№37

Бухгалтер 911, вересень, 2020/№37 Інші номери журналу ›
  • ЕП без токена vs підписання звітності після 07.11.2020 р. 07.08.2020 р. ми оформили в КНЕДП ІДД ДПС нові ключі електронного підпису. При цьому вони записані на звичайну флешку, а не на токен. Чи будуть дійсними ці ключі для підписання електронної звітності після 07.11.2020 р.?
  • Збільшуємо статутний капітал: як провести й обліковувати? Розглянемо тему збільшення статутного капіталу (СК) на прикладі найпоширенішої організаційно-правової форми господарювання в нашій країні — товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Якщо вам ця тема близька — запрошуємо приєднатися!
  • Звільнення «за власним»: як роботодавцеві не обпектися Звільнення «за власним бажанням» далеко не в усіх випадках проходить гладко для обох сторін трудового договору. Як показує судова практика, ця підстава звільнення породжує просто величезну кількість судових спорів. Чому? Переважно проблеми виникають тоді, коли працівник передумав і відкликає свою заяву на звільнення. І якраз у такій ситуації ми знайшли цілу купу підводних каменів, об які може спіткнутися роботодавець. Але про все за порядком.
  • Нетипове повернення авансу: як скласти РК? Ситуація. Підприємство склало податкову накладну (ПН) на отриманий від покупця частковий аванс за товар. Потім відбулося 100 % відвантаження товару (складено другу ПН). Але потім за домовленістю сторін отриманий аванс був повернений назад покупцеві як помилково перерахований. За відвантажений товар розрахунок буде здійснено пізніше. Як у цьому випадку скласти РК?
  • Знижки на послуги: що врахувати Запитання. Ми — елеватор, виставляємо послугу зберігання зерна один раз у кінці місяця. Потрібно зробити знижку за послугою. Як в обліку відобразити таку знижку?
  • Продаж авто юрособою-єдиноподатником нижче балансової вартості Юрособа — єдиноподатник групи 3 продав легковий автомобіль нижче балансової (залишкової) вартості. Автомобіль експлуатувався більше року. Гроші від покупця надійшли на розрахунковий рахунок. Підкажіть, яка сума оподатковується єдиним податком у такому разі? Сподіваємося, що відповідь на запитання, що стало приводом для написання цієї статті, буде цікавою багатьом із вас, шановані читачі. Отже, розберемося!
  • Єдиноподатники-орендодавці із землею, поспішайте за ІПК! З’явилося нове роз’яснення ДПСУ, в якому вона змінила гнів на милість! У ньому головне податкове відомство дозволяє єдиноподатникам-орендодавцям частини земельної ділянки або розташованого на ній об’єкта нерухомості сплачувати земельний податок тільки за частину земельної ділянки, та ще й пояснює, що потрібно для того, щоб це «провернути». Тож пропонуємо розібратися в ситуації!
  • Мін’юст про бенефіціарів Пошукаємо цікавості в листі Мін’юсту від 29.07.2020 р. № 179/8.4.4/32-20. У ньому він висловився на «гарячу» тему подання держреєстраторові інформації про кінцевих бенефіціарних власників юросіб*.
  • Оренди немає, а орендний код є Приводом для написання цієї статті стали два листи податківців щодо одного запитання, але з діаметрально протилежними висновками. Усе обертається навколо втрати єдиноподатниками права не платити земподаток, якщо земділянка або нерухомість на ній передаються в оренду/позичку. Цікаво?
  • Документи на дохід після скасування Книг З 01.01.2021 р. Книги обліку ФОП кануть у Лету. У зв’язку із цим виникають запитання, а саме: 1) що буде з оприбуткуванням готівки (адже зараз її прибуткують через запис у Книзі)? 2) якими первинними документами ФОП повинен буде підтверджувати свій дохід у декларації?
  • Подарункові сертифікати у ФОП-ЄП Ситуація. ФОП-ЄП планує продавати подарункові сертифікати, за якими клієнти в нього ж придбаватимуть товар. Чи не розцінять податківці це як негрошову форму розрахунку? Чи потрібен спеціальний КВЕД для сертифікатів? Чи не буде при цьому задвоєння доходу: дохід при продажу сертифіката + дохід при придбанні товару за цим сертифікатом?
  • Як продати МАФ, магазин, авто чи РРО? Поради ФОП-єдиноподатникам Іноді ФОП доводиться продавати щось «нестандартне». Наприклад, нерухомість, автомобіль, МАФ, РРО тощо. І тут виникає запитання: а чи можна провернути такий продаж у межах підприємницької діяльності? Чи немає жодних «підводних каменів»? Відповіді — у цій статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі