№21

Бухгалтер 911, травень, 2020/№21 Інші номери журналу ›
  • Карантин: нові дозволи та можливості для бізнесу Знову говоримо про карантинні обмеження, передбачені постановою № 211. 14 травня КМУ послабив обмеження для бізнесу. Що маємо цього разу?
  • Старт другого етапу виходу з карантину — 22 травня 20 травня на своєму черговому засіданні КМУ прийняв чергові зміни в постанову № 211. Цього разу карантин продовжено до 22 червня, причому з 22 травня стартував другий етап виходу з карантину. Якщо усе піде за наміченим планом, то 22 червня стане датою остаточного виходу з карантину (третій і четвертий етапи виходу з карантину повинні «вміститися» в цей місяць). Обговоримо новини!
  • Відпустка на дітей: що потрібно знати Пропонуємо поговорити про правила надання щорічної додаткової відпустки працівникам, які мають дітей. Хто має право на «дитячу» відпустку? Який граничний вік дитини для її отри­мання? Ці та інші запитання, пов’язані з наданням відпустки на дітей, зараз і розглянемо.
  • Відпустка на дітей у році прийняття/звільнення Продовжуємо тему відпусток на дітей. Одні з найпоширеніших запитань щодо відпустки на дітей: чи треба надавати таку відпустку в році прийняття або звільнення працівника і чи можна працівникові виплатити компенсацію за невикористані дні цього виду відпустки, якщо він не користувався нею декілька років? Давайте розбиратися.
  • Відновлюємо діяльність після карантину Карантин триває, але вже знято деякі пов’язані з ним обмеження. Тому багато суб’єктів господарювання, які вимушені були призупинити повністю або частково свою діяльність, поступово повертаються до звичайного життя. Звісно, тепер виникають запитання, як оформити вихід з карантину, як припинити простій, дистанційну роботу працівників, відновити роботу РРО. Про це і піде мова в статті.
  • Положення про касові операції: чергові зміни НБУ постановою від 07.05.2020 р. № 59 уніс чергові зміни до «касового» Положення № 148*. Що нового передбачають зміни і «з коли» вони розпочнуть діяти — розберемося в статті.
  • Лікарняні та карантин. Зустрічаємо зміни Наказом МОЗ від 27.04.2020 р. № 963 унормовано порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність у період карантину, у тому числі лікарняних у зв’язку з ізоляцією від COVID-19. Обговоримо подробиці!
  • No cash та інші відрядні зміни Наказ Мінфіну від 13.04.2020 р. № 155 набув чинності 12 травня. Він вніс зміни в Інструкцію № 59*. І хоча їй підпорядковуються тільки бюджетники, саме з цього документа часто списані норми внутрішніх відрядних положень госпрозрахункових підприємств. Та й податківці традиційно рекомендують госп­розрахунківцям використовувати Інструкцію № 59 як допоміжний (довідковий) документ. Тому зміни в Інструкції № 59 — значима подія не лише для бюджетників, але й для госпрозрахункових підприємств.
  • Книга обліку доходів у ФОП‑єдиноподатника: відповідаємо на запитання Наприкінці минулого року прокотилася новина про те, що для єдиноподатників без ПДВ скасують книги обліку доходів. Це був законопроєкт від 04.12.2019 р. № 2524, який так на стадії законопроєкту і застряг. Тож Книга ця поки живіша за всіх живих. Як і запитання щодо її заповнення. Частину з них зараз пропонуємо зняти.
  • Копійчані борги-залишки: як списати? У високодохідного підприємства в оборотно-сальдовій відомості на рахунках розрахунків із контрагентами зависло чимало дрібних сум (до 50 грн, в основному копійки), за якими ані повернень, ані додаткових постачань не передбачається. Що робити з цими копійчаними розбіжностями? Чи треба чекати 3 роки, щоб їх списати? Давайте визначимося з тим, як усе влаштувати.
  • Касова книга: відповіді на запитання У статті розглянемо найпоширеніші запитання, що стосуються ведення касової книги. Як нумерувати сторінки касової книги, закривати касову книгу, чи обов’язково щороку заводити нову касову книгу?
  • Округлення в чеку РРО: як облікувати? Ця стаття присвячена темі копійчаних розбіжностей, що виникли в результаті округлення сум готівкових розрахунків у чеках РРО. У ній розглянемо ситуації з придбанням ТМЦ за чеком РРО із округленою сумою розрахунків: в якій сумі в цьому випадку оприбутковувати ТМЦ, відображати податковий кредит і здійснювати розрахунки з підзвітною особою?
  • Календар бухгалтера Червень-2020
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі