№50

Бухгалтер 911, грудень, 2021/№50 Інші номери журналу ›
  • Щорічне підтвердження бенефіціарів: Мін’юст радує Низка підприємств уже «відстрілялася» щодо бенефіціарів і резонно стурбувалися про «рівень 2»: про щорічне підтвердження відомостей. Ми висловили свою думку. А Мін’юст нещодавно — свою. Позиція Мін’юсту багатьох порадує! Хоча питання залишилися.
  • Передсвятковий клопіт: річний перерахунок ПДФО — 2021 Настав грудень... Отже, бухгалтерові час діставати з далекої шухляди столу особливий список справ, які потрібно не забути зробити в останній місяць року. Одним із пунктів у цьому списку стоїть проведення річного перерахунку ПДФО. Щоб вам довго не затримуватися на ньому і швидше перейти до наступних пунктів, ми підготували цей матеріал.
  • Вольному — воля, а відрядженому — добові Як визначити розмір добових? Чи може він коливатися залежно від посади працівника або регіону, в який його направляють? Освіжимо в пам’яті й інші «добові» питання.
  • Як реєструватимуться ПН/РК у свята? Традиційно напередодні новорічних свят стає актуальним питання: як відбуватиметься реєстрація податкових накладних (ПН) та розрахунків коригування (РК) у святкові і передсвяткові дні. А саме — які дні вважатимуться операційними. Пропонуємо обговорити це питання.
  • «Податкова реформа» (на базі проєкту № 5600): ПДВ-новації Закон на базі фіскального законопроєкту № 5600 прийнято. Маховик змін запущено. Коли закон потрапить на підпис Президенту, сказати складно. Мабуть, ближче до нового року. Але з більшої частини документа ми вже фактично бачимо підсумкову картину. Навіщо тоді зволікати з аналізом документа до самого моменту його офіційного опублікування? Почнемо обговорювати. А надалі «якщо раптом що», доповнимо наше обговорення новими деталями.
  • Держбюджет-2022: «хоч одним оком» Цього року Закон про держбюджет-2022 приймали не під бій курантів. Впоралися буквально в перші дні зими. Отже, уже є можливість зазирнути в майбутнє «одним оком». Розгорнуту картину важливих цифр на 2022 рік ми, як завжди, дамо в першому номері журналу наступного року.
  • Коригувальний ПДФО/ВЗ/ЄСВ-розрахунок та його «шапка» Якщо ви раптом виявили помилки в Об’єднаній звітності, у Звіті з ЄСВ та формі № 1ДФ, виправна епопея розпочинається із заповнення заголовної частини (так званої «шапки») Податкового розрахунку. Щоб зняти всі питання щодо її заповнення, ми підготували цей матеріал.
  • Виправляємо помилки в «шапці» ПДФО/ВЗ/ЄСВ-розрахунку та 4ДФ Ситуація. Податковий розрахунок вже відправлений, але надалі ви виявили в «шапці» 4ДФ помилку в рядку 04 «Працювало за трудовими договорами (контрактами)» або в рядку 05 «Працювало за цивільно-правовими договорами». Чи взагалі забули заповнити ці рядки. Чи помилилися при заповненні коду Кодифікатора в рядку 032. А ще бухгалтери часто забувають заповнити рядки 101 — 110 Розрахунку, де зазначаємо кількість застрахованих осіб. Як виправити такі помилки? Та й взагалі, чи можливо це? Шукаємо відповіді разом.
  • Що чекає клієнта в куточку покупця? Точніше, що повинно чекати. Пропонуємо згадати, як зараз повинен виглядати (тобто що в собі містити) куточок покупця. Сподіваємося, ця інформація зможе бути корисною як одній стороні (власникам/представникам/працівникам закладів, що приймають клієнтів), так і іншій (власне споживачам).
  • ФОП на ЄП vs законопроєкт № 6348: які шанси? Наближається кінець року, але ми досі не упевнені в долі РРО/ПРРО-пільг підприємців на єдиному податку. Були різні ініціативи. Але тільки факт такий, що до парламенту вони досі не потрапили. Але всі відчувають, що за законами жанру щось ще може статися. І тут дрівець у вогонь підкинули автори законопроєкту № 6348*. Чи варто його сприймати серйозно?
  • Сховатися від РРО — на ЄП групи 1 Базовий сценарій досі такий, що з початку 2022 року ФОП — платники ЄП груп 2 — 4 втрачають свою єдиноподатну РРО/ПРРО-пільгу*. Залишаються з нею тільки ФОП — платники ЄП групи 1. Багато хто у зв’язку з цим почав дивитися в бік цієї групи. Але група ця «не гумова». Хто може в неї потрапити, читайте далі.
  • Game over, або Звіти ФОП, що знявся з держреєстрації Ситуація. ФОП на загальній системі знімається з держреєстрації у 2021 році. Які звіти він повинен подати та які податки сплатити? Розбираємося. З прикладами.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі