№32

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2015/№ 32 Інші номери журналу ›
  • Додаткові соцгарантії демобілізованим 15 квітня 2015 року набув чинності Закон України від 18.03.2015 р. № 259-VIII, яким встановлено додаткові соціальні гарантії громадянам, яких було мобілізовано.
  • Частина кредитного боргу, прощена банком, — без ПДФО Парламент ухвалив Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо кредитних зобов’язань» (на базі законопроекту від 27.11.2014 р. № 0939), яким урегульовано питання списання банками фізичним особам — позичальникам частини кредитного боргу.
  • Контроль у сфері будівництва передано на місця Парламент ухвалив Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства» (базовий законопроект від 22.12.2014 р. № 1546).
  • Перевіркам пожежників — бути!
  • Виправляємо нове від’ємне значення У цій статті поговоримо про виправлення «свіжого» від’ємного значення, сформованого в декларації з ПДВ починаючи з лютого 2015 року. За яким рядком і в якому періоді слід обліковувати результати самовиправлень? Як розрахуватися з бюджетом за УР? Не залишимо без уваги і популярні помилки лютого.
  • Повернення авансу та єдиний податок Усе зараз змінюється дуже швидко, у тому числі й економічні умови. Можливо, тому все частіше до редакції стали надходити запитання, що стосуються розірвання договорів і, як наслідок, — повернення отриманих від контрагентів минулорічних передоплат за постачання товарів, робіт чи послуг, що не відбулося цього року. Сьогодні ми поговоримо про те, як такі операції відображати в податковому обліку платникам єдиного податку групи 3 — юридичним та фізичним особам.
  • Декларація з ПДВ за I квартал: як переносити старий «мінус» З наближенням строків подання квартальної звітності насторожилися ПДВ-квартальники. Головне питання, що їх хвилює: як перенести старе від’ємне значення до декларації з ПДВ за I квартал. Ну що ж, давайте розберемо квартальні особливості.
  • Екоподаток і рентна плата: відлуння податкової реформи Реформаторський ураган, що пронісся на початку року над податковою вотчиною, повалив чимало різних споруд. Пригадати хоча б цілковите руйнування «прибуткового» палацу — розділу III ПКУ*, на місці якого за бухгалтерськими правилами одразу ж було зведено досить прозорий новий будинок. Торкнувся вітер змін і дрібніших податків. Причому деякі з них змішав в одну купу під загальною назвою «рентна плата». А от екоподаток, як не дивно, вистояв. Хоча деяких втрат теж зазнав. Ми свідомо досі не говорили майже нічого про ці податки — їх життя за новими правилами тільки-но починається. І перший рубіж, який належить пройти, — квартальна звітність. Давайте здолаємо його разом.
  • Середній заробіток за період військової служби: як враховувати після демобілізації Демобілізовані працівники приступили до своїх трудових обов’язків — вийшли на роботу. За весь період, коли вони віддавали свій борг батьківщині, їм зберігали середній заробіток. А така виплата, немов доміно, потягне за собою й інші нарахування — відпускні, відрядження, лікарняні, декретні, вихідну допомогу… Як саме? Про це й поговоримо.
  • Ребуси соцзабезпечення працівників після демобілізації Після того, як, демобілізувавшись, працівники вийшли на роботу, їх трудове життя увійшло у звичну колію: робота, відрядження, відпустки, лікарняні… Як саме період мобілізації впливатиме на страхові виплати з тимчасової непрацездатності? Чи ввійде цей період до «лікарняного» страхового стажу? Пропонуємо вашій увазі відповіді на ці запитання від фахівця Мінсоцполітики.
  • «Нове вино в старі міхи…»: декларація єдиноподатника з новими ставками і старою формою За якою формою підприємцям — платникам єдиного податку слід звітувати за перший квартал 2015 року?
  • ЄП-перехідні штучки У 2014 році наше підприємство — платник єдиного податку 4 групи без сплати ПДВ (ставка 5 %) відвантажило товари покупцю, які до кінця року не були оплачені. З 1 січня 2015 року підприємство стало платником ПДВ і працює вже в новій, 3 групі платників ЄП. У 1 кварталі 2015 року цей відвантажений у 2014 році товар покупець оплатив. Як (і за якою ставкою) має оподатковуватися така перехідна операція?
  • Чи подавати податкові декларації з прокресленнями, якщо немає діяльності? Наше підприємство є місячним платником ПДВ. Але з початку 2015 року воно не здійснює господарську діяльність, тому операцій з постачання чи придбання товарів (послуг) зараз немає. Чи повинні ми за таких умов надавати декларацію з ПДВ з прокресленнями? Чи потрібно буде за підсумками 2015 року подати податківцям порожню декларацію з податку на прибуток, якщо до того часу підприємство так і не почне працювати?
  • У який строк потрібно видати аванс на відрядження Підприємство планує відправити працівника у відрядження з попередньою видачею авансу. Коли слід видати грошові кошти? Чи можна це зробити, наприклад, за місяць чи за рік до початку відрядження?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі