№39

Бухгалтер 911, вересень, 2019/№39 Інші номери журналу ›
  • Звільнення з перешкодами Непоодинокі ситуації, коли людині звільнитися з роботи по-доб­рому не вдається. Хто винен? Роботодавець, який усіляко перешкоджає її звільненню. Причини різні: змусити працівника до виконання певного обсягу робіт перед звільненням; зволікати, щоб знайти заміну; особиста неприязнь тощо. Давайте розглянемо, наскільки законними є подібні методи боротьби з особовим складом.
  • Товари в наборі/комплекті VS податкова накладна Як правильно заповнити ПН, якщо постачаються товари в наборі? На це запитання, як і раніше, не можна знайти чіткої відповіді ні в нормативних документах, ні в роз’ясненнях фіскалів. Коли на набір достатньо заповнити один рядок ПН, а коли потрібно розписувати всі складові? Як бути, якщо купили товар окремо, а плануємо продавати їх у наборі і навпаки? Спробуємо розібратися в цих непростих питаннях.
  • Транспортно-експедиторські послуги: стандартні та нестандартні ситуації «з життя» У статті пропонуємо розібрати доволі цікаві ситуації, які виникли на практиці в наших читачів, щодо транспортно-експедиторських послуг. Як бути, якщо перевезення для експедитора виявилося збитковим? Чи врятує договір транспортного експедирування від податку на репатріацію, якщо експедитор є нерезидентом? Як розраховувати курсові різниці при компенсації витрат експедитора за ЗЕД-договором транспортного експедирування? Розбираємося.
  • Звіт про суми податкових пільг: збірник запитань З окремим звітом про суми податкових пільг ми з вами вже незабаром попрощаємося! Але інформація про пільги з 01.01.2020 р. остаточно «перекочує» до податкових декларацій/розрахунків з конкретних податків та зборів. На прощання ми підготували декілька цікавих запитань на цю тему.
  • Неповний робочий час і відрядження Ситуація. На підприємстві 5-денний робочий тиждень з двома вихідними днями (субота і неділя). З 01.10.2019 р. у зв’язку з виробничою потребою строком на 3 місяці змінюється графік роботи на 3-денку з одночасним зменшенням тривалості робочого дня до 4 годин (робочі дні з понеділка по середу з 9:00 до 13:00). Співробітника направляють у відрядження на 3 дні з 3 по 5 жовтня (тобто з четверга по суботу). Причому працювати він там буде по 8 годин на день. Як табелювати й оплачувати дні відрядження в цій ситуації?
  • «Внутрішнє переведення» і ПСП Працівник, який працював за сумісництвом, був звільнений 16.09.2019 р. Йому був нарахований дохід (зарплата, компенсація за невикористану відпустку) у розмірі 3000 грн. ПСП не застосовувалася. 17.09.2019 р. цей же працівник прийнятий на основне місце роботи на наше підприєм­ство. Його дохід за вересень за основним місцем роботи становить 2300 грн. Чи можна йому у вересні за основним місцем роботи застосувати ПСП?
  • Чоловік і дружина в головних ролях на одному підприємстві: чи можна? Чи можуть на підприємстві (ТОВ на загальній системі) працювати чоловік і дружина (відповідно директор і бухгалтер)? І чим це загрожує, якщо більше працювати нікому? Розбираємося.
  • Один РРО за декількома адресами: чи можливо таке? Підприємство має декілька торговельних майданчиків у різних районах, які надає іншим юр­особам і ФОП під розміщення їх об’єктів торгівлі. Для збору готівкової плати за ці послуги підприємство зареєструвало по одному міні-РРО за адресою кожного з таких майданчиків, хоча для оптимізації його роботи достатньо було б й одного касового апарата. Податківці порадили зареєструвати резервний РРО і використовувати його на всіх майданчиках, але є сумнів у правильності такої поради.
  • Як завершити правочин, якщо ФОП на єдиному податку змінив групу Сьогодні ми розглянемо приклади того, як завершити правочин, якщо єдиноподатник почав його, перебуваючи в одній групі, а завершив — після переходу до іншої. Які нюанси потрібно врахувати самому ФОП і його партнерам?
  • Календар бухгалтера Жовтень-2019
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі