якщо лікарняні таки довелося відсторнувати. Чи загрожують у цьому випадку штрафні санкції? Як таке сторнування відобразити у Звіті з ЄСВ?
  • Коригування митної вартості товару: ПДВ особливості Ситуація. Ми імпортували товари. Митниця підвищила їх митну вартість і додатково нарахувала митні платежі. Нам надано 90 к. дн. на подання документів для підтвердження нашої вартості товару. Але в результаті документи не врахували. Плануємо подавати позов до суду. Як бути із сумою донарахованого ПДВ: брати в податковий кредит, а потім після рішення суду знімати? Як бути з «мінбазою» ПДВ при продажу імпортованих товарів? Чи додавати донараховані митні платежі до вартості товару?
  • І знову про дрібні гроші У минулому номері ми обговорили ребус, як виплатити зарплату без використання дрібних грошей*. А зараз розглянемо ще дві ситуації. Як бути, якщо аналогічна проблема виникла на етапі внесення до каси сум за авансовим звітом, здійснення розрахунків із фізособами за цивільно-правовими договорами.
  • «Туристичні» роз’яснення: що врахувати при заповненні декларації У попередньому номері нашого журналу ви «познайомилися» з оновленою декларацією з туристичного збору. Сьогодні — низка цікавих моментів, які стануть у пригоді не лише при складанні та поданні декларації, а й просто в процесі надання послуг туристам.
  • Заява про приєднання до «електронного» договору — корисні підказки Повноцінна електронна взаємодія з податківцями починається з договору про визнання електронних документів. Для того щоб його укласти, потрібно подати заяву про приєднання до договору. Цей крок здається дрібницею, але без нього налагодити електронний обмін документами з податківцями не вдасться. Тому у цій статті пропонуємо до вашої уваги декілька запитань, пов’язаних із такою заявою.
  • Продавець не реєструє ПН: як облікувати «компенсацію»? Ситуація. Наше підприємство — замовник. За умовами договору, якщо постачальник не реєструє податкової накладної (ПН) з різних причин — наша кредиторська заборгованість зменшується на суму ПДВ. Як це відображати в бухобліку? Достатньо договору? Інші документи не потрібні?
  • Реєстрація ПН за рахунок ∑Перевищ: у чому може бути проблема Ситуація. Після блокування податкової накладної (ПН) з’явилася сума ∑Перевищ. Як тепер бути? Як позбавитися від ∑Перевищ? Чи можна зареєструвати ПН за рахунок ∑Перевищ?
  • Право вибору витратних класів рахунків: і так, і ні З 23.07.2019 р. Мінфін вніс зміни до Інструкції № 291*, згідно з якими застосування класу рахунків 9 є обов’язковим для всіх підприємств! Водночас за власним рішенням одночасно із цим можна відкрити також рахунки класу 8. Тобто фактично вибір полягає в тому, вести рахунки обох названих класів чи обмежитися класом 9. Але фактично й такий вибір є не у всіх...
  • Додатковий вклад до статутного капіталу ТОВ Учасники товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) прийняли рішення збільшити статутний капітал за рахунок залучення додаткових вкладів. Спочатку внесли грошові кошти на поточний рахунок товариства, потім провели держ­реєстрацію таких змін. Як відобразити операції з додатковим вкладом у бухгалтерському обліку, зважаючи на саме таку послідовність дій? Дивіться!
  • Працюєте з ФОП з непідконтрольної території? Не забудьте утримати ПДФО і ВЗ Як і раніше, працює таке правило: якщо податковий агент (підприємець або юрособа) виплачує дохід підприємцеві, зареєстрованому на тимчасово окупованій території, він зобов’язаний утримати ПДФО і ВЗ. Як же перевірити, де зареєстрований ваш постачальник і чи є ця територія окупованою? Як оформити таку виплату? Чи потрібно нараховувати ЄСВ? Усі нюанси — прямо зараз.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі